kasia19 @ 6 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1472138Dziewczynki, mam do Was pytanie, chodzi mi o biszkopt do tortu. Czy pieczecie takie tradycyjne, czy jakies specjalne macie przepisy , bo te z cukierni są lekkie i puszystedomyslam się ze jakies spulchniacze dodają albo coś? a moj taki zwykły tradycyjny,moze coś źle robię ?
Oooo z cukierni zawsze będą puszysteprzecież oni maja gotowe mieszanki do ciast. Chcesz ciasto biszkoptowe bierzesz proszek biszkoptowy dodajesz określoną ilość wody i s..uuuu do pieca, chcesz ciasto kruche dodajesz wodę i tłuszcz do mieszanki i s...uuu do pieca i tak z każdym jednym. Gotowce, specjalnie spreparowane. Kiedy pierwszy raz pojechałam na targi to byłam w szoku po prostu. Żadne jajka, żadne tradycyjne ubijanie.![]()
Biszkopt będzie lżejszy jeżeli dodasz maki ziemniaczanej. Im więcej ziemniaczanej tym większa puszystość- nie można jednak przedobrzyć bo będzie się strasznie kruszył.
estka19 @ 6 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1472184Możecie mi powiedzieć, jak się robi takie torty?
]Chodzi Ci o wykonanie takiej dekoracji? Znajdź w necie obrazek, najlepiej kolorowankę, wydrukuj, rozetnij i wycinaj z rozwałkowanej masy poszczególne elementy.
Jo_anna1 @ 7 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1472209Lambethko, jak zwykle cudeńko
Kadarma, kufelek super
Judyto, śliczne torciki
Oooo z cukierni zawsze będą puszysteprzecież oni maja gotowe mieszanki do ciast. Chcesz ciasto biszkoptowe bierzesz proszek biszkoptowy dodajesz określoną ilość wody i s..uuuu do pieca, chcesz ciasto kruche dodajesz wodę i tłuszcz do mieszanki i s...uuu do pieca i tak z każdym jednym. Gotowce, specjalnie spreparowane. Kiedy pierwszy raz pojechałam na targi to byłam w szoku po prostu. Żadne jajka, żadne tradycyjne ubijanie.![]()
Biszkopt będzie lżejszy jeżeli dodasz maki ziemniaczanej. Im więcej ziemniaczanej tym większa puszystość- nie można jednak przedobrzyć bo będzie się strasznie kruszył.
Chodzi Ci o wykonanie takiej dekoracji? Znajdź w necie obrazek, najlepiej kolorowankę, wydrukuj, rozetnij i wycinaj z rozwałkowanej masy poszczególne elementy.Dziękuję, dopiero teraz zauważyłam![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.