lambethka
Member
- Lut 22, 2011
- 5,138
- 0
- 0
emilka41 @ 10 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1240340Która masa jest smaczniejsza ,taka zwykła robiona cukrowa ,czy ta z pianek marshmallow, z którą lepiej się pracuje? proszę o odpowiedz
masa z pianek jest bardziej aromatyczna - smakuje piankami. ale do tej z zelatyna mozesz dodac tez jakiegos aromatu i bedzie smakowac. Zeby rozbic slodycz mozesz dodac pare kropli soku z cytryny. I w sumie dobrze jest uswiadamiac gosci ze masa cukrowa ma przede wszystkim zdobic i nie jest konieczne by ja jesc. Kazdy moze ja zdjac ze swojego kawalka tortu![]()
Na poczatku gdy bawilam sie masa cukrowa to wolalam te z pianek - szybko sie nie wysuszala i byla latwiejsza w obrobce. Teraz uwazam, ze z kazda masa dobrze mi sie wspolpracuje.
sylkag66 @ 10 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1240369Witam. Dziewczyny na czym kładziecie ten drugi tort jak robicie pietrowy?ja, w tort pod spodem wbijam najpierw patyczki lub rurki, zeby wzmocnic. Pod tort, ktory idzie na gore nie daje nic lub czasami podklad pod torty - zalezy jakiej masy uzywam i czy tort jest ciezki.
alipek @ 10 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1240479Obie formy są poprawne. Na torcie na pewno może być bez wykrzyknika. To zależy co chcemy w tym zdaniu podkreślić. Przecinek powinien byćWiem alipku, tez jestem polonistka - tylko ze leniwa i w pospiechu nie zwracam uwagi na znaki interpunkcyjne czy skladnie. Poprostu pisze bo zawsze jestem w biegu i na dodatek nie korzystam z polskiej klawiatury![]()
KaleidoStar @ 11 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1240582A ja to Was nie lubię. (...)
Mam nadzieję, że kiedyś nabiorę takiej wprawy iak Wy i przestanę się frustrować ;]Spokoooojnieee, bez neeerwoooownastepnym razem bedzie lepiej![]()
![]()
ankar @ 11 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1240756Joanno24 ja rzadko tu się udzielam, ale mogę Ci powiedzieć, że pod masę cukrową śmiało możesz posmarować kremem maślano budyniowym. Ja tak robię zawsze i nigdy nie miałam problemu. Ostatnio robiłam tort dla przyjaciółki i nawet po 4 dniach nic złego się nie działow paru przypadkach, np. u mnie sie dzialo dlatego wole stosowac mase polecana przez cukiernikowale kazdy robi wedlug siebie i joanno24 - do odwaznych swiat nalezy - tak wiec sama tez musisz wyprobowac, ktory sposob, przepis sa dla Ciebie najlepsze![]()
![]()
ankar - piekne roze! poprostu idealne i cudowne
Ostatnią edycję dokonał moderator: