malutka25 @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412105dzięki za odpowiedźa czy na galaretkę muszę kłaść masę maślaną przed położeniem cukrowej???
Ta masa cyckowa jest bardziej śmietanowa...galaretka usztywnia je, ale są białe.
Tak ja smaruję cycki, też je przyklejam do ciasta na masę i całość wykańczam kremem. Ale ja jestem mocno początkująca, nie wiem jak robią dziewczyny![]()
ola_wroclaw @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412029Taką mam póki co taktykę, zobaczymy czy się sprawdzi, ale w razie jakiejś prowokacji mogę mówić, że tortów nie robię, a te dotychczasowe zrobiłam hobbistycznie dla znajomych i niech spadają na szczaw![]()
Jak myślicie?Ola, bierz poprawkę na to, że ona może czytać to forum. Przeciez skoro ma takie zainteresowania i tortuje to i pewnie inspiracji w sieci szuka - nie trudno w ten sposób trafić tutaj...
Swoją drogą to jesli faktycznie jest osobą prywatną i w ten sposób chce wykluczyć konkurencję z rynku, to tylko świadczy o tym że z niej doopa a nie tortomaniaczka, własnym talentem do tortów obronić się nie potrafi i dlatego stosuje takie zagrania perfidne.Bardzo to niskie, wręcz obrzydliwe.![]()
malutka25 @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412135Hmm no mogłabym upiec w miseczkach, tylko jakie proporcje ?
Zaraz dzieciaki zasna i idę robić masę. Ta modyfikacja Vanilki jest super
Moja koleżanka piecze w bulionówkach (flaczarkach)
malutka25 @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412107....
bumelka, co u Ciebie poszło w cycki?Moje cycki robiłam tak jak mówi alipek. Miseczki pasujące rozmiarem wyłożyłam folią spożywczą-przez to nie ma problemow z wyjęciem cycków-i układałam krążki biszkopta przekładane kremem który był w całym torcie.Jak dobrze ściągnęły w lodówce to położyłam na torcie i obsmarowałam tynkiem.No i później lukier plastyczny.
Jo_anna1 @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412033Ja robiłam cos takiego:
Pokaż załącznik 81185
Przecież robisz torty tylko dla siebie i rodziny, nigdy zarobkowoDzięki wielkie o takie coś właśnie mi chodziło![]()
bumelka @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412104U mnie też dziś biuścik,ale dla męża.Czeka już na jego powrót.Delikatny bez golizny bo i wiek jubilata niebezpieczny.Nie mogę mu fundować zbytnich emocji![]()
Zresztą ma moje i niech już je woli od innych![]()
Pokaż załącznik 81191no no pewnie mężuś będzie bardzo zadowolony ,torcik wyszedł ci rewelacyjny![]()
alipek @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1412016Ola nie daj się.!!! Może tylko pogada i tyle. Żeby na kogoś donieść samemu trzeba być bez skazy, bo zawsze mozesz się zrewanżować. A nie sądzę, że straszy cię cukiernia tylko jakaś prywatna osoba więc pewnie też robi bez papieró. Jesteśmy z tobą. Małpy, nie ludzie!!!!!!ja też tak uważam i też mi się wydaje tak jak tobie,że to ta baba od torebki Monster Hight,chciała zobaczyć czy wogóle dasz rade zrobić taki tort, a gdy się okazało,że dasz radę tylko za cene jak to ty pisałaś z kosmosu,
to się pewnie wściekła bo ona by nie dała rady zrobić takiego torcika.![]()
Co za wstrętna baba, brak słów na takich ludzi, więc jeśli czytasz to forum głupia baboi wiesz,że chodzi o ciebie to spadaj my tu takich nie chcemy i wszystkie jesteśmy za Olą.![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.