waszkamaszka @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091574jesli chodzi o rękaw to ja kupuje w carrefour 10 szt za 3.80 foliowe jak mi się nie chce myć to wyp....... a adapter mam tylko do płyt ale ja to prostak jestem nie wiem czy o taki ci chodzi ha ha ( nie mam pojęcia co nazywasz adapterem)
Ulingapracuj grzecznie
W jakim dziale mam szukać ?
ulinqa @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091557spróbujezawsze obawiałam sie zmatowienia koloru...
nie matowi koloru w ogóle, ale sposób dziewczyn z przejechaniem mokrym pędzelkie po masie jeste REWELACYJNY!!, ciuchia święciła się jak psu.., jestem zachwcona tym sposobem nabłyszczania masy cukrowej i stosuje go na maxa
kazeno @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091559ulinqa mi sie nie z kolorami nie stalo.. dajesz cienko ta make ziemniaczana a potem ja klade do spodu ta czescia ktora prztylega do blaty w czasie walkowania.. i juz
uff.. wlasnie skonczylam sprzatac.. nie wiem czy wiecej czasu zajmuje piecenie i zodabianie tortu czy sprztanie tego pobojowiska po..zdecydowanie SPRZATANIE!!!![]()
sionia @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091573Potrzebuję rękaw cukierniczy do tylek. Może mi coś podpowiecie jaki powinnam szukać. Nie wiem jaka wielkośc jest najlepsza, z jakiego materiału.
Chciałabym by był do kremu i do bitej śmietany. Może powinnam mieć kilka?
I jeszcze spawa tych adapterów (tak to się chyba nazywa) do zmieniania tylek. Czy to praktyczna rzecz? Czy to jest jeden rozmiar?ja też![]()
mam jeden ze stal-gastu - jest SUPER, stosuje go do ptysiów, bitej śmietany i reszty, ale teraz szukam rękawa do tej tylki z tortowni (do duzych powierzchni, takiej jak stosuje Buddy) ale nigdzie nie moge znaleźć, bo jest płaska i duż 6cm) na tortowni polecił mi ich worki foliowe i chyba bede na nie skazana, bo nikt nie ma workow z takim otworem, to po co w ogóle robia takie tylki?
![]()
h-elen @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091585Kiedyś kupiłam w mirpolu, tym od szablonów na literki. Nie wiem czy są jeszcze w ofercie. Kupowłam też na allegro u sprzedawcy prostozformy. Są bardzo dobrej jakości aż szkoda było mi wyrzucać po jednorazowym zastosowaniu. Mimo, że nie było w ofercie to sklep sprzedawał również małe rozmiary.ten z tego zestawu za 15zl z wykrawaczkami i reszta?
bo worki wygladaja na fajne i stabilne ale sa mlautkie ;-( i nie mogę tam nic wcisnąć
Jo_anna1 @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090927Dzięki Monsai wg mnie takie malowane wygladają ładniej. Do czerwonego barwnika(miałam jeszcze proszkowe i chciałam wykorzystać) rozpuszczonego w wodzie dodałam odrobinę złotego i choć na zdjęciu tego nie widać róże miały taką "poświatę" delikatną.
A foremki do dzwonka mam takie
Masę rozwałkowałam ,obłożyłam foremkę, nadmiar masy obcięłam karbowanym radełkiem do faworków, zostawiłam do wyschnięcia. Podstawę kielicha rozwałkowałam wycięłam kółko, uformowałam wypukłość na jabłku. Obie części połączyłam kosteczką masy.słowo daję, te róże piekne, a kolor-chciałabym umiec taki uzyskać, bo nie wiemc zy tak jest, czy tylko ja widze, ale widze pieknie bordowy!
Megi428 @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091142w Bogatyni nie mamy niestety Kauflandu ...koleżanka z moich stronJak miło![]()
![]()
chachu @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091296W pierszej kolejności chcę wam pokazać jakie to mi te moje babądkiwyszły. Ciężko było ale jestem happy.![]()
Na walentynki. Już zjedzonyStrasznie nie lubie kroić swoich torów![]()
![]()
Pokaż załącznik 61135
A teraz zabieram się za czytanie. Normalnie chyba ze 4 strony
rany, chce umiec takie łabądki robić i tez mysle jak je stworzyc bez drucikówPomysł mam, ale czy wyjdzie
![]()
Poza tym przez Was ciągle mam schizy! dwa torty mam do zrobienia najpierw i na nich musze sie skoncectrować, a przez Was mam tyle nowych pomysłów, że szkoda mówić. W gorączce, która znów przedwczoraj skoczyła do 40-tu, miałam jakieś koszmarne sny na jawie, że z forum wyjśc nie mogę, że czytam i doczytać nie potrafię-wariacja!![]()
sylkag66 @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091505Oooo wyszło mi , nawet zdjęcia się dodały. Jestem nowa i przeoczyłam napis dodaj odpowiedz.. ŚLEDZĘ TO FORUM BARDZO DŁUGO I GRATULUJĘ WSZYSTKIM PANIĄ TYCH PRZEPIĘKNYCH TORTÓW. I dodam że nie mogłam spać kiedy sie na ogładałam. więc postanowiłam spróbować i oto moje debiuty....no, chciałabym by moje pierwsze tak wyglądały, ale nie wyglądały niestety
DziewCiny, ja uważam, że zabronione powinno być pisanie więcej jak dwóch stron na dobę w tym wątku!Przecież wchodze sobie od wczoraj tutaj i co? I tyle stron do czytania, a zanim doszłam do końca okazuje się, że dopisałyście kolejne!![]()
![]()
Monsai @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091599W gorączce, która znów przedwczoraj skoczyła do 40-tu, miałam jakieś koszmarne sny na jawie, że z forum wyjśc nie mogę, że czytam i doczytać nie potrafię-wariacja!![]()
DziewCiny, ja uważam, że zabronione powinno być pisanie więcej jak dwóch stron na dobę w tym wątku!Przecież wchodze sobie od wczoraj tutaj i co? I tyle stron do czytania, a zanim doszłam do końca okazuje się, że dopisałyście kolejne!![]()
też miałam taka majaczącą gorączkę w zeszłym tygodniu podczas choroby) cały dzień obkładałam torty i czułam i zapach i aż mi nie dobrze było, bo miałam grypkę żołądkową
)![]()
a co do pisania to się zgadzam, bo jak usiądę wieczorem to bee musiała ze 3 strony nadrobic![]()
Duszka20 @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091602też miałam taka majaczącą gorączkę w zeszłym tygodniu podczas choroby) cały dzień obkładałam torty i czułam i zapach i aż mi nie dobrze było, bo miałam grypkę żołądkową
)![]()
a co do pisania to się zgadzam, bo jak usiądę wieczorem to bee musiała ze 3 strony nadrobic
to uważaj na siebie, ja już dwa tygodnie choruje, jestem po jednej silnej antybiotykoterapii, która mi rozwaliła totalnie wszystko inne i gorączka i zawroty, wszystko wraca![]()
kazeno @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091497no to uff.. skonczylam dzisiejsze torty dla moich chlopcow ukochanych
śliczne - a bikini wręcz urocze![]()
sylkag66 @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091502nie wiem jak sie wpisać na forum, więc próbujęwitaj i piękne torciki - kolejny talent się objawił![]()
Monsai @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091599koleżanka z moich stronJak miło![]()
też z Bogatyni jesteś ?![]()
Zakupiłam na allegro barwniki - szału nie ma bo i kasy nie maale wzięłam 3 kolory w proszku (czerwony, żółty, zielony) i komplet w płynie - 5 kolorów do mas miękkich
na poczatek to musi mi wystarczyć![]()
![]()
Megi428 @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091608też z Bogatyni jesteś ?
nie, ale bliskoObecnioe znaczy się irzęduje nad morzem, ale moje miasto blisko Twojego jest
![]()
Monsai @ 14 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091609nie, ale bliskoObecnioe znaczy się irzęduje nad morzem, ale moje miasto blisko Twojego jest
no proszę - jedna Cinka jest ze Zgorzelca więc fajnie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.