grabinka @ 22 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794417A widzisz Joanno może to to bo w kuchni podczas wykrajania było ciepło(piekła się krajanka cytrynowa) no i zwiększę temperaturę następnym razem.Grabinko, rozlewanie sie zalezy od masla. Przerabialismy podobny temat w ciasteczkach popekanych Bajaderki. Maloprocentowe maslo, albo zastapienie go innym tluszczem prowadzi do rozciapciania.
Z maslem 82% ciastka wizualnie ani na milimetr sie nie odksztalcaja.
JotHa @ 22 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794709Grabinko, rozlewanie sie zalezy od masla. ...Z maslem 82% ciastka wizualnie ani na milimetr sie nie odksztalcaja.JotHa, zależy które ciastka. Dzisiaj tego doświadczyłam na tych. Nigdy nie używam w kuchni niskoprocentowego masła (margaryn też), a ciastka zrobione dokładnie wg przepisu pięknie popłynęły.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.