mysz @ 1 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310555Małżonek obkładał.Czyli Wam się udało razem! Fajni rodzice jesteście nie wszystkim by się chciało zrobić samemu![]()
miu-miu @ 2 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310720Niedawno pisałam ze lukier z pianek który zrobiłam wyszedł jakiś gumiasty, postanowiłam zrobic lukier plastyczny z przepisu Dorotaxx i naprawde rewelacja. wszystko bylo ok poza faktem ze cukier nie byl do konca zmielony mimo ze przesiewalam przez sitkomieliłam w młynku...nie wiem co jeszcze moge zrobić![]()
![]()
Chciałam Wam bardzo podziękowaćbo dzięki przepisom i radom jakie tutaj znalazłam zrobiłam pierwszy tort dla mojegop dziecka w kształcie ciuchci tomka, może nie jest to rewelacja i wiem ze daleko mi do Waszych dzieł ale usmiech mojego dziecka na widok tortu - bezcenny
))))))) Dodałabym zdjęcie ale nie wiem jak a poza tym przy tych Waszych dziełach.... to nie wiem czy jest sens
na pewno nie byl to moj ostatni tort juz planuje kolejne![]()
Nie wiem czy dobrze wstawiam to zdjeciei czy mi sie doda....![]()
Ballb @ 2 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310723dzieli lambethko, bede testowac![]()
ja do tej pory dzialalam na masie Cinki (tej z maka) ale juz 2 razy masa mi sie rozchodzi juz przy walkowaniu, nie mam pojecia czemu, robie ja z tych samych skladnikow a tu taka lipa, a bylam nia zachwycona i co najwazniejsze goscie dawali rade ja zjesc bo to nie taki mega ulepek![]()
chcialam zeby to mialo rece i nogi a tort musi byc na tip top na niedziele, bo moja mlodsza coreczka konczy 2 latka i nie moge byc fuszerkia jakos ta masa od Dorotaxx mnie przerasta, tyle sie naczytalam na tym forum, ze trzeba z nia popracowac zeby ja wyczuc bo inaczej sie rwie itp...![]()
zamowilam gotowca na tortowni, dzis podjade odebrac, ale chcialam ta piankowa przetestowac bo moze ona bedzie bardziej dla mnie![]()
nie mam cierpliwosci , jak cos mi nie idzie to walnelabym to i juz, a chce zeby ten tort byl taki jak trzeba
Justee @ 2 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1310854witam serdecznie!jestem tutaj nowa chociaż przeglądam forum już dłuuuugi czas,podpatruje,uczę się od Was,i tak próbuje robić torty na wszystkie rodzinne uroczystości..ze wszystkimi tortami jak na razie sobie jakoś poradziłam,lecz dostałam wczoraj zamówienie na tort na 18-stkę dla chłopaka który interesuje się dużymi ciężarówkami,i ma on być w kształcie prostokątnym na na nim "wycinanka" z jakąś ciężarówką. mam takie pytanie do Was kobietki,jak Wy to robicie?wycinacie każdy element z danego koloru?czy może odrysowujecie wszystko na białym lukrze a potem malujecie farbkami dany obrazek?nie mam pojęcia jak się za to zabrać..:![]()
Cześć![]()
Ja osobiście wycinak każdy element z kolorowej masy![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.