Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Tak wyglada tył zeszytu nr1

Przepraszam, ale nie umiem zrobic z lepszą jakością.

Załączniki

• dekoracja_ciast_ty_.jpg
    dekoracja_ciast_ty_.jpg
    337.2 KB · Wyświetleń: 0

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
tylko ochoty narobiłaś
icon_sad.gif
(

Lut 21, 2012
320
0
0
zahir2006 @ 26 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283019Mnie poinformowano w wydawnictwie , że jest to możliwe tylko za pośrednictwem listu bądź faksu ze względu na to, że jest to nakład testowy i nie ma żadnej informacji na stronie internetowej a co z tym się wiąże nie ma możliwości zamówienia prenumeraty przez internet ( słyszałam, że na razie w planach mają 4 numery, w zależności od zainteresowania będą decydować czy zostanie wypuszczonych ich więcej ) , takie informacje przekazują dystrybutorzy
gruebel_2.gif
mi mowili o 30 numerach

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Chyba czas przerwać to podniecenie z powodu nowej gazetki.Pokażę wam tort ,który zrobiłam z okazji mojej osobistej rocznicy ślubu.Nie widać tylko na podkładce 25.Te daty to lata urodzin naszych dzieci
DSC_0247.jpg

Załączniki

• DSC_0247.jpg
    DSC_0247.jpg
    92.9 KB · Wyświetleń: 0

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
bumelka @ 26 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283098Chyba czas przerwać to podniecenie z powodu nowej gazetki.Pokażę wam tort ,który zrobiłam z okazji mojej osobistej rocznicy ślubu.Nie widać tylko na podkładce 25.Te daty to lata urodzin naszych dzieci
a tak przy okazji masa plastyczna to samoróbka czy kupna bo jutro zabieram się za zygzaka dla synka i pierwszy raz będę obkładać tort kupną więc jestem ciekawa jaka jest róznica
gruebel_2.gif
ładnie wybarwioną czerwień ciężko jest uzyskać szczególnie jeśli ma się małe doświadczenie tak jak ja
icon_mrgreen.gif

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
ładnie mozna wybarwic kazdy kolor nawet w samoróbce (w gotowcach ta sama zasada) wystarczy wczesniej 2-3 dni wybarwić i potem pogniatać sobie - i nawet czarny i czerwony barwiony proszkowym za 2-3 dni jest czarny a nie siwy
icon_smile.gif
- jasne kolory nie mają tego problemu ale brąz czerwień i czerń potrzebuja czasu aby barwnik przeniknał w mase
icon_smile.gif
- majciochy sa barwione tym sposobem a potem woda pomalowane dla wzmocnienia głebi koloru
icon_smile.gif
- masa: samoróbka
icon_smile.gif

ostatnie moje

kwiatek.jpg
dupa.jpg

Załączniki

• dupa.jpg
    dupa.jpg
    62.5 KB · Wyświetleń: 0
  • kwiatek.jpg
    kwiatek.jpg
    46.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Megi428 @ 26 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283169ładnie mozna wybarwic kazdy kolor nawet w samoróbce (w gotowcach ta sama zasada) wystarczy wczesniej 2-3 dni wybarwić i potem pogniatać sobie - i nawet czarny i czerwony barwiony proszkowym za 2-3 dni jest czarny a nie siwy
icon_smile.gif
- jasne kolory nie mają tego problemu ale brąz czerwień i czerń potrzebuja czasu aby barwnik przeniknał w mase
icon_smile.gif
- majciochy sa barwione tym sposobem a potem woda pomalowane dla wzmocnienia głebi koloru
icon_smile.gif
- masa: samoróbka
icon_smile.gif
Majciochy super (mój mąż zachwycony zdjęciem
icon_wink.gif
) moim głównym problemem przy samoróbce jest brak mikorofalówki, więc po trzech dniach leżakowania miałabym duży problem z uplastycznieniem masy(przynajmniej takiej ilości która wystarczyłaby mi na obłożenie tortu) a, że torty robie tylko od okazji rodzinnych to nie mam tak dużego doświadczenia więc nie chciałam ryzykować i czerwień zakupiłam gotową.
Dzięki za podopwiedź
icon_lol.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
zahir tak jak i Ty nie mam doświadczenia z masami.Moja czerwień też jest kupna.Tak bardzo się bałam,że nie uzyskam takiej głębi,że postanowiłam kupić.
Następnym razem skorzystam z rad Megi i postaram się sama zabarwić.Może nawet nie bedę czekać na okazję tylko zabarwię trochę masy a jak się przegryzie to zrobię jakieś kwiatki.

Lut 21, 2012
320
0
0
Gdybym wiedziała wczesniej to tez bym wczesniej zabarwiła masę, nastepnym razem, teraz wyszedł mi jasno czerwony kolor majwyzej pomaluje barwnikiem na bardziej intensywny, mam nadzieję ze sie uda...robe autko dla chrzesniaka

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
odnosnie barwienia masy na te trudne kolory to radze zagnieść luźniejszą mase bo kazde kolejne zagniatanie to wgniatamy kolejny puder aby nam sie nie lepiło i gdyby było od poczatku tyle cukru co trzeba to na koniec by nam masa sie kruszyła i pekała a jak mamy luxniejsza to nawet czarna po kilku wygniataniach zeby barwnik dobrze sie rozprowadził i wniknał nie rwie nam sie i nie kruszy
icon_smile.gif

mozna tez odrazu do rozpuszczonej zelatyny zanim zaczniemy wgniatać puder dodac barwnik - wtedy mamy odrazu właściwy kolor bo w mokrym i ciepłym ładnie sie rozprowadza - jedyny minus to taki ze mamy cała porcje w jednym kolorze ale jest to szybki i skuteczny sposób
icon_smile.gif

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
czarnowodzianka @ 27 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283306Gdybym wiedziała wczesniej to tez bym wczesniej zabarwiła masę, nastepnym razem, teraz wyszedł mi jasno czerwony kolor majwyzej pomaluje barwnikiem na bardziej intensywny, mam nadzieję ze sie uda...robe autko dla chrzesniaka
A masz jakieś ciekawe linki z instrukcją zrobienia autka, wszystkie które udało mi się znaleść są zagraniczne a oni nie używają tle masy do przełożenia ciacha i jestem ciekawa jak będzie wyglądać moje z taką ilością masy w środku (boje się o zachowanie proporcji)
gruebel_2.gif

może któraś z dziewczyn pomoże mi w tej kwestii
zahnlos.gif

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
zahir2006 @ 27 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283401A masz jakieś ciekawe linki z instrukcją zrobienia autka, wszystkie które udało mi się znaleść są zagraniczne a oni nie używają tle masy do przełożenia ciacha i jestem ciekawa jak będzie wyglądać moje z taką ilością masy w środku (boje się o zachowanie proporcji)
gruebel_2.gif

zahnlos.gif

Lut 21, 2012
320
0
0
zahir2006 @ 27 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1283401A masz jakieś ciekawe linki z instrukcją zrobienia autka, wszystkie które udało mi się znaleść są zagraniczne a oni nie używają tle masy do przełożenia ciacha i jestem ciekawa jak będzie wyglądać moje z taką ilością masy w środku (boje się o zachowanie proporcji)
gruebel_2.gif

zahnlos.gif
ja kozystałam ze stronki ktorą podała juz kolezanka i z tej http://www.youtube.com/watch?v=ffCsuK5Ca_0...feature=related i tak wyszło, troche tylko rozlazły...
Obraz_010.jpg
Obraz_013.jpg

Załączniki

• Obraz_010.jpg
    Obraz_010.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_013.jpg
    Obraz_013.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy