Ala Ber @ 23 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1233026Masa makowa wyszła mi bardzo rzadka, Ciasto i masą mi sie wręcz rozlewało i rozrywało. Zdecydowanie nie te proporcje.A czy mak było dobrze odsączony? Jajka dobrze ubite?
Bo z tych proporcji składników nie ma szans wyjść rzadka masa.
janie @ 25 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1233364Wszystko do wyrzucenia, bo nijak pokroić sie nie. A szkoda, bo smak doskonały.Mam nadzieję że żartujesz z tym wyrzucaniem - co z tego że makowiec niewyjściowy - smakuje przecież dobrze, domownicy na pewno zjedzą i z dziurą, przynajmniej ja bym zjadła i nie narzekała![]()
Mój też idealnie się "kupy" nie trzyma, są prześwity w maku i myślę że Marg może mieć dużo racji, bo mój mak też wydawał mi się jakby zbyt mokry - nie odsączyłam go wcale a dodałam jeszcze miód. Ukroić się da, nie rozlatuje się ale mogłoby być lepiej. Następnym razem odsączę mak![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.