Na LovelyTutorials jestem zalogowana a i tak mam problemy z wejściem. oni mają prawie ćwierć miliona wejść dziennie
Co do stronki z przelicznikiem wiltona to wkleiłam go orientacyjnie (tlumacze zawsze z google) gdyż porcje tam podane to chyba dla sikorek są
Kiniaaa pomysł na tort super może rozrysuj go orientacyjnie będziesz widziała czy nie przesadziłaś, swoją drogą z jednej strony piętro z figurkami a trawa co goła? może stokrotki???
Tak używam samoróbki, tylko w zależności do czego jest mi potrzebna taką robie ... Mieszam przepisy.
Myśle że dużo zależy od składników. Każda z nas ma inny cukier (ja mam Diamant niemiecki).
Ma inną glukozę ja mam z apteki 40% firmy Fagron bo ta z Wiltona wychodzi drożej i jak dla mnie się nie sprawdziła(masa zbyt krucha)
Żelatyne też musiałam dobrać.... Różnie z nią bywało czasami ta instant ścinała sie za szybko i wychodził mi glut
teraz znalazłam taką do namaczania drobniutka szybko się rozpuszcza.
Trudno podawać konkretny przepis nawet CMC różni się w zalezności od producenta. Mogę podać przepis swojej masy ale już wiem że np. Ola robiła i z jej składników nie wyszło.
Jak robię to chcę by była miękka. Odstawiam do lodówki na dobę i potem w trakcie pracy w zależności od potrzeb dodaje cukier. Chciałabym byście mogły pomacać moją masę i zobaczyć jaka jest w pracy