- Sty 19, 2009
- 1,237
- 0
- 0
Upiekłam "magiczne ciasto", według hiszpańskiego przepisu. Nie wiem jak je można nazwać po polsku, bo szczerze powiedziawszy to nie spotkałam się do tej pory z takim przepisem. W każdym bądź razie ciasto jest b. proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskakuje
.
Przepis zaczerpnięty z tego bloga: http://decoraciondemabel.blogspot.com/2013...rta-magica.html
Składniki:
4 jaja w temp. pokojowej
150 g cukru
1 łyżka wody
125 g rozpuszczonego masła lub margaryny
115 g przesianej mąki
1/2 litra letniego mleka
4 krople octu
esencja waniliowa
Wykonanie:
Żółtka zmiksować porządnie z cukrem i łyżką wody, dodać tłuszcz, mąkę i letnie mleko. Białka ubić z 4 kroplami octu, dodać do ciasta delikatnie mieszając. Masę wylać do formy 20x20, piec w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem, podawać dobrze schłodzone.
I mamy 3-warstwowe ciasto.
Przepis zaczerpnięty z tego bloga: http://decoraciondemabel.blogspot.com/2013...rta-magica.html
Składniki:
4 jaja w temp. pokojowej
150 g cukru
1 łyżka wody
125 g rozpuszczonego masła lub margaryny
115 g przesianej mąki
1/2 litra letniego mleka
4 krople octu
esencja waniliowa
Wykonanie:
Żółtka zmiksować porządnie z cukrem i łyżką wody, dodać tłuszcz, mąkę i letnie mleko. Białka ubić z 4 kroplami octu, dodać do ciasta delikatnie mieszając. Masę wylać do formy 20x20, piec w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem, podawać dobrze schłodzone.
I mamy 3-warstwowe ciasto.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: