Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Chyba szczelę jakiś automat coby za każdym razem jak Twoje Joanno torty widzę, wyrazy zachwytu słał
anbetung.gif

Ps. dobrze, że nie mieszkam na 8p tylko na parterze. No i koszyk Miglietty wzięłabym ze sobą.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
dla malej ksiezniczki. Zla bylam jak skopalam korone. Malowalam ja juz w nocy, przy kiepskim swietle, na spiocha bo nie wyrabialam z robota i nie podoba mi sie. Ale wstawiam - ku przestrodze
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• Amelia_cin.jpg
    Amelia_cin.jpg
    58.3 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
No i jednak zrobiłam dzisiaj. Wyszło jak wyszło. Miał być czerwony, jest pomarańczowy z zieloną wstążką wokół tortu (trochę mało ją widać). Koleżance się podobał, już pojechał, mam nadzieję, że jej się nie rozpadnie do jutra, bo nie do końca była wyschnięta róża.

jot

Member
Mar 31, 2007
36
0
0
Proszę o poradę
icon_smile.gif
Jeśli upiekę tort makowy , czy trzeba go ponczować jeśli tak to ile , wiem ,że taki tort jest sam w sobie mokrawy?>?????????????????????/
OJJJJJJJJJ te wasze torty są rewelacyjne to już jest mistrzostwo

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Dziękuję dziewczyny za pomysły.

miglietta, prześliczny kosz z kwiatami zrobiłaś
anbetung.gif

Jo_anna, cudne torty jak zawsze
icon_smile.gif

lambethka, korona wyszła Ci prześliczna :D
elmagra cudowna róża woooow, poproszę o linka do filmiku, chętnie pooglądam i poświczę
icon_smile.gif

lecę do kuchni tort obkładać masą
wink.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Busia, jeszcze się tak dobrze nie orientuję na zasadach forum i nie wiem czy mogę przykleić link do youtube, jeśli tak, to go wrzucę do tutoriali. Jakby co to wystarczy w youtube wpisać ron ben israel rose petal cake i się pojawia ten filmik. Niestety mojej róży do oryginału daleko bardzo, ale jestem zadowolona.
icon_smile.gif
Teraz jak patrzę na ten tort, to się zastanawiam czy fajnie by też wyglądał tort gdyby taka róża była na samym środku... Czy ktoś już kiedyś robił taki duży kwiat?

Czytałam wasze rozmowy na temat opakowań. Przyznam, że też przeszukiwałam allegro w poszukiwaniu owych, no i znalazłam tych sprzedawców, których proponowałyście, ale np dla mnie zakup 5 pudełek jest niezbyt opłacalny, kiedy cena pudełka to 2zl a przesyłki 17zl. Do ostatniego tortu kupiłam opakowanie w pobliskiej cukierni za 2zl, mam też obok mojego osiedla (jakieś 1,5km od bloku) hurtownię opakowań, ale oni sprzedają minimum 30szt. Gdybym miała się z kim podzielić to może bym to wzięła pod uwagę... Ale podoba mi się pomysł z kartonami z biedronki, muszę następnym razem to wypróbować.

A po ostatnim torcie, to chyba sobie zakupię wałek i podkładkę do masy. Wy dziewczyny macie takie? Warto?

miglietta, jak zrobiłaś ten koszyk? Jakaś podpowiedź, albo tutek, please? Jest świetny no i myślę, że dla mojej chrzestnej, to tort jak znalazł.

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
miglietta, jak zrobiłaś ten koszyk? Jakaś podpowiedź, albo tutek, please? Jest świetny no i myślę, że dla mojej chrzestnej, to tort jak znalazł.
[/quote]

kiedyś znalazłam tutka na stonie kuharka.ru , ale teraz nie mogę znaleść . wstawię zdjęcie - może nie zostanie usunięte

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Kochane obiecuję, że wstawię tutorial na misie, ale nie obiecuję kiedy, bo cierpię na ciągły brak czasu.
Tymczasem wstawiam torty weekendowe:

P1110695.JPG

P1110681.JPG

Załączniki

• P1110695.JPG
    P1110695.JPG
    174.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P1110681.JPG
    P1110681.JPG
    160.7 KB · Wyświetleń: 0

Bina

Member
Maj 11, 2010
52
0
0
Ja oczywiscie tylko jeden,ale tez sie pochwale
icon_wink.gif

017.JPG
010.JPG
011.JPG

Załączniki

• 017.JPG
    017.JPG
    2.2 MB · Wyświetleń: 0
  • 010.JPG
    010.JPG
    2.2 MB · Wyświetleń: 0
  • 011.JPG
    011.JPG
    2.1 MB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Dziewczyny, ale torty. Ja to sie moim nacieszyć nie mogę dopóki waszych coweekendowych nie zobaczę. Mistrzostwo świata. Jak wy to robicie, że wasze torty wyglądają jak obłożone plasteliną, nie mają ani odrobiny resztek barwnika ani cukru pudru???...
Busia, założę się, że na twoim torcie to jest Tom i Jerry.
icon_smile.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
elmagra @ 25 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1372908Busia, jeszcze się tak dobrze nie orientuję na zasadach forum i nie wiem czy mogę przykleić link do youtube, jeśli tak, to go wrzucę do tutoriali. Jakby co to wystarczy w youtube wpisać ron ben israel rose petal cake i się pojawia ten filmik. Niestety mojej róży do oryginału daleko bardzo, ale jestem zadowolona.
icon_smile.gif
Teraz jak patrzę na ten tort, to się zastanawiam czy fajnie by też wyglądał tort gdyby taka róża była na samym środku... Czy ktoś już kiedyś robił taki duży kwiat?

Czytałam wasze rozmowy na temat opakowań. Przyznam, że też przeszukiwałam allegro w poszukiwaniu owych, no i znalazłam tych sprzedawców, których proponowałyście, ale np dla mnie zakup 5 pudełek jest niezbyt opłacalny, kiedy cena pudełka to 2zl a przesyłki 17zl. Do ostatniego tortu kupiłam opakowanie w pobliskiej cukierni za 2zl, mam też obok mojego osiedla (jakieś 1,5km od bloku) hurtownię opakowań, ale oni sprzedają minimum 30szt. Gdybym miała się z kim podzielić to może bym to wzięła pod uwagę... Ale podoba mi się pomysł z kartonami z biedronki, muszę następnym razem to wypróbować.

A po ostatnim torcie, to chyba sobie zakupię wałek i podkładkę do masy. Wy dziewczyny macie takie? Warto?

ja chętnie wezmę taki zakup na pół
icon_smile.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
jot @ 24 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1372851Proszę o poradę
icon_smile.gif
Jeśli upiekę tort makowy , czy trzeba go ponczować jeśli tak to ile , wiem ,że taki tort jest sam w sobie mokrawy?>?????????????????????/
OJJJJJJJJJ te wasze torty są rewelacyjne to już jest mistrzostwo
Nie wiem czy jeszcze tego potrzebujesz ale wstawiam link gdziue jest NIEBIAŃSKI !! tort makowy, SPRAWDZONY!! Tylko najlepszy tak 3 dni po zrobieniu

https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32777&st=180

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy