Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Kurde, te cycuchy to zawsze jakiś ogromniasty rozmiar babki robicie.... czy to na specjalną prośbę zamawiającego? hihihi.

Jo_anno, piękny tort do kompletu z tym z filiżanką. A jak robiłaś widelec? tzn jak go farbowałaś? malowałaś gotowy czy barwnik do masy? Ja mam złoty barwnik, ale on mi sie nie chciał ostatnio dobrze rozpuścić w wodzie i był taki jakby "brokat" namoczony. Czy tak ma być?

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Bardzo ladny piersiowy tort a co do rozmiaru w dzisejszych czasach im wiekszy tym lepszy

komu bozia nie dawa to trzeba zaplacic
icon_mrgreen.gif

le_soleil

Member
Lis 18, 2008
26
0
0
Akurat takie miałam 2 jednakowe miseczki
icon_mrgreen.gif
Ale solenizant podobno był wniebowzięty, a gorzej z małżonką
rofl.gif

Następnym razem zrobię w filiżankach, zobaczę jakie wyjdą
lecker.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
elmagra @ 17 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401840Kurde, te cycuchy to zawsze jakiś ogromniasty rozmiar babki robicie.... czy to na specjalną prośbę zamawiającego? hihihi.

Jo_anno, piękny tort do kompletu z tym z filiżanką. A jak robiłaś widelec? tzn jak go farbowałaś? malowałaś gotowy czy barwnik do masy? Ja mam złoty barwnik, ale on mi sie nie chciał ostatnio dobrze rozpuścić w wodzie i był taki jakby "brokat" namoczony. Czy tak ma być?
Barwniki złote i srebrne zawsze rozpuszczam w odrobinie wódki. Można także nanosić na sucho.
Widelec wycięty, ukształtowany na oryginalnym widelcu i dopiero pomalowany.

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
to ja pokażę moje pierwsze dwa dzieła z masy cukrowej, rece mi dygotały z nerwów:D

Załączniki

• DSC_0343.jpg
    DSC_0343.jpg
    626 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_0344.jpg
    DSC_0344.jpg
    580.1 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Malutka super poczynania
daumen.gif

Le_soleil ale miałaś "ideał "
icon_razz.gif

A jeżeli chodzi o pęcherzyki to po prostu tak zagniatałaś masę że "nawbijało" się powietrze. Można na etapie rozwałkowania masy delikatnie przebijać szpileczka te bąble.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Elzunia @ 17 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401762elmagra, ta Twoja ciocia i reszta to jakies zazdrosne pindzie - nie rob im wiecej tortow, niech sobie kupia ciasteczko w cukierni. Robisz piekne rzeczy i to ich boli.
elmagra ja też tak myśle jak Ezunia, ta twoja ciotka to.......... lepiej nie dokończe bo uzyje brzydkich słów, a tak wogóle tu sa prawdziwe kobitki które znaja się na torcikach, więc nie załamuj się tylko rób kolejne torciki, a tej g...iej ciotce i jej bliskim to bym wogóle już nic nie zrobiła

megi bardzo dziękuję za odpowiedź, a robią sprzedaz wysyłkową na te podkłady pod torty?

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
jejciu jakie śliczne torcicha
anbetung.gif
a jakie biuściki-ja chcę takie mieć
fiesgrins.gif
dziewczyny robiłyście same czarną masę? podobno ciężko otrzymać czarny kolor? na 7 marca mam zrobić pingwina i nie wiem czy robić czy lepiej zamówić gotową, jak myślicie?

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0

Załączniki

• 102_8331.JPG
    102_8331.JPG
    70.2 KB · Wyświetleń: 0

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
gosiakw @ 17 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401904jejciu jakie śliczne torcicha
anbetung.gif
a jakie biuściki-ja chcę takie mieć
fiesgrins.gif
dziewczyny robiłyście same czarną masę? podobno ciężko otrzymać czarny kolor? na 7 marca mam zrobić pingwina i nie wiem czy robić czy lepiej zamówić gotową, jak myślicie?
Robiłam sama wg takiej jak Vanilka. Nie dodałam tylko kwasku i przez 3 dni ją "ugniatałam" i wyszła piękna czarna, bez kropek i super plastyczna. Pięknie mi się z nia pracowało. Sposób na kilkudniowe barwienie to od naszych specjalistek Asia i Vanilka - dobra szkoła
icon_smile.gif
Przepraszam dziewczyny za kopiowanie...ale figurka już moje autorstowo (za duża, za ciężka...ale dziecko było szczęśliwe)

Załączniki

• 20130216606.jpg
    20130216606.jpg
    947.9 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy