Ilona @ 4 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=770981Musze cos pokombinowac na swięta bez ciasta ale z dzemem i duuuuzą ilości bakalii.Czyli powinnaś kupić puszkę gotowej masy, dosypać do tego bakalii i wymieszać ze słoikiem dżemu
olcieek @ 5 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=771522No chyba że Mara zachęci mnie bardziej do swojej wersji ? Mara dawaj swoją wersję !Mogę wpisać ale nie mam zdjęć.
BeataSz @ 5 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=771604Nie ważne, że nie masz zdjęć. Na pewno zaraz ktoś zrobi i wstawi, może nawet ja...
alice @ 15 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=775792(jakiś czas temu odkryłam że w Warszawie można zakupić - w zwykłych delikatesach - naleśniki lepsze od domowych, ale tylko w jednym miejscu)Zbrodnią byłoby nie podzielić się z bliźnimi namiarami
alice @ 15 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=775792Pyszne. Rzeczywiście mak+ konfitura wiśniowa to pyszne połączenie. Wydaje mi sie jednak że jest trochę za mało ciasta w porównaniu z nadzieniem. Następnym razem zmienie proporcje.I ja zmienię. Tylko na odwrót - dam tylko jedną cienką warstwę ciasta i duuuuużo maku.
Dla mnie gotowa masa makowa jest za słodka, więc zamiast konfitury wiśniowej dam wiśnie suszone i mrożone.
No i obowiązkowo dużo orzechów dla przełamania słodkiego smaku.
Sinistra @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776013Zbrodnią byłoby nie podzielić się z bliźnimi namiarami
Zatem moim zdaniem najpyszniejsze naleśniki (czasami, jak mówiły sprzedawczynie, nawet robione ręcznie - wtedy w ogóle były odjazdowe... i zdarzało się podobno, wg relacji sprzedawczyń, że klientki wykupywały całą dostawę płacąc za wielkie pudło naleśników 80 zł...i juz po dwóch godzinach ich nie było) były w delikatesach na rogu ul. Wolskiej i Płockiej (na Woli, po drugiej stronie Płockiej jest poczta). Pracowałam w tych rejonach do końca października, ale niestety w ostatnim okresie te delikatesy zaczęto remontować i juz do końca października sklepu nie otwarto. Od tamtego czasu nie byłam w tym rejonie (obecnie kupuję naleśniki i pierogi na ul. Brackiej pomiędzy Al.Jerozolimskimi a Placem Trzech Krzyży - w Domowym Okruszku bodajże, ale aż tak dobre nie są, pierogi owszem) i nie wiem czy otwarto je czy nie. W tych delikatesach były też dobre pierogi i bardzo dobre, niedrogie surówki (zwłaszcza z pekińskiej kapusty, z selera czy buraczkowa). Pierogi i naleśniki przywożono w pn, śr. i pt.
Joanna @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776020I ja zmienię. Tylko na odwrót - dam tylko jedną cienką warstwę ciasta i duuuuużo maku.
Dla mnie gotowa masa makowa jest za słodka, więc zamiast konfitury wiśniowej dam wiśnie suszone i mrożone.
No i obowiązkowo dużo orzechów dla przełamania słodkiego smaku.A to masz rację gotowa masa jest pyszna, ale rzeczywiście odrobinkę za słodka.
alice @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776066były w delikatesach na rogu ul. Wolskiej i Płockiej (na Woli, po drugiej stronie Płockiej jest poczta).Swego czasu mieszkałam nad tymi delikatesami
BeataSz @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776267znalazłam skorka.to coś jak szczypawka ? wygooglałam
olcieek @ 17 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776459to coś jak szczypawka ? wygooglałamTaaaa. Małe, chude, ze "szczypawkami"
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia