marioletta @ 30 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464588siwa ty sie przyznaj, maż dostał ze 3 magiczne pigułki i siedział z interesem na wzór ....![]()
mógł z gatek wystawać ale teraz to taki grzeczniutki w ubranku
a nie wiedziałas jak sie do tego zabrać pewnie dlatego że wzór golutki był
hehheheh widze ze Was dziewczynki rozkrecił moj penisekoby jak najwięcej takich hihihihihi![]()
![]()
dziekuje za mile slowa to dzieki Wam zaczynam swoja przygode z torcikamimoze za tydzien bede miec zamowienie dla dziewczynki na 8 urodzinki
plus bede robic torcika dla tatusia tez na urodzinkifajowo![]()
![]()
Miłego weekendzieku Wam zycze tortoholiczki![]()
siwa @ 30 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464568Witajcie dziewczyny tort zrobiony![]()
chociaz nie wiem czy jest dobrze tzn mi sie podoba ach zobaczymy jutro jak beda odbierac co powiedzą![]()
Pokaż załącznik 85180
co myślicie ?Kurka rurka nie zdążyłam go zobaczyc![]()
JAM @ 30 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464545Witaj AniaCz Sposób przygotowania masy , taki klasyczny pojawia się kilka razy w temacie. Dodatek gliceryny czy CMC jest kwestią indywidualną. Nie słyszałam o gotowaniu glukozywręcz przeciwnie wiele słyszałam o podgrzewaniu ale niedopuszczeniu do gotowania. Co do kremu wyłażącego to juz kwestia schłodzenia ciasta i starannego "otynkowania" go masą maślaną. Jestem pewna że po przeczytaniu całości tematu od 1 strony dowiesz się o masie prawie wszystkiego
w każdym bądź razie ja tak zaczynałam(zmusili mnie)
i życzę powodzenia w tortowaniu![]()
JAM bardzo dziękuję tak też zrobię jak tylko córcia będzie drzemać zabieram się za przeczytanie całego forum tak jak piszesz na pewno dużo się dowiemPostanowiłam że zacznę od takiej podstawowej masy bez dodatku syropu glukozowego tym bardziej że nie wiem czy będę robić dużo tych torcików więc nie na razie sensu kupować produktów które potem mogą okazać się zbędne.![]()
Niestety ja również nie zdążyłam zobaczyć torcika![]()
AniaCz @ 31 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464704JAM bardzo dziękuję tak też zrobię jak tylko córcia będzie drzemać zabieram się za przeczytanie całego forum tak jak piszesz na pewno dużo się dowiemPostanowiłam że zacznę od takiej podstawowej masy bez dodatku syropu glukozowego tym bardziej że nie wiem czy będę robić dużo tych torcików więc nie na razie sensu kupować produktów które potem mogą okazać się zbędne.![]()
Niestety ja również nie zdążyłam zobaczyć torcika
Nie musi być syrop. Może być Glukoza krystaliczne. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie masy bez glukozy... moim zdaniem to postawa.na początek wystarczy ... mam nadzieje. Warto zrobić raz porządnie masę , dokładnie według przepisu by się potem nie zrazić .![]()
http://www.rieberfoods.pl/var/plain_site/s...a_reference.jpg a tutaj kupuje większe ilości .... http://allegro.pl/glukoza-krystaliczna-1kg...3500885757.html
kasia19 @ 30 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464635Kurcze ja swojego za chmurkę schowałam bo na facebooku by oczy coniektórym powyłaziły
Kasiu śliczny ten twój torcik....
Aniu ja też używam tej glukozy![]()
Hajastan @ 31 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464733Jam dobra jest ta glukoza z allegro?![]()
a to mój pierwszy piętrowy i jeszcze gorący
Ale produkcja Vanilka zaszalałaśpiękności![]()
![]()
Hajastan dziewczyny z niej robią i sobie chwalą, ja mysle że trzeba dodawać więcej tej glukozy ... przyzwyczaiłam się do tej Wiltona i trudno tak od razu na inną. Masa z tą krystaliczną jest bardziej krucha, mniej elastyczna i przysycha szybko. Do kwiatów się nie nadajeDo obkładania i figurek może być
) Robię właśnie test... podgotowuje aż się zrobi syrop, zobaczymy czy będzie miała te same właściwości co Wiltonowski syrop![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.