Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Alipku czekam z niecierpliwościa na przesyłkę

Asiu. wysłałam w piątek. Sobota, niedziela wiadomo wolne na poczcie. pewnie jtro będzie u ciebie. Daj znać. Jakby co mam numer nadania i będziemy poszukiwać w którym urzędzie utknęła. Pozdrawiam!!!

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
aneta1111 @ 11 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399892Asiulka
mam do Ciebie pytanie nt. konta Pay Pal. Jest oczywiście umowa, jak zwykle kilkustronicowa. A mnie interesują tylko fakty
Doczytałam, że konto jest bezpłatne
Pobierane są prowizje od przeliczania walut, czy one są wysokie?
O czym jeszcze Asiu powinni wiedzieć polscy użytkownicy PAy Pala? Może jakieś podpowiedzi? Będę Ci wdzięczna i z góry dziękuję
icon_smile.gif
kochana powiem szczerze, że ja nawet tej umowy nie przeczytałam hehe
przeliczanie waluty nie jest bardzo drogie i tak się opłaca kupować
icon_smile.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
właśnie kończyłam torcik misiaczek, a tu dzwonek w domofonie, przyszła przesyłka od alipka JUPI !!!!! alipek fajnie,że zgodziłaś się nam zrobic zakupy
anbetung.gif

wiem,że torcik tutaj nie pasuje, ale trochę w nim jest lukru plastycznego, no i można taki zrobić wyciskarką do czosnku

11111.jpg

Załączniki

• 11111.jpg
    11111.jpg
    201.1 KB · Wyświetleń: 0

le_soleil

Member
Lis 18, 2008
26
0
0
Ponawiam moją prośbę, bo zaraz zginie wśród postów

Kto poratuje?

P.s. Alipek, czy u chinola mają wykrawaczki do liter? W piątek mam zamiar do nicu uderzyć, już nie mogę się doczekać ;)

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
Hajastan @ 11 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1400144właśnie kończyłam torcik misiaczek, a tu dzwonek w domofonie, przyszła przesyłka od alipka JUPI !!!!! alipek fajnie,że zgodziłaś się nam zrobic zakupy
anbetung.gif

wiem,że torcik tutaj nie pasuje, ale trochę w nim jest lukru plastycznego, no i można taki zrobić wyciskarką do czosnku
to znaczy że ,,kudełki,, zrobiłaś z masy maślanej wyciskarką?
ślicznie ci wyszedł

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Vanilka twoje torciki są przecudne, napisz bo ja też jestem ciekawa jak zrobiłaś piłkę, że pięciokąty są równiutkie i idealnie pasują jeden do drugiego?
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

alipek dasz znać jakby się coś nowego, u twojego hinczola pojawiło?
anbetung.gif
zrobisz jeszcze kiedyś nam zakupy?
bussi.gif

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
le_soleil @ 11 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1400162Ponawiam moją prośbę, bo zaraz zginie wśród postów

Kto poratuje?

P.s. Alipek, czy u chinola mają wykrawaczki do liter? W piątek mam zamiar do nicu uderzyć, już nie mogę się doczekać ;)
Ja jestem z Radomia i nie widziałam wykrawaczek do liter. były wałki ,packi do wygładzania, i różne do kwiatów, liści
gruebel_2.gif
było tam trochę tego

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Hajastan @ 12 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1400229Vanilka twoje torciki są przecudne, napisz bo ja też jestem ciekawa jak zrobiłaś piłkę, że pięciokąty są równiutkie i idealnie pasują jeden do drugiego?
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

alipek dasz znać jakby się coś nowego, u twojego hinczola pojawiło?
anbetung.gif
zrobisz jeszcze kiedyś nam zakupy?
bussi.gif
No pewnie, że dam znać. Będę tam wpadać. Ostatnio jak byłąm to chinole akurat paki wielkie wozili. Pewnie już rozpakowali to zajrzę w środę i jak będzie coś nowego to dam znać. A jak te koronki? Fajne? Jak coś będzie to kupię
wink.gif

le_soleil

Member
Lis 18, 2008
26
0
0
Dziekuję za odpowiedź. Ja się wybieram w piatek, i mam nadzieję, że będą mieli te artykuły bo jak nie to
strafe.gif

Czy ktoś z Was prenumeruje dekorację ciast? Ja to zamówiłam, ale jestem tym rozczarowana. Poza tym odkryłam to też w moim małym sklepiku obok, więc nie opłaca mi się w ciemno zamawiać całej serii, jedynie jak będzie jakiś fajny gratis, to kupię.
Problem w tym, że nigdzie na stronie nie widzę info jak odmówić prenumeratę
dontknow.gif
Może telefonicznie? Muszę to odmówić jak najszybciej.

Ponawiam moje pytanie odnośnie wielkości tortu. Jaką blachę (prostokątną) potrzebuję by wyszło ok 30 porcji? Tort będzie "z biustem" ;)

Pozdrawiam
icon_smile.gif

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Vanilka - już znalazłam
icon_smile.gif

Asiulka- dziękuję za odp. i mam do CIebie kochana pytanko w sprawie Twoich cudownych piłeczek. Jak ją okładasz, że te łatki tak idealnie przylegają???? Pamiętam jak któraś z dziewczyn pisała, że na dole to już sie nie zgrywały
icon_sad.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
"No pewnie, że dam znać. Będę tam wpadać. Ostatnio jak byłąm to chinole akurat paki wielkie wozili. Pewnie już rozpakowali to zajrzę w środę i jak będzie coś nowego to dam znać. A jak te koronki? Fajne? Jak coś będzie to kupię wink.gif"

alipek jeszcze nie wypróbowałam, ale super że też mi je kupiłaś
banana.gif
banana.gif
banana.gif

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Dziewczyny jestem pod wrażeniem wasze torty są przecudne.

joanis- miałam ten sam problem z masą myślę że to wina kwasku ja mam z biedronki, jak nie dodam to cały barwnik się dobrze połączył.

A to mój wczorajszy,

DSC00237.JPG

Załączniki

• DSC00237.JPG
    DSC00237.JPG
    312.6 KB · Wyświetleń: 0

Kasiekes

Member
Maj 28, 2011
522
0
0
Chciałabym poprosić o pomoc i poradę. Otóż musze udekorować tort Liverbirdem (niżej zdjęcie "delikwenta") i nie za specjalnie wiem jak sie do tego zabrać. Najlepiej by było, żeby był w kolorze czerwonym, jak na drugim zdjęciu.
Tylko mam problem, czy lepiej wyciąć wzór z lukru plastycznego, czy może jakąś posypką udekorować? Tylko z posypką drugi problem - jak zrobić czerwoną?

A może macie jakiś inny pomysł?

Będę wdzięczna za pomoc.

pozdrawiam

kitster29.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy