Vanilka
Member
- Sie 9, 2010
- 546
- 0
- 0
kasia19 @ 28 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1476436dziewczyny cos chyba poprzestawiałam bo nie mogę zdjęc wstawiac bo są za duże a wczesniej nie było problemu bo się automatycznie chyba konwertowały
moze przestawiłas rozdzielczosc w aparacie![]()
Judyta050 @ 28 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1476467moze przestawiłas rozdzielczosc w aparacie
Kurcze , no wlasnie nie, a jak próbowałam wrzucić wczesniejsze zdjęcia które bez problemu wchodziły to tez nie chcą się załadować![]()
kadarma @ 26 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1476082Dziewczyny kochane. Poczyniłam mój aparat. okazuje się, że nie taki diabeł straszny... Zacznę od początku. Biszkopty przełożyłam śmietaną i po schłodzeniu wycięłam kształt z szablonu skopiowanego z neta. potem tynk i masa cukrowa. Była to samoróbka. Barwnik w proszku i żelu na etapie płynnej żelatyny. Na początku była grafitowa, ale robiłam dwa dni wcześniej i potem przerabiałam dwa razy. ostatecznie wyszła CZARNA. Obłożenie poszło gładko, nawet nie śniłam, że tak dobrze to wyjdzie. Cała reszta to zabawa i dłubaninka. Chociaż są pewne niedociągnięcia jestem zadowolona, a klientka wręcz zachwycona.
dzięki za podpowiedzi i wsparcie, tym bardziej, że to dopiero mój czwarty tort z masy cukrowej, a pierwszy o nieregularnym kształcie.
Kasiu. jak tam gitarka?Przepiękny tortjestm pod wrażeniem. A jaką masę lukrową robisz??
kajastama @ 30 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1476895Kochane powiedzcie mi jak najlepiej kroić torta z ozdobami lukrowymi. Jeśli jest na samym środku bukiet róż to najlepiej przed krojeniem go ściągnąć? Bo jak to pokroić przecież się rozwali??Jeżeli średnica jest spora to na środku wykrawam koło. Tym samym mam tak jakby dwa torty. Najpierw porcjuję zewnętrzne koło/obręcz a następnie to środkowe. O ile ciasta jest więcej niż potrzeba porcji to ta metoda może się sprawdzić bo środek z ozdobami może postać jako ozdobaJeżeli ilość porcji równa jest ilości osób, to zdjęłabym bukiet.
h-elen @ 30 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1476963Jeżeli średnica jest spora to na środku wykrawam koło. Tym samym mam tak jakby dwa torty. Najpierw porcjuję zewnętrzne koło/obręcz a następnie to środkowe. O ile ciasta jest więcej niż potrzeba porcji to ta metoda może się sprawdzić bo środek z ozdobami może postać jako ozdobaJeżeli ilość porcji równa jest ilości osób, to zdjęłabym bukiet.
Dziękuję, osób jest akurat na cały tortPrzepraszam za takie pytania ale dopiero zaczynam przygodę z masą i jeszcze wiele musze sie nauczyc
![]()
kajastama @ 30 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1476977Dziękuję, osób jest akurat na cały tortPrzepraszam za takie pytania ale dopiero zaczynam przygodę z masą i jeszcze wiele musze sie nauczyc
Nie ma złych pytańKażdy z nas kiedyś zaczynał swoje przygody i miał wiele życiowych dylematów
Powodzenia w tortowaniu![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.