Ja tam na zdjęciu nie widziałam wypukłości
Spróbuj biszkopty układać w rantach lub takich otwieranych tortownicach, normalnie nasączyć i przełożyć w tym i wstawić do lodówki żeby się schłodziło później wyjąć i obsmarować kremem boki i znowu dobrze, ale to dobrze schłodzić przed położeniem masy. Nie powinno "siadać".
Ja biszkopty normalnie ponczuję i normalnie przekładam kremami, obsmarowuję i do lodówki. Masę cukrową pokrywam dopiero następnego dnia jak już wszystko dobrze się wychłodzi-stężeje.
Myślę że każdy musi wypracować swój rodzaj postępowania
więc pozostaje pracowac
Weerka Falbanki wykrawam wykrawaczka
http://www.tortownia.pl/sklep,1441,102,PME...h_falbanki.html i faluję patyczkiem do szaszłyków. jakoś tak żadne narzędzie nie zastępuje mi tego patyczka, dla mnie rewelacja
Jeżeli masz jakies wykrawaczki do ozdobnych wykończeń np.tego typu
http://www.pan-centrum.pl/produkt,Komplet_...i_,94,2868.html możesz wyciąć i też ładnie pofalować. którymś z tortów tak właśnie robiłam, wychodzą troszkę inne falbanki ale tez ładnie.