Kulki tiramisu

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Jak tak można dawać taki przepis :lol:
Ja nie cierpię deserów kawowych, a tiramisu to mi zupełnie nie smakuje :dump: ale zrobiłam właśnie teraz te kuleczki z połowy porcji :dump:
Dałam dwa razy więcej cukru, gdyż masa po spróbowaniu wydała mi się bardzo gorzka ale koniaczku dałam ciut więcej :lol:
Zjadałam jedną kulkę i jestem pijana, no zaśmiewam się jak głupek, mężowi też posmakowało, był zdziwiony co tam do kuleczek dodałam, że tak alkoholowo smakują, myślał chyba, że to zapach do ciasta :lol:

Mniamć suuper :lol:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
O kurcze, Lisko... :oops: wybacz mi... :cry: -dopiero teraz zauwazylam, ze tez robilas kulki...
icon_smile.gif

Ciesze sie, ze jestes zadowolona z przepisu
icon_smile.gif
Na zdjeciu, bardzo ladnie wygladaja :lol:

Kasha :lol: jak mozna sie upic z jednej kulki? :mrgreen: Ile Ty tam tego wlalas? :rofl: heheheee
Dziekuje, ze mimo, ze nie lubisz tego typu slodkosci, to sie na nie skusilas :bussi:
Ciesze sie, ze Wam smakuja
icon_smile.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Kasha :lol: jak mozna sie upic z jednej kulki? :mrgreen: Ile Ty tam tego wlalas? :rofl: heheheee
Dziekuje, ze mimo, ze nie lubisz tego typu slodkosci, to sie na nie skusilas :bussi:
Ciesze sie, ze Wam smakuja
icon_smile.gif
Caritko ja mam strasznie słabą głowę i naprawdę niewiele mi potrzeba :lol:
Dziś też podczas robienia tortu sobie jedną dziabłam coby się nie stresować opadaniem biszkoptu :cheers: :lol:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Kasha a może opary % też na Ciebie tak działają :mrgreen:

:cheers:

Meg

Member
Gru 11, 2005
370
0
0
Pyszne kuleczki, nawet muszę powiedzieć, że bardziej mi smakowały niż klasyczne Tiramisu
icon_smile.gif
Co prawda wyszły bardzo miękkie, prawie do jedzenia łyżeczką (następnym razem dam mniej wody), ale i tak znikały w zastraszającym tempie
icon_smile.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Kasha a może opary % też na Ciebie tak działają :mrgreen:

:cheers:
A Ty skąd to wiesz?!?!?!?!
Gdy chodziłam na imprezy służbowe i tam pijano różne ankohole to ja tam jako jedyna niepijąca byłam wg. towarzystwa najbardziej nabzdryngolona no się strasznie śmiałam i wydurniałam bardziej niż zwykle :lol:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Pyszne kuleczki, nawet muszę powiedzieć, że bardziej mi smakowały niż klasyczne Tiramisu
icon_smile.gif
Co prawda wyszły bardzo miękkie, prawie do jedzenia łyżeczką (następnym razem dam mniej wody), ale i tak znikały w zastraszającym tempie
icon_smile.gif
wody?

juz zrozumiałam, woda do kawy
icon_smile.gif

moje zdziwienie spowodowane jest tym,ze ja robiłam z espresso, nie z rozpuszczlnej, Wybacz.

Meg

Member
Gru 11, 2005
370
0
0
icon_smile.gif
icon_smile.gif
wody?

juz zrozumiałam, woda do kawy
icon_smile.gif

moje zdziwienie spowodowane jest tym,ze ja robiłam z espresso, nie z rozpuszczlnej, Wybacz.
Tak, wody do kawy. Ja jestem z herbatopijców, więc z kawą obchodzę wg instrukcji: X wrzucić + Y zalać = Z otrzymać ;), może kiedyś dorosnę do smaku kawy i poważniejszych spraw niż rozpuszczalna nesca :lol:

dorajl

Member
Paź 15, 2005
112
0
0
Ja lujnęłam do nich sporo amaretto i były może za miękkie (jedliśmy łyżeczką), ale za to... :cheers:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
zrobilam- bylam zmuszona cos wymyslic, bo mi juz 3 mixer padl a jutro mam gosci i- DOBRZE ZE TAK SIE STALO!!! bo kulki sa przepyszne!!! i ja, ktora nie przepada za tiramisu tymi kulkami sie objadam!!! rewelacja!!!!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy