Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1019023

tutaj masz odpowiedź
fiesgrins.gif
Jo_anna1 dodała a ona wie co pisze
icon_smile.gif

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
Ballb @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306503żadna z Was mi nic nie podpowie?
icon_sad.gif
Bo to ciężko tak coś zasugerować , nie znając was
icon_smile.gif
Najlepiej wiecie co lubi więc jak lubi piwo - to kufelek , jak rybki to tort z wędkarzem...itd

a rocznicowy to zależy na ile osób...hmmm sprawddzone serce , pojedyncze lub podwójne , ewentualnie piętrowy ...jedna z cinek dodała przepiękny trzypiętrowy , na bitej śmietanie ozdobiony szkarłatnymi różami przez całą wysokość , po prostu przepiękny był
icon_mrgreen.gif

Nie napisałaś na ile osób ta rocznica , z cinowych newsów wiem , że liczy się ok. 100gr na osobę więc trzeba sobie obliczyć
ufff mam nadzieję , że choć trochę coś pomogłam

Ostatnią edycję dokonał moderator:

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Ballb @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306503żadna z Was mi nic nie podpowie?
icon_sad.gif
Na dzień ojca to dzieci powinny robić coś dla taty nie mama, nawet jak to nie będzie wielka rzecz to zrobiona przez dzieci jest bezcenna:) jak chcesz aby to była słodkość to upiecz razem z dziećmi coś prostego np muffinki, dzieciaki mogą je ozdobić, nawet jak wyjdzie to trochę krzywo to dla taty pewnie będzie piękniejsze niż super tort wyczarowany przez Ciebie akurat w tym dniu, natomiast na rocznicę ja upiekłabym tort np w kształcie serca z napisem kocham cię, wg mnie prosto i na temat
icon_smile.gif

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
beata34 @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306521Na dzień ojca to dzieci powinny robić coś dla taty nie mama, nawet jak to nie będzie wielka rzecz to zrobiona przez dzieci jest bezcenna:) jak chcesz aby to była słodkość to upiecz razem z dziećmi coś prostego np muffinki, dzieciaki mogą je ozdobić, nawet jak wyjdzie to trochę krzywo to dla taty pewnie będzie piękniejsze niż super tort wyczarowany przez Ciebie akurat w tym dniu, natomiast na rocznicę ja upiekłabym tort np w kształcie serca z napisem kocham cię, wg mnie prosto i na temat
icon_smile.gif
z pewnością masz racje, tyle ze co samo moze zrobic 1,5 roczne dziecko? to jeszcze nie ten etap, moze za ro juz tak, choc nasza starsza laska poki co mimo, ze sie rwie do robienia ciasta w sensie bede krecic mikserem to sama nie da rady... moze mufinki faktycznie sa wyjscie... tyle ze chcialam zeby bylo to ladne... maz uwielbia torty dlatego myslalam o malutkim torcie na ktorym trzymajac raczke jednej i drugiej naszej mlodej damy napisalybysmy "dla Taty", tyle, ze chcialam zeby to nie byl goly tort z napisem...

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
subtelna30 @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306513Bo to ciężko tak coś zasugerować , nie znając was
icon_smile.gif
Najlepiej wiecie co lubi więc jak lubi piwo - to kufelek , jak rybki to tort z wędkarzem...itd

a rocznicowy to zależy na ile osób...hmmm sprawddzone serce , pojedyncze lub podwójne , ewentualnie piętrowy ...jedna z cinek dodała przepiękny trzypiętrowy , na bitej śmietanie ozdobiony szkarłatnymi różami przez całą wysokość , po prostu przepiękny był
icon_mrgreen.gif

Nie napisałaś na ile osób ta rocznica , z cinowych newsów wiem , że liczy się ok. 100gr na osobę więc trzeba sobie obliczyć
ufff mam nadzieję , że choć trochę coś pomogłam
raczej chodzilo mi o podpowiedz na dekoracje, niz o pomysl na sam tort w sensie wielkosc czy jakie przelozenie..

ale dzieki

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
na dzien taty zrobilabym maly torcik i kilka gotowych ozdob jak wyciete serduszka i kwiatki. Mozna uzyc tez lentylek, zelek albo innych gotowych slodyczy. Mama niech upiecze biszkopt i przelozy kremem a potem z dzieckiem na kolanach niech ozdabia. Moje bratanice mialy po 1,5 roku i 2 latka jak ozdabialy pierwsze ciasteczka. To sie da zrobic - trzeba tylko dziecku pomoc bo wiadomo, ze nie ma zbytniego wyczucia ale taki ozdobiony torcik jest swietnym pomyslem. Ja ostatnio nie mialam pomyslu na prezent dla mojego taty wiec wyslalam mu puszke z wlasnymi, upieczonymi ciasteczkami. Zrobilam rozne: autka, serduszko, drzewko, sloneczko, zaglowke (takie jak mialam foremki) i zyczylam na kartce spelnienia marzen o nowym aucie, spokoju, sily, slonca, pogody ducha i wiatru w zaglach. Wszystko zalezy od waszej wyobrazni. Moja mama zadzwonila i powiedziala, ze tato sie wzruszyl bardzo jak otworzyl te puszke. Takiego prezentu nie zastapi nic innego.

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
Kolejne piękne torty dziewczyny!!!. Jak wy to robicie???
Ja dostałam zlecenie na gigant jak dla mnie - tort na ok 100-120 osób na najbliższa niedzielę. Biszkopty już popieczone ale mam straszną tremę, trzymajcie więc proszę bardzo kciuki, żeby wszystko się udało.

Viola17

Member
Cze 14, 2012
4
0
0
Witam. Dziewczyny potrzebuję rady. Na jutro mam zrobić torcik na roczek i mam pytanie czy mogę pisać czekoladą pp masie cukrowej? Boję się że czekolada mi rozpuści mase. Proszę o radę.

Lut 21, 2012
320
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Viola17 @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306754Witam. Dziewczyny potrzebuję rady. Na jutro mam zrobić torcik na roczek i mam pytanie czy mogę pisać czekoladą pp masie cukrowej? Boję się że czekolada mi rozpuści mase. Proszę o radę.
czarnowodzianka @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306762Ja zawsze piszę na masie robiąc autko pisakami czekoladowymi, nic się nie dzieje
dokladnie. Mozesz spokojnie uzywac czekolady w polaczeniu z masa cukrowa-nic sie nie stanie. Wszystko co ma tluszcz wspolpracuje z masa. Co ma wode - rozpuszcza
icon_biggrin.gif

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
bumelka @ 22 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1306761Dziewczyny torciki jak zwykle super.
miglietta zdradź proszę jak robiłaś to serduszko i jak je mocowałaś.Jest śliczne
To jest serduszko zrobione z masy cukrowej i umocowane na wykałaczce. Próbowałam upieczony biszkopt obłożyć masą cukrową, prawie się udało - lecz gdy wsadziłam patyk od szaszłyka - przebił serce na wylot. biszkopt był za miękki. więc improwizowałam, bo było mało czasu
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy