Macarons a la pomme caramélisée

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
herz.gif
herz.gif
herz.gif
dziękuję
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
wczoraj po raz pierwszy doswiadczylam faktu, ze nie wszedzie chyba moge uzywac cukru trzcinowego, nawet bardzo drobno zmielonego i przesianego
icon_wink.gif

zbyt pozno zorientowalam sie ze nie dokupilam cukru pudru
icon_rolleyes.gif
a jako ze cala reszta byla juz przygotowana (i jako, ze bylam juz umowiona z Margot na wspolne pieczenie makaronikow) musialam je zrobic!
jedyne co mialam pod reka to byl wlasnie 'cukier puder' trzcinowy
i mysle, ze to naprawde nie byl dobry pomysl...
tak wiec ku przestrodze innych 'eksperymentujacych' : uwaga, by Wasze makaroniki nie wygladaly tak jak ten
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif


macaronsTheMatcha1.jpg

na szczescie czesc z nich wygladala w miare znosnie, aczkolwiek nie jest to calkiem satysfakcjonujacy rezultat
icon_wink.gif


macaronsTheMatcha.jpg

moje uwagi na nastepny raz : nie zapomniec o kupieniu cukru pudru
fiesgrins.gif
i dac mniej Matchy, gdyz jak dla mnie jej smak jest troche zbyt mocny

Margot, raz jeszcze dziekuje za wspolna zabawe i gratuluje przeslicznych makaronikow!
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • macaronsTheMatcha.jpg
    macaronsTheMatcha.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 0
  • macaronsTheMatcha1.jpg
    macaronsTheMatcha1.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 0