Kulki tiramisu

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Aniu, mozesz dodac troche spirytusu lub koniaku.... ;)
Nie przepadam za amaretto, dlatego przewaznie robie z koniakiem...- chociaz zdarzylo mi sie tez pare razy, ze "kapnelam" spirytusu ;)

AnnaH

Member
Lis 15, 2005
1,423
0
0
Wiec zrobilam je, ale bez alkocholu
icon_razz.gif
masa byla bardzo dobra, musialam skosztowac co robie ;)
Turlaly sie swietnie, bezproblemowo, uzylam specjalnych biszkoptow do tiramisu, one sa troche twardsze i zwierzchu maja cukier.
Jutro zobacze jak to wszystko przejdzie soba , jak smakuja -- bez alkocholu
No a roboty 10 minut

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
AnnH ja te same biszkopty uzylam co i ty no i znacznie wiecej niz jest w przepisie podane a poza tym zostawilam te mase na noc w lodowce i na drugi dopiero dzien je robilam i wychodzily bez problemu a alkohol mialam pod reka tylko likier migdalowy wiec go dalam i bardzo smakowalo wszystkim

dziad

Member
Wrz 13, 2004
2,904
0
36
Ja to jestem specjalistka!
Mascarpone mi sie zwarzylo. To jest dopiero wyczyn. :mrgreen:
Ale nic to, wymieszalam wszystko i nie widac. I chyba troche za drobno rozkruszylam biszkopty. Mimo wszystko masa smakowala cudnie. Teraz siedza w lodowce, jutro dostana kakaowy kubraczek. I maz je zje ze smakiem...
icon_sad.gif
;) :mrgreen: Ja tylko skosztuje, bo spodnie ciasne, az w szwach trzeszcza. Biedny Dziad, biedny :knuddel:

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
no to faktycznie jestes specjalista a biszkopty ja mialam na prowie na mial rozdrobinione i tak tez mi smakuje. Jutro zobaczysz masa bedzie dobra
icon_smile.gif

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Mascarpone mi sie zwarzylo. To jest dopiero wyczyn. :mrgreen:
:shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jejku, jakim cudem Ci sie zwarzylo ?
Dobrze, ze przynajmniej ta masa smakowala :lol: :lol: :lol:
Aha.... i to raczej nie przeszkadza, ze za drobno pokruszylas te biszkopty....
Ja tez staralam sie bardzo mocno je rozkruszyc ;)

Aniu, ciesze sie, wszystko udalo sie bez problemow. Mam nadzieje, ze jutro bedzie dobrze smakowac ;)
Musia, ciesze sie, ze Wam kulki smakowaly :lol: :lol: :lol:
Super :dance:
:banana: :banana: :banana:

dziad

Member
Wrz 13, 2004
2,904
0
36
No, normalnie Caritko sama oczom nie wierzylam. :shock:
Chyba za dlugo je ucieralam, bo na poczatku bylo dobre, tylko po kolejnym zerknieciu na ekran telewizora, zamiast wymieszac juz je z ciastkami, ja zaaferowana - uciekna, czy nie uciekna, znowu wlaczylam mikser i po kolejnym bzyk, bzyk, zrobily sie piekne grudki zamiast jednolitej masy. :mrgreen: :dump:

Ale sa pyszne. Pierwsze, co dzis rano zrobilam, to polecialm do lodowki probowac. :oops: Maz wczoraj juz sprobowal masy i oczy mu sie takie maslane zrobily, a na twarzy pojawil sie blogi usmiech.
Dzieki Caritko za super latwy, super szybki i przede wszystkim super pyszny przepis.

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
Pozabijam normalnie :strafe: , to okrutne co robicie :evil: :evil:

Chyba sie na to skusze tylko musze mascarpone dorwac w mojej wsi
icon_razz.gif
(przepraszam nie chyba....ja to musze zrobic czytajac te wasze recenzje :cheers: )

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
Dobrze ze tylko na ciastkach sie wyzywamy a nie na czyms lub kims innym :bat:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Rewelacja!!!!
Ale Mascarpone nie da się niczym zastąpić. On ma 86% tłuszczu, a żaden polski ser tyle nie ma (nie wspominając o smaku). Ja dodałam likier kawowy i udało mi się kupić oryginalne włoskie Mascarpone. Dzięki za przepis. Taki łatwy a taki wspaniały.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy