Moje mieso rowniez bylo bez skory, ale ja nigdy nie dusze kurczakow z. Jedyny kurczak ze skora to pieczony lub grillowany ( w tym przypadku rowniez nie zawsze).
Twoj sos, Joanno, wyglada znakomicie.
QUOTE (Joanna @ 13 Oct 2015, 14:33 ) index.php?act=findpost&pid=1592213Anno, ja dałam kumin. W wielu polskich czasopismach czy książkach z dawnych lat podczas tłumaczenia przepisów mylono kumin z kminkiem, bo wówczas ten pierwszy był u nas zupełnie nieznany i niedostępny, ale wydaje mi się, że do tej potrawy bardziej pasuje. Kminek mi się kojarzy głównie z CK kuchnią.I bardzo slusznie.
tatter @ 13 Oct 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1592248Mozna, ale poczekajmy co na to seniorka. Skrobne do niej.Seniorka technicznie jest zielona jak łąka, więc odpowie tutaj Pogoniłyście mnie nieżle. W końcu znalazłam te "Smaki i aromaty", sprawdziłam skład i wszystko się zgadzało. Zresztą już przy gotowaniu miałam obiekcje, jak przyjmiecie ten kminek. Mnie on zupełnie nie przeszkadza, ale wiem, że sporo osób go unika. Joanna dała kumin i też było dobre. Przepis zamieściłam, bo danie wyszło bardzo smaczne. Następnym razem spróbuję z kuminem.
A dzisiaj kto chce poczytać o tych dwu przyprawach, zapraszam tutaj
tatter @ 14 Oct 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1592277W takim razie, jak zasugerowala shinjiu, dopisze kumin w przepisie.Dzięki tatter
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia