Agatka @ 13 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=412365to ja mam 2 pytania
napalilam sie na ten makowiec
i w zwiazku z tym ze jeszcze nie znam irlandzkiego odpowiednika polskiej maki tortowej czy moge uzyc zwyklej?
i problem mam z gesta smietana, tu trafiam tylko na bardzo plynna, oczywiscie mozna ja odstawic zeby zrobila sie gesta ale wtedy ma dziwny zapachAgatko, nie wiem, jak w Irlandii, ale tu bym kupila do drozdzowego bread flour, bo z plain flour jakos niedobre drozdzowe wychodzi.
A smietany szukalas pod nazwa sour/soured cream? U mnie taka jest i jest idealna, gesta i smakuje jak najlepsza kwasna smietana.![]()
Kurcze, sorki, ale teraz dopiero przeczytalam odpowiedz tatter. Sprawdz te ceny maki w polskim sklepie. U mnie np. tortowa kosztuje 75p, czyli nawet taniej niz self-raising w sklepie, ktorej nie cierpie wlasnie prze dodatek proszku. Zawsze zaopatruje sie w make w polskim sklepie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: