Jo_anna1 @ 4 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397821następnym razem spróbuj "potrzymać" namoczoną żelatynę z glukozą i plantą troszeczkę dłużej w kąpieli wodnej, może wpływ mieć to że nie dokładnie połączyły się składniki. spróbuj zmienić cukier puder. może żelatynę z innej firmy sprawdź. Musisz poeksperymentowaćPotwierdzam zdanie Jo_anny1. Ja tez długo (ponad rok) nie mogłam dojsc do ładu z masa, nie była tak elastyczna zeby ułozyc ja bez zakładek, rwała sie, kruszyla mimo iz cukru dawałam mniej niz w przepisie. Niedawno przez przypadek trzymałam papkę długo w kąpieli wodnej i okazało sie ze to było to. Masa od tamtej pory zawsze wychodzi mi rewelacyjnie plastyczna. Ja sprawdzam to "smakując" łyżeczka odrobinę papki, jak juz nie wyczuwam drobin glukozy to jest ok.