Kulki tiramisu

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Nie bardzo wiem Malgosimi co to znaczy grubsza, wyprofilowana galkownica
icon_smile.gif

Ja uzywam najnormalniejszej, najzwyklejszej - mam ich cala serie od najmniejszej do najwiekszej, a do trufelkow uzywam tej najmniejszej wlasnie, ta mniejsza na zdjeciu
icon_smile.gif

347516.jpg

Ja uzylam instant espresso, moze dletego ciemnjesze mi wyszly...

kermidt, a masz jakis craft store w poblizu? Michaels na przyklad - tam kupisz cala game papierkow w roznych kolorach i rozmiarach
icon_smile.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
a dziekuje

do Michaels mam akurat walking distance, ale nigdy o nich nie pomyslalam.
Ja nie wiem jak oni to robia. Spozywczy rozumiem, ale w specjalnym sklepie, z czekolada na wage, makami, foremkami a nawet z fikurkami z cukru czy marcepana najmniejsze mieli medium :|

dziekuje. Na pewno sprawdze Michaels.
Potrzebuje ciagle do sliwek w czekoladzie :mrgreen:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Mirabbelko, pieknie Ci wyszly..... :lol: :lol: :lol: Super !!! - jak malowane :banana: :banana: :banana:
Bajaderko.... :dance: :dance: :dance: dziekuje za milusie slowa i ciesze sie, ze Ci smakowaly :banana: :banana: :banana:
Na zdjeciu wygladaja bardzo fajnie.... :lol: :lol: :lol: , a pomysl z galkownica bardzo mi sie podoba.... :lol: :lol: :lol:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Caritko, Ty to sie nacieszysz w tym wątku :mrgreen:

ja też zrobię niedługo. Obiecuję
icon_smile.gif
jak mi sie dieta skończy ;) albo raczej jak ja z nią skończe ;)

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Paulinko, usmiech, to mam przyklejony caly czas od ucha do ucha.... a nogi z tego tanczenia, to juz mnie bola :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - ale coo tam, raz sie zyje ;) ;) ;)

Bardzo sie ciesze, ze wszystkim tak smakuja...
icon_smile.gif
To strasznie mile :lol: :lol: :lol:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
:dance: :dance: :dance: Ciesze sie Siostro, ze je zrobilas i ze byly smaczne
icon_smile.gif

Szkoda, ze Cie jednak "rozczarowaly"...
icon_sad.gif
;)
Nooo, ale wiem, ze nie wszystkim musi smakowac jednakowo ;) :bussi:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Proszę nie robić tych kulek!! Bo jak tak dalej pójdzie przeskoczą w rejtingach napoletane i emigranta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
yenn, mnie tez wyszly niezbyt geste - ale nie dodawalabym wiecej biszkoptow... Ja dalam specjalnie mniej, nawet troche mniej niz Caritka podala w przepisie - wydaje mi sie, ze jezeli chcesz uzyskac smak zblizony do tiramisu to powinien tam przewazac mascarpone a nie paciaja z biszkptow nasaczona kawa... ;)

tu widac jak bardzo miekkie sa po uformowaniu

img82849tv.jpg
bajaderko, moje tez mialy podobna konsystencje.... tylko ze mnie do pustego czerepa nie wpadlo zeby uzyc galkownicy do lodow, mimo ze kiedys juz czytalam ze Ty jej uzywasz wlasnie do takich celow.

nastepnym razem sproboje - mam co prawda tylko taka duza, ale lepsze takie duze kulki niz takie rozklapciane jak moje wyszly. Jedno co dobre ze podobno pyszne byly :mrgreen:

pzdr
yenn

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Dziś i ja dołączę do recenzentów
icon_smile.gif
ale za jakiś czas... Już się nie mogę doczekać
icon_smile.gif

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
No i jest jutro
icon_smile.gif

Zrobiłam je wczoraj... mhm... mhm...
KUUUUUUUUUUURDE JAKIE DOBRE!!!!!!!
Schowałam kilka na dziś, smakują jeszcze lepiej
icon_smile.gif

Dziękuję za przepis

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Nie bardzo wiem Malgosimi co to znaczy grubsza, wyprofilowana galkownica
icon_smile.gif

Ja uzywam najnormalniejszej, najzwyklejszej - mam ich cala serie od najmniejszej do najwiekszej, a do trufelkow uzywam tej najmniejszej wlasnie, ta mniejsza na zdjeciu
icon_smile.gif

347516.jpg

Ja uzylam instant espresso, moze dletego ciemnjesze mi wyszly...

kermidt, a masz jakis craft store w poblizu? Michaels na przyklad - tam kupisz cala game papierkow w roznych kolorach i rozmiarach
icon_smile.gif
ale fajna ta gałkownica!! Ja mam niestety wiekszą i bez przycisku wyrzucającego kulkę :lol: :lol: U nas takich nie widziałam! Super!

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Ja dziś zrbilam drugi raz. Za rada Bajaderki dalam mniej ciastek a wiecej serka...
za rada swoja dałam amaretto, wiecej kawy i zamiast cukru miód

jeszcze bardziej mi smakują niz za pierwszym razem :lol:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Lunia :lol: :lol: :lol: mniamusnie Ci wyszly :lol: :lol: :lol:

Malgosimi... tez bede znowu turalc i tym razem sprobuje za Twoja rada i za rada Bajaderki. Nie wiem jeszcze, jak je ukulam, takie mietkie ;) -
bo nie mam galkownicy, ale... :cheers: se poradze jakos.... :mrgreen:

Jaka.... - ja tez chce dac te kulki w prezencie- tzn. mam taki zamiar :mrgreen: ( ;) )

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy