Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
aagaa Bc @ 6 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450290Aj ja bardzo często nie jestem zadowolona z swoich tortów...koncepcja jest inna..wychodzi inaczej
rofl.gif

Moje drogie a czy możecie mi dać namiar na jakiś dobry CMC? ja ostatnio kupiłąm na allegro..ale badziewie strasznie..nie proszek tylko granulat..i wcale po dodaniu masa nie jest lepsza
icon_sad.gif
ja kupuję cmc i inne pierdółki w cukierni co się bawi też w sprzedaż różności do tortów ..
a jak kupuję coś na allegro to albo u sprzedawców sprawdzonych przez cinki albo sprawdzam komentarze jak nie ma albo minimum a duzo sprzedał to biore

i cmc mam miałki,

Ostatnią edycję dokonał moderator:

estka19

Member
Maj 22, 2013
27
0
0
JAM @ 6 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450219Ola no nie nadanzam Cie komplementowac no!!
zahnlos.gif

ccrs.gif
Mam pytanie do dziewczyn które robią mase z pianek marschala... Czy oprócz piane dodajecie coś jeszcze??? tłuszcz cokolwiek?
robię pierwszy raz na spróbowanie.
icon_mrgreen.gif

Sylkag66 aleś mi wyskoczyła
icon_razz.gif
cudeńko
icon_smile.gif
Ja robię z pianek. Pianki rozpuszczam w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek wody, następnie wyrabiam z cukrem pudrem
icon_smile.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
Ja robię z pianek. Pianki rozpuszczam w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek wody, następnie wyrabiam z cukrem pudrem
icon_smile.gif

[/quote]

robię tak samo. tylko pianki trzeba dobrze rozpuścic, bo jak za słabo się rozpuszczą, to masa robi się taka trochę gumowa

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
hej dziewczyny widzę że wątek masy piankowej na tapecie
icon_mrgreen.gif
fajnie bo mogę się ciut wypowiedzieć bo ja zanim zaczęłam robić masę cukrową najpierw robiłam z piankowej wg takiego przepisu http://kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow masa była bardzo dobra w smaku...obkłada sie nią bardzo dobrze ale nie próbowałam z niej lepić figurek....chociaż kokorada wyszła mi ok
icon_mrgreen.gif

busia tort ładny owieczka również
daumen.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
alipek @ 6 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450276Dziwczynki a może ktoś ma tutek na zebrę. Najepiej taką leżącą z rozpłaszczonymi łapami. Chociaż może być i sam łeb. Jakoś nie kojarzę jak ten pysk zebry ukleić a córcia wymarzyła! A wiadomo że mama spełni!!!!!!!! Z pomocą cinek oczywiście!!!!
Ha !!!! wiedziałam że gdzieś już widziałam
icon_smile.gif
alipek instrukcja od A do Z
icon_smile.gif
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2738
sylkag66 tylko pozazdraszczać zdolności i zleceń
zwinker2.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Fajny ten tort na chrzest, taki inny od różowych i niebieskich.
icon_smile.gif

Mam pytanie co do kwiatów. Zakupiłam ostatnio foremkę do płatków róż, ale jakoś niefajnie mi się z nich klei róże (małe są), wolę z pojedyńczych płatków. Czy jakieś inne kwiatki można by z tych foremek zrobić? Mogą być nawet abstrakcyjne, hehe, botanik żaden ze mnie. Podpowiedzcie coś.

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
elmagra @ 7 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1450418Fajny ten tort na chrzest, taki inny od różowych i niebieskich.
icon_smile.gif

Mam pytanie co do kwiatów. Zakupiłam ostatnio foremkę do płatków róż, ale jakoś niefajnie mi się z nich klei róże (małe są), wolę z pojedyńczych płatków. Czy jakieś inne kwiatki można by z tych foremek zrobić? Mogą być nawet abstrakcyjne, hehe, botanik żaden ze mnie. Podpowiedzcie coś.
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1449567
na dole jest bukiecik biały, płatki róż przeciągnięte małą kulką od dołu do góry i już zmieniają kształt chyba wszystko zależy od fantazji, kiedyś robiłam tulipanki tylko dawałam je do góry nogami (kształt łezki).

malwinnnka

Member
Lis 3, 2011
136
0
0
Witajcie dziewczyny! Ale się tu ostatnio dzieje
icon_eek.gif
Fajny pomysł z tym zlotem, na pewno wspomnienia będą bezcenne
fiesgrins.gif
, więc Wam mocno kibicuję, żeby się udało spotkać.
Torty wszystkie wspaniałe i w takich ilosciach produkujecie, że nadążyć nie mogę
icon_mrgreen.gif

Dziekuję za miłe słowa o moim ostatnim torcie z Montaną, ja marudziłam a znajomej bardzo się podobał
icon_smile.gif

A to moje ostatnie:)

Do kompletu do jedyneczki był zamówiony torcik bezowy, który trochę mnie zestresował, bo pierwszy raz robiłam. Ale niepotrzebnie, bo wszystko się udało. Powiem Wam , że był tak apetyczny, że miałam ochotę się na niego rzucić
rofl.gif
lecker.gif
. Muszę i dla siebie zrobić. A robiłam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/cytrynowy-tort-bezowy

DSCF3600.JPG

DSCF3609.JPG

DSCF3629.JPG

Załączniki

• DSCF3600.JPG
    DSCF3600.JPG
    132.7 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF3609.JPG
    DSCF3609.JPG
    96.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF3629.JPG
    DSCF3629.JPG
    99 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
malwinnnka fajne torciki
icon_smile.gif
co do bezy to jest podobny temat https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=337969 tylko bez przełożenia kremem. Beza jest przepyszna jakby jej nie robić
icon_smile.gif

estka19 super pomysł na szkatułkę.
icon_smile.gif

Co do masy z pianek ja jestem na "NIE"
icon_neutral.gif
by być uczciwa w stosunku do was i siebie spędziłam z nią dziś 5 godzin. Sprawia wrażenie ciągle suchej a zarazem klei sie do wszystkiego. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Ale ta jej suchość nie przejdzie na różach gdzie ja oczekuje nienagannej gładkości i satynowego połysku a w tej masie tego nie ma . W zamian jest szorstka, struktura papieru toaletowego. Proszę sie na mnie nie gniewać ale takie mam odczucia
gruebel_2.gif
i dotykowe i wizualne.
Cały czas jest szorstka brzegi płatków postrzępione, nawet nie wkleję tego co zrobiłam zaraz poszły do kosza. A próbowałam 3 godziny!!! raz za razem bo naprawdę chciałam coś z niej ulepić by się pochwalić. Obłożyłam mały kubeczek by sprawdzić jak się nią pracuje w ekstremalnych warunkach za 4 razem sie udało uff...
icon_razz.gif
powierzchnia jest porowata widoczne grudki . Próbowałam nawet sparować, by wyrównać to sie całkiem rozlała
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
miałam poważny problem by ją pokolorować na małą kulkę dałam sporą ilość barwnika (żel Wilton) i zamiast czerwieni pozostał róż i mimo miętolenia kolor nie rozprowadził się idealnie. Tyle moich wrażeń z piankami. Może zbyt przyzwyczaiłam się do tej "mojej" grzecznej masy . Może kiedyś do niej wrócę.
O fajnie wychodzą falbanki bo jak ma taką powierzchnię to nie trzeba sie martwić że sie posklejają cały czas są falujące
icon_smile.gif
te malutkie marszczenia jak i zakładki na torcie ... Może była by dobra na suknie dla lalki taką mocno bufiastą, wielgachną jak kiedyś na królewskich dworach
zahnlos.gif
jakiś welon czy baldachim do łóżeczka dla dzidziusia , muszle czy rafę koralową....itp.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy