sionia @ 26 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283017Strona wydawnictwa http://www.deagostini.pl/index.php?co=b&id=8
a tu namiary:
Biuro Obslugi Klientow wydawnictwa De Agostini
Ul. Ciszewskiego 15
02-777 Warszawa
tel.: (22) 488 62 01
fax22) 488 62 51
dzwoniłam i podali ten numer 22 208 93 06 tam bezposrednio do kobiety od tej gazetki
zahir2006 @ 26 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283019Mnie poinformowano w wydawnictwie , że jest to możliwe tylko za pośrednictwem listu bądź faksu ze względu na to, że jest to nakład testowy i nie ma żadnej informacji na stronie internetowej a co z tym się wiąże nie ma możliwości zamówienia prenumeraty przez internet ( słyszałam, że na razie w planach mają 4 numery, w zależności od zainteresowania będą decydować czy zostanie wypuszczonych ich więcej ) , takie informacje przekazują dystrybutorzy
mi mowili o 30 numerach
czarnowodzianka @ 26 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283081mi mowili o 30 numerachNa pewno w wydawnictwe będą mieć dokładniejsze informacje niż w dystrybucjiale to chyba bardzo dobra wiadomość![]()
![]()
bumelka @ 26 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283098Chyba czas przerwać to podniecenie z powodu nowej gazetki.Pokażę wam tort ,który zrobiłam z okazji mojej osobistej rocznicy ślubu.Nie widać tylko na podkładce 25.Te daty to lata urodzin naszych dzieciSuper pomysł z tymi datamitaki małe drzewo genealogiczne![]()
![]()
bumelka @ 26 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283098Chyba czas przerwać to podniecenie z powodu nowej gazetki.Pokażę wam tort ,który zrobiłam z okazji mojej osobistej rocznicy ślubu.Nie widać tylko na podkładce 25.Te daty to lata urodzin naszych dziecia tak przy okazji masa plastyczna to samoróbka czy kupna bo jutro zabieram się za zygzaka dla synka i pierwszy raz będę obkładać tort kupną więc jestem ciekawa jaka jest róznicaładnie wybarwioną czerwień ciężko jest uzyskać szczególnie jeśli ma się małe doświadczenie tak jak ja![]()
![]()
Megi428 @ 26 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283169ładnie mozna wybarwic kazdy kolor nawet w samoróbce (w gotowcach ta sama zasada) wystarczy wczesniej 2-3 dni wybarwić i potem pogniatać sobie - i nawet czarny i czerwony barwiony proszkowym za 2-3 dni jest czarny a nie siwy- jasne kolory nie mają tego problemu ale brąz czerwień i czerń potrzebuja czasu aby barwnik przeniknał w mase
- majciochy sa barwione tym sposobem a potem woda pomalowane dla wzmocnienia głebi koloru
- masa: samoróbka![]()
Majciochy super (mój mąż zachwycony zdjęciem) moim głównym problemem przy samoróbce jest brak mikorofalówki, więc po trzech dniach leżakowania miałabym duży problem z uplastycznieniem masy(przynajmniej takiej ilości która wystarczyłaby mi na obłożenie tortu) a, że torty robie tylko od okazji rodzinnych to nie mam tak dużego doświadczenia więc nie chciałam ryzykować i czerwień zakupiłam gotową.![]()
Dzięki za podopwiedź![]()
czarnowodzianka @ 27 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283306Gdybym wiedziała wczesniej to tez bym wczesniej zabarwiła masę, nastepnym razem, teraz wyszedł mi jasno czerwony kolor majwyzej pomaluje barwnikiem na bardziej intensywny, mam nadzieję ze sie uda...robe autko dla chrzesniakaA masz jakieś ciekawe linki z instrukcją zrobienia autka, wszystkie które udało mi się znaleść są zagraniczne a oni nie używają tle masy do przełożenia ciacha i jestem ciekawa jak będzie wyglądać moje z taką ilością masy w środku (boje się o zachowanie proporcji)![]()
może któraś z dziewczyn pomoże mi w tej kwestii![]()
zahir2006 @ 27 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283401A masz jakieś ciekawe linki z instrukcją zrobienia autka, wszystkie które udało mi się znaleść są zagraniczne a oni nie używają tle masy do przełożenia ciacha i jestem ciekawa jak będzie wyglądać moje z taką ilością masy w środku (boje się o zachowanie proporcji)![]()
może któraś z dziewczyn pomoże mi w tej kwestii
proszęja robiłam wg tego wzoru http://www.wielkiezarcie.com/recipe60945.html![]()
zahir2006 @ 27 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283401A masz jakieś ciekawe linki z instrukcją zrobienia autka, wszystkie które udało mi się znaleść są zagraniczne a oni nie używają tle masy do przełożenia ciacha i jestem ciekawa jak będzie wyglądać moje z taką ilością masy w środku (boje się o zachowanie proporcji)![]()
może któraś z dziewczyn pomoże mi w tej kwestii
ja kozystałam ze stronki ktorą podała juz kolezanka i z tej http://www.youtube.com/watch?v=ffCsuK5Ca_0...feature=related i tak wyszło, troche tylko rozlazły...
![]()
![]()
pscolki @ 27 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283420proszęja robiłam wg tego wzoru http://www.wielkiezarcie.com/recipe60945.html
Dziękuje bardzo, już kiedyś widziałam tą stronkę ale jakoś mi uciekłoi właśnie z tej istrukcji skorzystam tylko troche w owal pościnam
jeszcze raz wielkie dzięki![]()
![]()
czarnowodzianka @ 27 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1283421ja kozystałam ze stronki ktorą podała juz kolezanka i z tej http://www.youtube.com/watch?v=ffCsuK5Ca_0...feature=related i tak wyszło, troche tylko rozlazły...NOOO BRAWO, to pierwszy za tobązobaczymy co ja wymodze, jak zrobie to też pokaże![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.