Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Nie wiem co to za pomarańczowe postacie ale są przesłodkie
icon_smile.gif
i w ogóle super dekoracje :D

betsetse

Member
Cze 8, 2009
130
0
16
Torcik Plants vs Zombie dla mojego synka na 7 ur

NOWE_282.jpg NOWE_302.jpg

Załączniki

• NOWE_282.jpg
    NOWE_282.jpg
    27.1 KB · Wyświetleń: 0
  • NOWE_302.jpg
    NOWE_302.jpg
    26.3 KB · Wyświetleń: 0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Mi też sie podobają
icon_smile.gif
mam to samo z literkami wydaje mi się że są za małe i delikatne ,ostatnio przez pół dnia robiłam te diabelskie literki i się wkurzałam
baa.gif
też myślę ,żeby sobie kupić nowe,Dziewczyny piszcie jakie są dobre
daumen.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
wyczytałam na innym forum instrukcje obsługi wykrawania małych cieniutkich literek...
CYTAT-wałkować masę na 1,5-2 mm
-odczekać aż ciutkę przeschnie
- wciskać literki w masę i od spodu delikatnie palcem docisnąć masę do brzegów formy (nie do środka) by okruszki odpadły
-poczekać aż podeschnie, chwilkę
-delikatnie patyczkiem wypychać z formy na płasko (nie w powietrzu bo popęka.)
ja jeszcze nie próbowałam moje literki przechodzą dopiero odprawe celną ;)
-

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Dziewczyny w tym wątku wszystko jest już chyba opisane - ja wiem że ciężko przeczytać te ponad 400 stron, ale jeśli interesuje was coś w tym temacie to macie tu na dole z lewej strony wyszukiwarkę która przeszuka ten temat i tylko ten. Okienko "wpisz słowa kluczowe" i "przeszukaj temat"
Jeśli chcecie poczytać o literkach wpiszcie "literki" albo "liter* (gwiazdka oznacza różne dowolne zakończenia wyrazu jakie padło w wątku literek, literkami, literką itd) i przejrzyjcie posty co gdzieś ktoś napisał o literkach - klikając na podgląd i numer postu (zielony numer z # na początku) skaczecie do miejsca gdzie ten post wystapił w całej dyskusji czy to na 200 stronie czy na 25.

wyniki szukania "literki" https://www.cincin.cc/index.php?act=Search&...lite=%2Bliterki

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Cinka @ 26 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1424749Dziewczyny w tym wątku wszystko jest już chyba opisane - ja wiem że ciężko przeczytać te ponad 400 stron, ale jeśli interesuje was coś w tym temacie to macie tu na dole z lewej strony wyszukiwarkę która przeszuka ten temat i tylko ten. Okienko "wpisz słowa kluczowe" i "przeszukaj temat"
Jeśli chcecie poczytać o literkach wpiszcie "literki" albo "liter* (gwiazdka oznacza różne dowolne zakończenia wyrazu jakie padło w wątku literek, literkami, literką itd) i przejrzyjcie posty co gdzieś ktoś napisał o literkach - klikając na podgląd i numer postu (zielony numer z # na początku) skaczecie do miejsca gdzie ten post wystapił w całej dyskusji czy to na 200 stronie czy na 25.

wyniki szukania "literki" https://www.cincin.cc/index.php?act=Search&...lite=%2Bliterki
Dzięki Kochana!!!!
Czasami mam problem z poszukaniem czegoaś, a pamiętałam, że tu było wspomniane. Teraz już bedzie łatwiej
icon_smile.gif

Z mojego doświadczenia to mogę podpowiedzieć, że ważniejsze informacje zapisywałam sobie w wordzie i dkrukowałm, żeby mieć pod ręką. Ale dobra metoda to taki "Spis treści" jakiegoś tematu i adresy linków
icon_smile.gif

Już Wam kiedyś to mówiłam ale powtórzę...Z WAMI ŚWIAT JEST PIĘKNIEJSZY
icon_smile.gif

Miłego i owocnego weekendu
icon_smile.gif
Dziś oddaję tort na 40-są rocznicę ślubu i dwa dni szkoła...jak sobie pomyslę, że taka ładna pogoda a ja na wykładach (brrr)

agnik

Member
Sty 17, 2013
34
0
0
alipek też kiedyś miała tak fajnie zrobioną zakładkę do czasu kiedy trzeba było kompa sformatować i po zakładkach nie zostało nic
baa.gif

JAM to włąśnie są postacie z bajki Lorax
icon_smile.gif

betsetse świetny torcik
icon_smile.gif
Ja robiłam córce też z kolorowymi biszkoptami
icon_smile.gif

Cinka dzięki ci o dobra kobieto
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
teraz bez problemu coś znajdę
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Ech, laski, superanckie torciki, wszystkie co do jednego!

ola_wrocław marudo jedna, formuła1 świetnie wyszła przecież!
icon_smile.gif
ale mnie Buka powalił(a) na łopatki
icon_mrgreen.gif

a powiedz jakie w końcu zrobiłaś te muffinki? bo teraz ja szukam takich co z butów wyrywają ale nie chcę czekoladowych... [życzę zdrówka dzieciakom i wytrwałości tobie]

miglietta jestem zauroczona waszym niebiesko-falbankowym tortem. choruję teraz na falbanki tylko muszę jakiś pretekst znaleźć
icon_smile.gif
. masz jakieś rady dla zielonej tortownicy jak je sprawnie zrobić? przygotowywałaś coś wcześniej czy wszystko - wałkowanie, wykrawanie, kształtowanie i co tam jeszcze robiłaś na bieżąco z tortem stojącym obok?

Marta12 dzięki za przepis
Marta12 @ 24 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1423917...Wylewamy do wysmarowanej formy ,jeżeli jest to forma 20cm. to dzielimy na pół i pieczemy dwa ciasta ,jeżeli większa forma to jedno....
ta forma 20cm to tortownica o takiej średnicy?

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Witajcie dziewczyny
icon_smile.gif

Jak zawsze wrzucacie tu tyle słodkich piękności że nie sposób wszystkich chwalić !
miglietta, Twój falbankowy tort powala na kolana, jest prześliczny
icon_smile.gif

sylkag66, prosiaczek jest taki uroczy, wyszedł rewelacyjnie
icon_smile.gif

A to moje dwa ostatnie torty:

pierwszy totalny niewypał, za mocno nasączyłam biszkopt i trochę klapnął, na górze też taki jakiś byle jaki. Na szczęście był to niespodziewany torcik dla kuzynki i mimo niezbyt ładnego wyglądu bardzo smakował

a to wczorajszo- dzisiejszy tort z Francesco z bajki Auta2

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
miglietta jestem zauroczona waszym niebiesko-falbankowym tortem. choruję teraz na falbanki tylko muszę jakiś pretekst znaleźć
icon_smile.gif
. masz jakieś rady dla zielonej tortownicy jak je sprawnie zrobić? przygotowywałaś coś wcześniej czy wszystko - wałkowanie, wykrawanie, kształtowanie i co tam jeszcze robiłaś na bieżąco z tortem stojącym obok?

falbanki wykrawałam i kleiłam na bieżąco na torty.zaczynałam od granatowego i następnie dodawałam do pozostałej masy trochę białej masy - i następny rządek itd

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
miglietta @ 27 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1424974falbanki wykrawałam i kleiłam na bieżąco na torty.zaczynałam od granatowego i następnie dodawałam do pozostałej masy trochę białej masy - i następny rządek itd
dzieki za odp.

ja po raz pierwszy robiłam tort, o który KTOŚ mnie POPROSIŁ (dotąd sama narzucałam się rodzinei i znajomym z moimi wypocinami) no i oczywiście obłożenie wyszło z fałdziochami jak nie wiem co
icon_sad.gif

roczek_antka__ódka_1.JPG
roczek_antka__ódka_4.JPG

Załączniki

• roczek_antka__ódka_1.JPG
    roczek_antka__ódka_1.JPG
    147 KB · Wyświetleń: 0
  • roczek_antka__ódka_4.JPG
    roczek_antka__ódka_4.JPG
    211.2 KB · Wyświetleń: 0

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
ola.z, to nie są fałdki tylko fale, przecież to morski tort i bez fal być nie może
icon_smile.gif
głowa do góry bo wyszedł Ci pięknie !

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy