Hej, jestem tu dopiero co zarejestrowanym żółtodziobem. Straciłam 2 godziny na znalezienie tej częsci forum. Teraz nie chcę spędzić całej nocy na szukanie przepisu na ww. krem. Mogę prosić o podanie przepisu? Proszę. I na pewno jest on w stanie utrzymać dekorację na masie cukrowej? Ja siwieję za każdym razem, gdy muszę przykleić dekoracje (które nie leżą płasko na wierzchu tortu) a robię to na puder z odrobiną wody. A potem zawsze zostają mi plamki tego "kleju" na torcie, wypływają spod dekoracji.
Mam też jeszcze jedno pytanie o wsporniki do tortów piętrowych: czytałam, że słomki są odpowiednie, a na środku (gdy już wszystkie piętra są nałożone) dobrze jest wbić w sam środek zaostrzony wspornik przebijając każdy podkład aż do spodu, by piętra się z siebie nie zsuwały. Tylko jak zaostrzyć słomkę? Wiadomo, że ro niemożliwe. A patyczków drewnianych boję się używać.
I ostatnie: Jak transportować złożony tort piętrowy? Czy są na to specjalne pudełka? Przecież nie będę za każdym razem jechała z klientem do nieo, by tam złączyć tort. Tym bardziej, że często na dole wyższego piętra "montuje się" jakieś kuleczki, wstążkę zasłaniającą dół.
Pomóżcie mi zorientować się w Waszym REWELACYJNYM forum. Zamierzam z Waszą pomocą zostać potentatem tortowym
Dzięki