Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
malutka25 @ 19 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412105dzięki za odpowiedź
icon_smile.gif
a czy na galaretkę muszę kłaść masę maślaną przed położeniem cukrowej???
Ta masa cyckowa jest bardziej śmietanowa...galaretka usztywnia je, ale są białe.
Tak ja smaruję cycki, też je przyklejam do ciasta na masę i całość wykańczam kremem. Ale ja jestem mocno początkująca, nie wiem jak robią dziewczyny
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
ola_wroclaw @ 19 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412029Taką mam póki co taktykę, zobaczymy czy się sprawdzi, ale w razie jakiejś prowokacji mogę mówić, że tortów nie robię, a te dotychczasowe zrobiłam hobbistycznie dla znajomych i niech spadają na szczaw
icon_smile.gif

Jak myślicie?
Ola, bierz poprawkę na to, że ona może czytać to forum. Przeciez skoro ma takie zainteresowania i tortuje to i pewnie inspiracji w sieci szuka - nie trudno w ten sposób trafić tutaj...

Swoją drogą to jesli faktycznie jest osobą prywatną i w ten sposób chce wykluczyć konkurencję z rynku, to tylko świadczy o tym że z niej doopa a nie tortomaniaczka, własnym talentem do tortów obronić się nie potrafi i dlatego stosuje takie zagrania perfidne.
no_shakinghead.gif
Bardzo to niskie, wręcz obrzydliwe.

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
a propo cycków. A ja piekłam normalnej w blaszce, potem wycinałam cienkie kółka od największego do najmniejszego i w miseczkach układałam przekładając kremem. Potem wygładziłam masą maślaną i wyszły super. Tylko trzeba miseczki posmarować masą, przełożyć i potem dobrze schłodzić. Żeby lepiej wyskoczyły z miseczek można dać na dno folię spożywczą, tą cieniutką.. Takie cycoszki są takie jak tort, bo biszkopt i przełożenie.
A co do Oli to też pomyślałam, że ta małpa może czytać forum!!!!!! Jeśli tak jest to pamiętaj BABO okropna, że tak sie nie robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakością i urokiem zdobywa się klientów a nie poprzez poizbywanie się konkurencji!!!! Wstyd!!! My cinki jesteśmy z Olą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
malutka25 @ 19 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412107....
bumelka, co u Ciebie poszło w cycki?
Moje cycki robiłam tak jak mówi alipek. Miseczki pasujące rozmiarem wyłożyłam folią spożywczą-przez to nie ma problemow z wyjęciem cycków-i układałam krążki biszkopta przekładane kremem który był w całym torcie.Jak dobrze ściągnęły w lodówce to położyłam na torcie i obsmarowałam tynkiem.No i później lukier plastyczny.

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Torcik z okazji Pierwszych urodzin Condizione

Ola nie łam się ja też dostaje różne dziwne tel i meile i na pewno nie jeden z nich to konkurencja.
Niestety zawsze się taki znajdzie.

Załączniki

• c.jpg
    c.jpg
    131.4 KB · Wyświetleń: 0

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
alipek @ 19 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412016Ola nie daj się.!!! Może tylko pogada i tyle. Żeby na kogoś donieść samemu trzeba być bez skazy, bo zawsze mozesz się zrewanżować. A nie sądzę, że straszy cię cukiernia tylko jakaś prywatna osoba więc pewnie też robi bez papieró. Jesteśmy z tobą. Małpy, nie ludzie!!!!!!
ja też tak uważam i też mi się wydaje tak jak tobie,że to ta baba od torebki Monster Hight,
gruebel_2.gif
chciała zobaczyć czy wogóle dasz rade zrobić taki tort, a gdy się okazało,że dasz radę tylko za cene jak to ty pisałaś z kosmosu,
rofl.gif
to się pewnie wściekła bo ona by nie dała rady zrobić takiego torcika.
Co za wstrętna baba, brak słów na takich ludzi, więc jeśli czytasz to forum głupia babo
baa.gif
i wiesz,że chodzi o ciebie to spadaj my tu takich nie chcemy i wszystkie jesteśmy za Olą.
rofl.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Dziewczyny, chcę zrobić czarną masę z użyciem kolorowych resztek. Niestety te resztki to w większości były robione złym sposobem i z grubego cukru (diamant w papierowych torebkach) no i się kruszą, są do niczego, ale szkoda mi wyrzucać tym bardziej że jest w nich mnóstwo barwników.

Mam taki pomysł: zrobić mieszankę żelatynowo-glukozową z przepisu ale zamiast cukru dodać do niej pokruszone resztki plus czarny barwnik oczywiście.

Myślicie że ma to szansę powodzenia???

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy