Krem do tortów- lekki, ale zwarty

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Ja dawałam kostkę masła 200g i czekoladę 100g
wink.gif

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Dzieki sabuto!

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Jeszcze jedno pytanie; jesli chce dodac maliny dodaje je do masy czy ukladam je na biszkpcie i przykrywam masa?

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Malin do masy bym nie wrzucała bo się rozwalą a szkoda by było - na biszkopt też nie bo ciężko ci będzie krem rozsmarować - ja powciskałabym maliny w warstwę kremu, ewentualnie cienko posmarowałabym kremem spód kolejnego placka żeby się wszystko ładnie skleiło.

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Dziekuje Cinka.

LeNinka

Member
Sie 14, 2005
944
0
0
Dokładnie tak, jak Cinka poradziła robię ze wszystkimi owocami w tym kremie (brzoskwinie, truskawki, maliny, wiśnie z syropu)- wciskam je (jeśli duże, to pokrojone) w warstwę kremu.Nie mogą jedynie wystawać zbyt mocno ponad krem. Przykrywam następnym blatem biszkopta, już go nie smaruję od spodu, bo przkleja sie bardzo dobrze do kremu.
Dzięki Cinka, bo zawsze można na Ciebie liczyć, że odpowiesz, gdy ktoś pyta. Mnie często nie ma na forum.
cvety.gif

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
i ja wczoraj znowu zrobilam z tym kremem
lecker.gif
Tym razem bez owoców, tylko do masy z mleczną czekoladą dałam kawalki gorzkiej. Czesto robie z owocami, najczęściaj z wisniami z nalewki
cheers.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

angelika0714

Member
Gru 14, 2012
2
0
0
hej czy wyjasnisz mi troszke dokłasdniej ten krem czekoladowy po kolei jak go zrobic
robie tort i kompletnie ni e mam pomyslu na krem a c hce cos pysznego

jak mozesz pomoz prosze
icon_smile.gif

z gory dziekuje
icon_smile.gif

angelika0714

Member
Gru 14, 2012
2
0
0
Hej
czy możesz mi dokładniej napisac jak robisz ten zkrem z nutella i gorzką czekoladą?

Proszę to bardzo ważne

jak możesz na maila andzia0714@vp.pl

Z góry baaaaaaaaaaaaaardzo dziekuje
icon_smile.gif
icon_smile.gif

Pozdrawiam
icon_smile.gif
icon_smile.gif

basiek84

Member
Gru 19, 2012
2
0
0
ola_wroclaw @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380216co to za miska? W lutym robię tort- Barbie. I potrzebuję zrobić suknię i wydaje się, że Twoja miska jest idealna :D
Dziewczny jestem nowa wiec prosze o porade na jutro musze zrobic synkowi torta i on chce krem czekoladowy a ten przepis jest super!!! wiec ile tej nutelli dac?a i jakie maslo? dziekuje slicznie
lecker.gif

agneszka

Member
Gru 19, 2012
2
0
0
ola_wroclaw @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380216co to za miska? W lutym robię tort- Barbie. I potrzebuję zrobić suknię i wydaje się, że Twoja miska jest idealna :D
Witam serdecznie trafiłam tutaj w poszukiwaniu kremu dobrego do dekoracji jeszcze nie robiłam tego o którym tutaj czytam ale mnie bardzo zainteresował przepis i w najbliższym czasie pewnie go zrobię - ale przeczytałam o laleczce barbie własnie taki niedawno robiłam i użyłam do dekoracji śmietany Rama do ubijania - do utwardzenia dodałam nie fix ale mix do śmietany , powstała bielutka puszysta masa do której dodałam barwniki w płynie
presyłam link do zdjęcia . pozdrawiam cieplutko .

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Hy-gb...feat=directlink

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy