Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
miglietta @ 6 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1407193moja córcia jest w trakcie otwierania cukierni, a raczej legalnego pieczenia tortów ( bez konsumpcji na miejscu)
cudownie ależ ja jej zazdroszczę:)))
Czy będzie tam wypiekać też inne ciasta/ciastka/bułki?
Czy to cukiernia czy pracownia i dowozi autem torty?
Czy starała się o jakąś dotację? Fzy to jest naprawdę tak wielka kasa jak czytam? (ok 100tys)

Jejku, jejku, ja też chcę
icon_smile.gif
)))

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
wygrała ,, debiut gospodarczy,, (2 miejsce) i dostała 30 tys zł. Reszta to moje oszczędności.
otwiera cukiernię artystyczną ( można powiedzieć pracownię). będzie piekła torty, muffinki, ciastka, pierniczki i ciasta tylko na zamównienie
mam nadzieję, że niedługo ruszy, bo remont przeciągną się . ale już pierwszą kontrolę ma za sobą, jeszcze czeka na kontrolę z żywieniówki - i rusza. wymogi są straszne:pomieszczenie wstępne, kuchnia główna, magazyn, biuro..... w tej małej firmie jednoosobowej musi być 5 zlewów itp itd trochę przegięcie

Karolina794

Member
Lut 15, 2013
42
0
0
Kochane mam do was pytanie.Klientka chce na torcie taką dzidzię jak na pokazowym zdjęciu.Pomóżcie bo nie wiem kompletnie z jakiej storny się do tego zabrać.Jak wy robicie figurki dzieciaczków na tort?Z ciałkiem to nie byłoby i może problemu,ale jak zrobić buźkę?Pomóżcie ;-(

Załączniki

• chrzest_dzidziuĹ__8250__rĂlĹzyczki.jpg
    chrzest_dzidziuĹ__8250__rĂlĹzyczki.jpg
    145.6 KB · Wyświetleń: 0

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Karolina794 @ 6 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1407237Kochane mam do was pytanie.Klientka chce na torcie taką dzidzię jak na pokazowym zdjęciu.Pomóżcie bo nie wiem kompletnie z jakiej storny się do tego zabrać.Jak wy robicie figurki dzieciaczków na tort?Z ciałkiem to nie byłoby i może problemu,ale jak zrobić buźkę?Pomóżcie ;-(
Karolina, jak na moje oko to ta dzidzia jest odciśnięta w taiej foremce silikonowej.

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
index.php?act=findpost&pid=1407237Kochane mam do was pytanie.Klientka chce na torcie taką dzidzię jak na pokazowym zdjęciu.Pomóżcie bo nie wiem kompletnie z jakiej storny się do tego zabrać.Jak wy robicie figurki dzieciaczków na tort?Z ciałkiem to nie byłoby i może problemu,ale jak zrobić buźkę?Pomóżcie ;-(
widziałam formy silikonowe do takiej dzidzki, strasznie drogie. ale tez mozna kupic chyba gotowe gołe bobasy na allegro. moze daloby sie ubrac po swojemu
icon_smile.gif

Karolina794

Member
Lut 15, 2013
42
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
A ja mam taką zagadkę. Chcę na następny tort zobić koronę księżniczki. Skąd wziąć klejnoty koronne? Z tego co widzę to nie widzę
icon_smile.gif
u polskich sprzedawców zbyt dużo takich diamencików. Na razie mam następujące pomysły:
1. Landrynki
2. Żelki - chyba lepsze bo mozna by przyciąć na pożądany kształt
3. Pisaki żelowe z brokatem

1 i 2 - czy będzei się to trzymać masy?

Macie jakieś doświadczenia?

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
http://allegro.pl/forma-silikonowa-spiacy-...3071571989.html tutaj można kupić taką formę do tego dzidziusia,a sukieneczkę można dorobić.tylko fakt,droga taka foremka..
icon_frown.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
dzięki miglietta, zdazylam zobzczyc. Cos takiego wlasnie mi pozostaje chyba..
Ale wolałabym cos podobniejszego do tych błyskotek z tortowni, tylko taniej
icon_smile.gif

Kurcze, przeciez to SĄ landrnki, no nie? Czemy muszą kosztować 2zeta za sztukę???

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy