Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

delicious

Member
Lut 26, 2011
83
0
0
W tortowni też były promocyjne wysyłki kopertowe, można tam też sprawdzić.
Mam niebieski w żelu-Wilton, jest super, bardzo wydajny, więc uważaj gdy będziesz dodawać, żeby nie za dużo.

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
dziekuje dziewczyny, faktycznie tort lepiej wyglada jak jest caly wykonany z masy cukrowej, wiec tak zrobie
icon_smile.gif

z tego co pamietam, to moge wczesniej przygotowac mase i przechowywac w lodowce, tak?

joanno, ciasto bedzie raczej suche (tylko na zewnatrz posmarowane), goscie mexyka gustuja w suchych albo kupowanych ciastach niestety :/

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
http://cafe-chocolate.pl/cms.php?id_cms=3

ja wszystkie barwniki kupowalam i kupuje w cafe chocolate na ich aukcji na allegro. Te barwniki w proszku sa bardzo wydajne - 5 g starcza naprawde na sporo masy i kolory sa piekne intensywne. Do masy dodaje je w ten sposob, ze robie dolek w masie, wsypuje szczypte barwnika i daje 2-3 krople wody i rozcieram zeby sie rozpuscil . Jak sie rozpusci to zagniatam mase i wtedy ladnie i rownomiernie sie zabarwia. Cena 4 zl jest naprawde super. Ja barwniekiem w ilosci czubek lyzeczki do herbaty zabarwilam ponad 1 kg masy cukrowej.

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Jo_anna1 @ 8 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1126577Nie zamawiałam u tego sprzedawcy przede wszystkim dlatego, że na innym forum wyczytałam negatywne opinie. Dziewczyny pisały, że dostają nie takie artykuły jak w zamówieniach i bardzo długi jest okres oczekiwania na przesyłkę.
Skoro to prawda że dostają nie te rzeczy które zamówiły czemu więc nie wystawią negatywnego komentarza tej osobie i nie opiszą sprawy ku przestrodze innych kupujących?, bo póki co ten sprzedający ma jeden negatyw i to nie za pomyłki w paczkach ani za terminy dostawy. O tym że trzeba dłużej poczekać na przesyłkę pisze na aukcji więc nie rozumiem czemu są negatywne opinie wśród tamtych kupujących i skarżących się dziewczyn. Skoro komuś nie odpowiada długi czas oczekiwania to nie kupuje u niego - dla mnie to jest jasne.

Mysz - co do barwnika w płynie - wszystko zalezy od tego jak intensywny chcesz uzyskać ten niebieski. Jeśli blado pastelowy to płynny barwnik nie stoi na przeszkodzie - nie zdoła niczego rozrzedzić taka ilość barwnika bo tu dosłownie kropelka byłaby ci potrzebna.

Barwnikami spozywczymi są również barwniki do jaj - to jest ta sama substancja z tym samym oznaczeniem E-cośtam - innych nie ma, niczego więcej taki barwnik nie zawiera więc z powodzeniem można użyć takiego. Wystarczy odrobinę tego proszku zwilżyć kroplą wody i dodać do masy.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Cinka @ 9 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1126787No to już tu najtaniej chyba http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-w-pros...1591763724.html 8 zł razem z przesyłką.
Właśnie takie barwniki wylądowały u mnie w koszu
icon_sad.gif
. Nie od tego sprzedawcy ale także zapakowane w woreczek strunowy z etykietką wydrukowaną na kamputerze i przypiętą zszywaczem. jeżeli ktos to rozsypuje w domowych warunkach to tam się może znaleźć dosłownie wszystko. Drugi raz takiego błędu nie popełnie. Kupuję tylko w pewnych źródłach.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ten sprzedawca to akurat jakiś sklep jest. Same pozytywne komentarze więc chyba w porządku.

A co z tamtym barwnikiem który wyrzuciłaś było źle poza opakowaniem?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
tez jestem ciekawa co bylo zle. Ja kupilam tez barwniki w proszku zapakowane w torebeczki strunowe i mam do firmy pelne zaufanie. Zreszta proszek jest tak drobny ze kazdego smiecia byloby w tym widac -a akurz? no jest wszechobecny. Zreszta ja kupuje te barwniki na wage w sklepie, ktory ma duzo sprzedazy. Co innego osoba prywatna, ktory sprzeda barwnik raz na kwartal. Wtedy mozna miec obawy co do terminu waznosci.

ulamisiula

Member
Wrz 23, 2008
10
0
0
Witam.
Mam problem z pomysłem na dekorację.
Pod koniec czerwca będę bronić licencjat a później z kilkoma koleżankami robimy małą imprezkę z tej okazji.I szukam pomysłu na dekorację bo widziałam takie czapki ale to odpada ,za poważne.Będę wdzięczna za pomoc

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Cinka @ 10 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1126966Ten sprzedawca to akurat jakiś sklep jest. Same pozytywne komentarze więc chyba w porządku.

A co z tamtym barwnikiem który wyrzuciłaś było źle poza opakowaniem?
Tak były zapakowane:
IMG_0096___Kopia.JPG
Mało tego, na etykiecie z jednej strony była nazwa jednego koloru a z drugiej drugiego i dwa różne terminy przydatnośći.
icon_eek.gif
Dla mnie to po prostu śmierdziało,
Lambethko nie ważne czy sklep czy nie faktem jest że opakowanie jest dla mnie podejrzane. Sprzedawca też już od dawna je rozprowadza i reklamuje jako orginalne. I nie chodzi tu nawet o zanieczyszczenia mechaniczne, przecież tam może być wszystko, cała tablica Mendelejewa i jeszcze kilka innych..
fiesgrins.gif

Gdyby nie fakt że nie ja je licytowałam( nie mam konta na allegro i z uprzejmości zrobiła to koleżanka) napewno sprawa tak by się nie skończyła.
Wiem, wiem mam swoje fobie ale nie mogę nikomu dać czegoś i później drżęć czy chociaż nic się nie stało. Wolę bazować na rzeczach co do których mam pewność, nawet jeżeli moje koszty są dużo większe. Śpię spokojnie.

Załączniki

• IMG_0096___Kopia.JPG
    IMG_0096___Kopia.JPG
    138.1 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy