Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Maccadi

Member
Lip 3, 2012
4
0
0
Dziewczyny... zbieram szczęke z ziemi... właśnie przez 3 godziny zamiast pracować przeleciałam wzrokowo te 214 stron i jestem pod ogromnym wrazeniem! cudaaaaaaaa

Mam pytanie odnośnie tym co kleicie...
Znałazłam u Was 3 sposoby:
1. cukier puder z wodą....
2. zelatyna z cukrem pudrem
3. białko z cukrem i cytryną...
ale wszędzie piszecie, że proporcje na "oko" u mnie to oko w wersji kleju nr 1 skończyło się tym, że połowa rzeczy poodpadała, czy mogłybyście podać mniej-więcej... ile żelatynyny rozpuścić w ilu wody i ile tego cukru? to ma byc lejące się i bezbarwne czy bardziej twarde i białe? to samo pytanie mam do białka...
Jak mi znowu poodpadają rzeczy to się chyba zapłacze ;(
 

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
masakra jakie piękne te róże
anbetung.gif
jestem pod wrażeniem , też mam na jutro ..... ciekawe jakie wypocę
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
ja już zaliczyłam klapę-chyba pierwszy raz w życiu biszkopt mi nie wyszedł-środkiem zapadnięty-no co za licho
icon_evil.gif
dobrze, że mam jeszcze sporo czasu na ewentualne pieczenie drugiego
icon_rolleyes.gif


edycja:
biszkopt okazał się bez zakalca-puszysty, tylko z tym zagłębieniem w środku, ale to nic, będzie naturalna bruzda zębowa
icon_wink.gif


ale za to druga porażka-masa cukrowa, płynna i lepiąca się cały czas, mimo, że robiłam dokładnie tak, jak za pierwszym razem... teraz musiałam dosypać sporo więcej cukru, ale nie wiem czy tak można
icon_frown.gif
włożyłam w misce do lodówki, bo może to temperatura otoczenia tak działa
denknach.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
w tym cieple faktycznie dużo trudniej pracuje się z masą...
mnie ratowała jedynie mata silikonowa, przez którą wyrabiałam masę dzisiaj...

a to co dziś "wymodziłam"
icon_smile.gif


balde.JPG

cyc.JPG

cyc2.JPG
 

Załączniki

  • balde.JPG
    balde.JPG
    85.4 KB · Wyświetleń: 0
  • cyc.JPG
    cyc.JPG
    77.5 KB · Wyświetleń: 0
  • cyc2.JPG
    cyc2.JPG
    79.4 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
malena h @ 6 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1312524Asiulla - boszzzz - mega piękne róże!!! a piłka idealna!!!
te szablony, co to dałaś kilka stron wcześniej to są w proporcjach 1:1, do tych co sama używasz????
i jaki przekrój robisz piłeczki? tzn jaką ma podstawę: 23 czy 25 cm???
te szablony są idealnie dopasowane do siebie, jak chcę większe to drukuje je i kseruje w powiększeniu
tą ostatnią piłkę to upiekłam w głębszej misce 26 cm, a tą mniejszą wcześniej to w 22 cm
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
znowu naprodukowałyście super tortów
daumen.gif
nie sposób nadążyć
icon_mrgreen.gif

A to moje dzisiejsze
 

Załączniki

  • IMG_1403.JPG
    IMG_1403.JPG
    154.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1399.JPG
    IMG_1399.JPG
    160.9 KB · Wyświetleń: 0

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
Zostawić Was na 1 dzień to człowiek potem oczopląsu dostaje patrząc na te dzieła. A to mój dzisiejszy dla cioci miałam 15minut na obłożenie i dekorację szaleństwo kamea jest z cukru.Najpierw była gerbera w kolorze kamei a potem zmieniłam na różę.Falbanka u góry i wkoło ozdoby robiona tylką lukrem ( pierszy raz)ale w tym upale rozpływał się mimo iż ukrecony na sztywno.
 

Załączniki

  • mi_x_gerb.JPG
    mi_x_gerb.JPG
    40.1 KB · Wyświetleń: 0
  • mix.JPG
    mix.JPG
    68.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
z tą różą zdecydowanie ładniejszy , a sama róża przepiękna .....może się nauczyć bo mi szczęka opada
icon_lol.gif

a to mój na urodziny gosposi u księdza
icon_smile.gif



IMG_0502.JPG
 

Załączniki

  • IMG_0502.JPG
    IMG_0502.JPG
    2.2 MB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy