Macarons a la pomme caramélisée

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
Boże..... Lemina, dzięki Ci za przetłumaczenie tego
anbetung.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Jasne że tak
icon_smile.gif
Tylko nie wiem czy uda mi się w tym tygodniu tam zajść, ale w przyszłym bez problemu to załatwię. Jak chcesz coś jeszcze to w PW napisz
icon_smile.gif
 

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Mam wielką ochotę zrobić te ciasteczka, tylko gdzie zdobyć migdały w proszku, ewentualnie czym je zastąpić (ale to już nie będzie to samo).
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Migdały mielone można bez problemu kupić ( np. w Lidlu) lub zrobić samemu w maszynce do orzechów ( oczywiście po wyłuskaniu ze skórek i wysuszeniu).
Lidlowe są jednak nieco gruboziarniste; domowe będą więc chyba lepsze.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Joasiu, dzięki za odpowiedż. Ja też z początku myślałam o migdałach zwiórkowanyych czyli zmielonych, ale potem zaczęłam mieć wątpliwości, bo w przepisie pisze "migdały w proszku" a nie zmielone.
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Ja to tłumaczenie odczytałam jako: "bardzo drobno zmielone migdały (na proszek) ".
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Koniecznie daj znać o rezultacie.
icon_smile.gif

Kuszą mnie już od dawna, ale muszę najpierw zdobyć matchę.
icon_smile.gif
 

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Uf! Właśnie zmierzyłam się z pierwszymi w moim życiu makaronikami. Są już po buraczanym prycznicu we wannie
roflmao_2.gif
bo tylko tam z tymi burakami było najbezpieczniej. Teraz obsychają. Troszkę mi popękały, nie wiem dlaczego, ale smak - boski. Jutro wstawię fotki.
Pozdr.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Tess, czy pieklas przyuchylonych drzwiczkach piekarnika? ponoc wtedy nie pekaja...
nie moge sie doczekac zdjecia
icon_smile.gif

a pomysl z ta wanna nie taki zly, moze tez to wyprobuje
icon_wink.gif
 

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
No to raz kozie śmierć, wstawiam fotki. Jak wspomniałam, to moje pierwsze makaroniki. Piekłam w temp. 150 stopni C w termoobiegu przy zamkniętych drzwiczkach. Czas pieczenia, to około 7 minut (zaczęły się już lekko rumienić), 12 minut chyba jednak za długo.
Pozdrawiam, Teresa







 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Sinistra, dziękuję i fajnie że się podobają. Jeśli chodzi o obróbkę zdjęć, to jestem zielona jak te makaroniki
icon_biggrin.gif