Jo_anna1
Member
- Lip 9, 2009
- 3,219
- 0
- 0
o.laz @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447493jesteś bardzo miła ale "cudeńko" to leciutka przesada
No mi się podoba i tyle![]()
hihihihczyste schludne no widać małe co nieco na masie ale ogólnie bardzo estetycznie i tak od "serca"![]()
![]()
Jo_anna1 nie wiem co sie dzieje jak tutaj weszłam tyle Was było, można się było zapytać, podpatrzeć .... a teraz???? Takie uczucie jak starszy rocznik odchodzi i trzeba z tym żyćale wcale nie jest łatwo.... Gdzie Wy ?![]()
A torciknie bardzo bym poznała że Twój... ostatnie miały takie coś w sobie "Twojego" były charakterystyczne. Jest inny ale słodki![]()
![]()
JAM @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447367marioletta jak robiłam lalkę to 5 biszkoptów pod rząd mi siadło. Nie ważne jak i z czym piekłam, czekoladowy i ten z octem. Rosły a potem po wyjęciu padały. I wczoraj robiłam normalnie dla domowników i z tej samej ilości co zwykle i wyrósł tak , że na 3 podzieliłam.... Doszłam do wniosku ,że pogoda bo przecież że nie jaktoś musi być winien
ale serio przy okazji szukania idealnego przepisu wyczytałam że są takie dni że krem sie nie ścina i takie gdzie ciasto nie urośnie i ma to związek z księżycem i ciśnieniem.![]()
Co do dużych elementów z masy cukrowej, to przekładam na cieniutki karton (zsuwam ze stołu) czekam aż podeschnie i potem zsuwam na ciasto. Jak mi gdzieś kapnie klej czy literka się odkształcił lub element jest zbyt sztywny na torcie to parą z żelazka traktuje. Zmiękcza leciutko, skleja brzegi,wygładza nierówności (chropowatość masy) i nabłyszcza co eliminuje plamy po kleju. w wielu sytuacjach pomaga.
estka19 pokaż poprzednie![]()
![]()
O.laz co za potworzyca![]()
Proszę![]()
JAM @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447538Jo_anna1 nie wiem co sie dzieje jak tutaj weszłam tyle Was było, można się było zapytać, podpatrzeć .... a teraz???? Takie uczucie jak starszy rocznik odchodzi i trzeba z tym żyćale wcale nie jest łatwo.... Gdzie Wy ?![]()
A torciknie bardzo bym poznała że Twój... ostatnie miały takie coś w sobie "Twojego" były charakterystyczne. Jest inny ale słodki![]()
Jak to gdzie ...... obgryzamy paznokcie z zazdrości, że takie cudne torciki tworzycie "młodziaki"![]()
Jakie odchodzi, jakie ja Ci zaraz dam odchodzijeszcze będziesz nas dość miała
Głupawka mi się załączyła![]()
![]()
Czasami tak się życie plecie i wiruje, że nie wiesz z której strony ogarnąć ale ..... damy radę, pomalutku.
dziewczyny bardzo się cieszę, że Wam także podoba się masa z tym cukrem![]()
estka19 @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447560Proszę
No ten pierwszy cudny(no reszta też) ale w nim coś jest taki subtelny, nie wiem może to kolory![]()
Jo_anna1 ech z taką nostalgią "przeleciałam" ostatnie 100 stron poznikało troszke dziewczyn, nawet ola-wrocław sie nie pokazuje
wszystkie takie zalatane![]()
![]()
znowu bukiet będę robić tym razem dla teściowejbukiet zrobię w domu a tort w Polsce zobaczymy co z tego wyjdzie![]()
![]()
Justee @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447593JAM mogę się założyć,że te wszystkie które poznikały nadal tutaj sąpodglądają,czytają,śmieją się itd..tylko nie mają czasu i czasami chęci żeby cokolowiek napisać...a ola_wrocław właśnie się ukazała-post wyżej![]()
o wilku mowahihihi![]()
Pewnie zaglądają ale czemu nie piszą , czasami potrzebujemy pomocy doświadczonych cinek![]()
Jo_anna1 @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447566.....
dziewczyny bardzo się cieszę, że Wam także podoba się masa z tym cukrem
oj podoba nasza ty "nestorko"![]()
a powiedz Jo_anno, ten hurtownik podobno ma tez jakąś śmietanę - kupowałaś wiesz co to i czy warto?
ola_wrocław - Jo_anna jakiś czas temu polecała faceta który sprzedaje puder diamant z glukozą w workach po 10kg, jak dla nas (z polecenia Jo_anny ;D) po 4,30 za kg. ma też inne tortowe rzeczy![]()
Sierotka3m @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447551Mi się, o.laz, Twój tort bardzo podoba, bo jest schludny i elegancki, o! Świetny pomysł z rybkami![]()
No i dzięki, że mi przypomniałaś o cukrze!
....dzięki za dobre słowo kobieto![]()
a pomysł nie mój tylko klientki, choć chyba inspirowany jednym z moich poprzednich - rybki miały być takie jak na komunijnym z żeglarzem
ola_wroclaw @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447603dajcie mi linka, proszęWybaczcie, ja wiem, że to wszystko jest tu napisane, ale nie mam czasu wertować a na pewno przydadzą mi się takie hurtowe zakupy.![]()
Co u mnie. No ja po prostu nie mam na nic czasu. Poza tym troche stresów. I taka oto mieszanka powoduje to, że tylko włączam cincin i przeglądam fotki (nie mam nawet czasu czytać treści). Wybaczcie, mam nadzieję, że się u mnie naprostuje niedługo. I że w ogóle wszystko się zmieni a ja będę się mogła chwalićTymczasem trzymajcie za mnie kciuki i jeszcze raz proszę o wyrozumiałość w stosunku do mojej małomówności
no ja pękam z ciekawościi trzymam kciuki![]()
to jego aukcje na allegro: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21849018 ale o cukier pytaj osobno w mailu. przesyłka 18,50 do 30kg
Jo_anno - to czekam, daj koniecznie znać jak wrażenia śmietanowe
o.laz @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447610no ja pękam z ciekawościi trzymam kciuki![]()
to jego aukcje na allegro: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21849018 ale o cukier pytaj osobno w mailu. przesyłka 18,50 do 30kg
Jo_anno - to czekam, daj koniecznie znać jak wrażenia śmietanowedzięki, znam tego sprzedawcę, już kilka razy coś zamawiałam!!jeszcze raz dziękuję![]()
ps. a glukozę w tych 1kg woreczkach kupowałyście? bo ja się chyba zajadę na glukozie Delecty po 100g i 2zł z hakiem
ola_wroclaw @ 28 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1447618dzięki, znam tego sprzedawcę, już kilka razy coś zamawiałam!!jeszcze raz dziękuję![]()
ps. a glukozę w tych 1kg woreczkach kupowałyście? bo ja się chyba zajadę na glukozie Delecty po 100g i 2zł z hakiemno on ma 1 kg glukozy po 6zł z czymś, jak dla mnie super
edit:
tzn tej od niego jeszcze nie sprawdzałam. kupiłam 2kg ale na razie zużywam jeszcze taką z 1kg woreczka od innego sprzedawcy
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.