bumelka @ 28 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309192asiulla piłka ładniejsza niż te na EuroPowiedz czy biszkopt piekłaś w jakiejś misce,czy może masz inny sposób![]()
upiekłam biszkopt w miseczce 22 cm i jeden cieńki placek z tortownicy 23 cm, w sumie miałam 4 płaty biszkopta i 3 przełożenia bitą śmietaną
dzięki dziewczyny![]()
mysz @ 28 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309195Kolor zielony uzyskam łącząc żółty i niebieski.
Mam te barwniki wymieszać przed dodaniem do białej masy czy do masy dodać jeden i drugi i wtedy wyrobić?Wymieszałabym najpierw barwniki, raz, że wtedy będziesz mogła mniej więcej dobrać odcień tej zieleni, a dwa, że kolor w masie będzie pewnie bardziej równomierny, jednolity.
mysz @ 28 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309260Cholera, po dodaniu barwnika masa zaczęła się kleić i straciła na plastyczności. Nie wiem czy to barwnik czy ciepłota rąk czy jedno i drugie.
Co robić?
Ja się do tego nie nadaję...Nadajesz sie, nadajesz tylko jeszcze o tym nie wiesz![]()
Dziunia dobrze radzi
Możesz też na chwilę włożyć masę do lodówki, może od rąk się rozrzedziła.
mysz @ 28 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309260Cholera, po dodaniu barwnika masa zaczęła się kleić i straciła na plastyczności. Nie wiem czy to barwnik czy ciepłota rąk czy jedno i drugie.
Co robić?
Ja się do tego nie nadaję...Kochana spokojnie! niektórzy tak mają z tymi rękami. wiem po sobie. Ja generalnie mam problem, bo mało siły w łapach i ciągle zimne i ciężko mi idzie wygniatanie i barwienie. Ale.... jak już opadam z sił proszę sąsiadkę o pomoc. i wtedy ta masa co u mnie ledwo się gniotła u niej w rękach do rzadkości sie rozpływa!!!!! no i leci cukier na ratunek albo lodówa. !!!!!
asiulla1984 @ 28 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309170same dzieła dziewczyny natworzyłyście![]()
a to moja pierwsza w życiu piłka
beata34 @ 29 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309346super, jak zrobiłaś takie równiutkie pięco i sześciokąty?
masz może jakiś szablon?
mysz @ 29 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1309334Posmarowałam, to nic nie dało.I jak dzisiaj pracuje Ci się za masą ?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.