AniaCz @ 31 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464756Źle się wyraziłamoczywiście masę będę robić z glukozą (mam właśnie tą z delecty) chodziło mi o to że jak na początek zrezygnuję z próbowaniem "dziwnych" przepisów w jednym z nich znalazłam własnie masę z syropem glukozowym i gliceryną spożywczą. Zastanawiałam się nad nią bo podobna jest "idealna" świetnie plastyczna i szybko nie wysycha. Ale doszłam do wniosku że najpierw popróbuję z "normalną" masą a dopiero potem może zacznę wydziwiać
Jakby was interesowała to masa to podaję link http://megentawkuchni.blogspot.com/2013/06...sa-cukrowa.html![]()
Pozdrawiam piękne te wasze tortyZ mojego (w sumie niewielkiego) doświadczenia, zgadzało by się.
Ja zaczęłam od syropu(glukozy) i byłam szczęśliwa że tak łatwo opanowałam mase cukrową a czytałam ze inni mają problemy. Przechodząc na krystaliczną glukozę sama mam problemy![]()
Teraz kupiłam glicerynę i dodałam do tej Glukozy syropu, będę testowała na kwiatach. Podobno ma być szałowa![]()
Ja wydałam majątek chyba już na te testy na masiena początku to po 3-4 kilo na tydzień wychodziło dla samej zabawy i lepienia i testowania i ...... ale to były fajne chwile![]()
![]()
.....aż mąż mnie podliczył z wydatkami (glukoza wilton 28-30zł starcza na 2 kilo masy + wiele innych baaaardzo ważnych przydasi) i się skończyło![]()