Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
śliczny!!!
icon_smile.gif
pieknie wykończony
icon_smile.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Torty dziewczyny genialne.
Te pierwsze i te kolejne.
Inspiracja goni inspirację
icon_smile.gif

U mnie ostatnio też dosyć tortowo.

P1060748.JPG

P1060770.JPG

Tort róża

P1060843.JPG

I tort Zygzak i Sally

P1060869.JPG

P1060871.JPG

Załączniki

• P1060748.JPG
    P1060748.JPG
    234.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P1060770.JPG
    P1060770.JPG
    222.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P1060843.JPG
    P1060843.JPG
    240.3 KB · Wyświetleń: 0
  • P1060869.JPG
    P1060869.JPG
    255.2 KB · Wyświetleń: 0
  • P1060871.JPG
    P1060871.JPG
    266.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
Jo_anna1 @ 7 Apr 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1116891Napewno już po "ptokach", przepraszam ale dopiero teraz mam chwilke żeby przysiąść.
Nie wiem jak reaguje czekolada plastyczna
gruebel_2.gif
może w tym przypadku jakieś znaczenie będzie miała temperatura. Może zbyt mocno schłodzona i może dlatego pęka
gruebel_2.gif

Masę cukrowa co jakiś czas delikatnie przesuwałam po butelce. Nie miałam żadnych problemów ze zdjęciem ukształtowanej, suchej masy.
Chyba nie bardzo mogę Ci pomóc i musisz poeksperymentować z tą czekoladą.
Joanno no juz "po zawodach" i nie było flaszki ale i tak wielkie dzięki za sam pomysł.poeksperymentuję na pewno tym bardziej, że zdaje się że masz rację z tą temperaturą.

Katykity
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif

Vanilka
eek2.gif
a mogę ściągnąć pomysł z tortem różą ,mogę mogę???
anbetung.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Pewnie, że możesz nawet podam Ci link skąd ja ściągnęłam klik Różnica taka, że ja pod spodem dałam biszkopt przełożony dwa razy bitą śmietaną z galaretką i owocami. Ścięłam boki pod kątem a co odcięłam dałam na górę tworząc coś w rodzaju kopca.

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
Dziewczyny (bo chyba są tu aktualnie wyłącznie dziewczyny), aleście się naprodukowały... Ho Ho
Podobają mi się wszystkie... a TA RÓŻA jest nieziemska. Ja też taką chcę... CUDO.

Moje dzieło na ten weekend to księżniczka.
IMG_1484.JPG

Załączniki

• IMG_1484.JPG
    IMG_1484.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
Vanilka DZIĘKUJĘ!!!a czy bita śmietana nic nie rozpuściła?
dziewczyny kiedyś straszyły że bita śmietana rozpuszcza masę i mam pietra przed tym połączeniem.wiem na pewno -bo sprawdziłam,że masa cukrowa rozłazi się na galaretce a ja bitą śmietanę zwykle "usztywniam"galaretka albo żelatyną
gruebel_2.gif

Delicious nie grzesz skromnością ,z Twoimi zdolnościami jesteś w ścisłej czołowce!
anbetung.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Bita nic nie rozpuściła, bo cały tort pokryłam masą budyniowo-galaretkową, a że jest to dobra masa to dałam jej trochę grubiej niż zwykłej maślanej. Moja bita smietana też była usztywniona galaretką więc z tą masą budyniowo-galaretkową fajnie zgrała się smakowo. Klientka przysłał sms`a, że tort jej i jej gościom bardzo smakował.

Delicious śliczny torcik, piękna sukienka. Ja czekam na jakieś zamówienie na laleczkę a tu tylko samochody i samochody ;)

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
a ja bym wolała odmianę w postaci samochodu niż kolejne cycki
rofl.gif

już chyba piąty z kolei robię cycasty,bo tak mi sie układa,ze kolejny znajomy facet świętuje a ten typ tortów robi wśród nich furrorę.cieszą się jak dzieci
icon_lol.gif

haidi

Member
Paź 30, 2009
44
0
0
Tu jedne z ostatnich
icon_smile.gif
Aparat ciąpie ostatkiem sił ,dlatego zdjęcia bardzo kiepskiej jakości za co przepraszam ...

DSC08312.JPG
DSC08373.JPG
DSC08254.JPG

Załączniki

• DSC08312.JPG
    DSC08312.JPG
    106.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC08373.JPG
    DSC08373.JPG
    98.9 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC08254.JPG
    DSC08254.JPG
    118.3 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Ale tortów narobiłyście, dopiero co tu byłam, a już tyle nowości. Wspaniały każdy jeden. Tort róża mi się bardzo podoba
icon_smile.gif
Gdzieś już taki widziałam i zastanawiam się nad zrobieniem takiej róży z bitej śmietany. Tylko okazji na razie brakuje. Mężowi na imieninki postanowiłam zrobić książkę z bitej śmietany, bo on bardzo lubi czytać książki, więc róża będzie musiała poczekać
icon_smile.gif

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Haidi wow najbardziej mi sie kwiatki w twoim wykonaniu podobaja pytanko jakich wykrawaczek uzywasz ??

Vanilka fajne autka takie dla mojego synusia i misiu slodziak

Ja szukam natchnienia na urodziny corki Juz wiem ze na Party dla dzieci zamek zrobie ale na impreze rodzinna nie wiem
Mala lubi pingwinki teletubisie pociagi kotki pieski i co ja mam to wszystko na jeden tort wpakowac hihihi

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
katikity @ 10 Apr 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1117748Haidi wow najbardziej mi sie kwiatki w twoim wykonaniu podobaja pytanko jakich wykrawaczek uzywasz ??

Vanilka fajne autka takie dla mojego synusia i misiu slodziak

Ja szukam natchnienia na urodziny corki Juz wiem ze na Party dla dzieci zamek zrobie ale na impreze rodzinna nie wiem
Mala lubi pingwinki teletubisie pociagi kotki pieski i co ja mam to wszystko na jeden tort wpakowac hihihi
tak, niech pociągiem jadą z górki na pazurki
lecker.gif

Sie 22, 2008
203
0
0
Dziewczyny produkujecie i produkujecie, co post to cudo
icon_smile.gif
Po prostu dzieła sztuki.
Haidi kusisz tym storczykiem, chętnie bym taki zrobiła, ale jakoś kwiatki się mnie nie trzymają, zawsze coś pęka.
Ja ostatnio zrobiłam takie torciska:
krzy__wka.jpeg
audi.JPG
kub.JPG

Załączniki

• krzy__wka.jpeg
    krzy__wka.jpeg
    67 KB · Wyświetleń: 0
  • audi.JPG
    audi.JPG
    64.2 KB · Wyświetleń: 0
  • kub.JPG
    kub.JPG
    63.7 KB · Wyświetleń: 0

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
Dziękuję za miłe słowa o mojej lali. To pierwsza w życiu jaką robiłam. Przyznaję, że solenizantce bardzo się podobała. Okazało się, że robienie masy cukrowej nie jest aż takie trudne jak mi się na początku wydawało (to piszę dla tych, którzy ewentualnie to czytają i jeszcze nie próbowali). Może nie jest aż taka pyszna, ale efektowna.
haidi bardzo ładnie wyszły Ci te storczyki, ja też ostatnio dostałam zlecenie na takie (będę robić za dwa tygodnie). Obecnie szukam jakiś cienkich, tanich drucików do kwiatuszków,a potem będę działać. Twoje bardzo mi się podobają.
Zielona Truskawko fajne krówki. "Krowy na wypasie"?
Katikity Zastanawia mnie z czego zrobiłaś ażurki na gorsecie? Lukier, czekolada czy coś innego? Bardzo ładnie wyszło, czy możesz zdradzić?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy