Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny nie wiecie gdzie mozna kupić jakąś fajna skrzynkę na nasze przydasie, coś podobnego jak maja panowie na narzędzia?
gruebel_2.gif
gdzieś ze dwa tygodnie temu była taka w Carrefur, moja koleżanka sobie kupiła, przeźroczysta w kolorze białym i miała zapięcie i raczkę w kolorze niebieskim, albo różowym....... Jak byłam tam wczoraj, to już nie było promocja się skończyła, a wszystko zamiast odstawić na jakieś pułki i dać droższą cenę to oni je zdjeli całkiem,
baa.gif
wiem bo pytałam chłopaka który układał towar. Kurcze szkoda, taka fajna, a się za późno o niej dowiedziałam.
cry_1.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
dziewczyny, proszę Was o pomoc. Mam zrobić tort z Astral buzz'em, to co znalazłam na polskiej stronie wyszukiwarki nie podoba się osobie zamawiającej.... może Wam uda się coś znaleźć?

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Hajastan @ 17 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1421761dziewczyny nie wiecie gdzie mozna kupić jakąś fajna skrzynkę na nasze przydasie, coś podobnego jak maja panowie na narzędzia?
gruebel_2.gif
gdzieś ze dwa tygodnie temu była taka w Carrefur, moja koleżanka sobie kupiła, przeźroczysta w kolorze białym i miała zapięcie i raczkę w kolorze niebieskim, albo różowym....... Jak byłam tam wczoraj, to już nie było promocja się skończyła, a wszystko zamiast odstawić na jakieś pułki i dać droższą cenę to oni je zdjeli całkiem,
baa.gif
wiem bo pytałam chłopaka który układał towar. Kurcze szkoda, taka fajna, a się za późno o niej dowiedziałam.
cry_1.gif
ja to juz mam dwie wielkie skrzynki na te nasze przydasie i brakuje mi miejsca... chyba czas pomyslec o jakiejs szafce na te skrzyneczki z przydasiami ;)

Rusalka

Member
Mar 12, 2009
40
0
0
hajastan

Wiesz co..
zobacz czy teraz w lidlu nie ma opcji maszyna do szycia i dodatki..
tam kupiłam duuuuuuuży kufer na takie przybory.. kosztował wtedy w promocji chyba 30-40zl

i zobacz może na allegro będą..

A..
i mam kuferek taki "metalowy"
kuferek-kosmetyczny-czar_53.jpg
ten mam na kosmetyki -wiekszy niz na zdjeciu..i tez fajny jest..

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
dziewczyny piękne torty wszystkie
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Ja chora, ale powoli staje na nogi i teraz musze czytać z 10 stron wstecz
icon_smile.gif
a to mój dzisiejszy

Załączniki

• 100_9343.JPG
    100_9343.JPG
    458.4 KB · Wyświetleń: 0

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Dorota519 @ 18 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1422345Moje ostatnie dzieła:)
Dorota, Sylka i inne zdolniachy - piekne dzieła!!!
Dotorko a mam do Ciebie pytanie ad.tortu z Monster High. Jak ozdobiłaś boki? Czy byłabyś tak miła i wstwiła zdjęcie boczne? Bardzo ładnie to wygląda!!!
icon_smile.gif

I jak zwykle potrzebuję pomocy. Mam pilny tort z motywem Władca Pierścieni? Czy macie coś w zanadrzu nietrudnego i mało pracochłonnego? Mam na to tylko jeden dzień. W nocy upiekłam okrągły ciemny biszkopt ,....i dziura. Poysły, które mam za trudne i za mało czasu. Może któraś z Was ma jakiś pomysł????
Będę wdzięczna!!!!!

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
aneta1111 @ 19 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1422427Dorota, Sylka i inne zdolniachy - piekne dzieła!!!
Dotorko a mam do Ciebie pytanie ad.tortu z Monster High. Jak ozdobiłaś boki? Czy byłabyś tak miła i wstwiła zdjęcie boczne? Bardzo ładnie to wygląda!!!
icon_smile.gif

I jak zwykle potrzebuję pomocy. Mam pilny tort z motywem Władca Pierścieni? Czy macie coś w zanadrzu nietrudnego i mało pracochłonnego? Mam na to tylko jeden dzień. W nocy upiekłam okrągły ciemny biszkopt ,....i dziura. Poysły, które mam za trudne i za mało czasu. Może któraś z Was ma jakiś pomysł????
Będę wdzięczna!!!!!

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
aneta1111 @ 19 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1422427Dorota, Sylka i inne zdolniachy - piekne dzieła!!!
icon_smile.gif

Będę wdzięczna!!!!!
też pierwsze co mi przyszło do głowy to to oko Saurona. kurczę, wymarzony temat jak dla mnie, chyba sobie sama zrobię kiedyś taki tort
icon_smile.gif
.
tu jeszcze wyniki po angielsku:
https://www.google.pl/search?q=W%C5%82adca+...440&bih=775

wydaje mi się że ten z białym drzewem nie jest zbyt pracochłonny i może mapa śródziemia jeśli lubisz malować

acha, no i torty jak zwykle SUPER dziewczyny!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Hajastan @ 20 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1422747(...)
dziewczyny powiedzcie mi jak to robią w niektórych cukierniach,że tort dekorują chyba kremem z bitej smietany, a dodatki są z masy plastycznej, czy jak duzo wcześniej zrobi się ozdoby i dobrze one wyschną to nie popłyną w takim torcie? poniżej taki torcik

http://www.cukierniajugo.pl/res/galerie/im...0090501_428.jpg
Położone na bitej śmietanie zwierzęcej, popłyną... Nie wiem czy na roślinnej też.
Jeżeli ozdoby położysz tuż przed podaniem to nic się nie powinno stać.
Jeżeli tort ma być na wydanie
icon_wink.gif
to bezpieczniej zrobić inną masę niż śmietana bo robiąc do domu sama ozdobisz w ostatniej chwili i będzie ok.

Tak mi przyszło do głowy, że jednak zależy Ci na śnieżno białym tle. Wycięłabym koło z masy (o średnicy nieco mniejszej niż tort, żeby rant ozdobić jak na zdjęciu) i na nim ułożyła ozdoby. Skoro będziesz lepić, to i tak będziesz białą masę posiadała
icon_smile.gif

Pod biały krążek dasz cieniutko masy maślanej, która i tak nie będzie widoczna.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy