Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
Wow
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
Świetny wyszedłten czołg naprawdę chylę czoła
anbetung.gif
Ja nie mam narazie odwagi na torty 3D,choćmoże kiedyś.....

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Nie udzielałam sie cały miesiąc ale w wolnej chwili obserwowałam:) niestety urlop sie skończył i czas wracać do codzienności.......
estka19 tu masz link jak ulepić myszke miki bo mnie tez będzie czekać pod koniec miesiaca a moze znajdziesz cos lepszego to sie podziel:)
https://www.youtube.com/watch?v=6enizGE9AP8

elapawelec super czołg też mam takie zamówienie na piątek:)

a to moje z wczoraj:

Załączniki

• DSCN5745.JPG
    DSCN5745.JPG
    359.7 KB · Wyświetleń: 0
  • _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5754_zmniejszacz_pl_690425.jpg
    _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5754_zmniejszacz_pl_690425.jpg
    83 KB · Wyświetleń: 0
  • _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5757_zmniejszacz_pl_287365.jpg
    _s0.zmniejszacz.pl_DSCN5757_zmniejszacz_pl_287365.jpg
    20.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Super torciki, chociaż z czołgiem chyba nie poradziłabym sobie... A to dla piwosza

Załączniki

• Zdjęcie1564.jpg
    Zdjęcie1564.jpg
    177.2 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Torty bomba!
Vanilka - powalilas mnie na kolana ta produkcja
icon_biggrin.gif
z jaka masa robisz torty naczesciej?

Ja jestem w trakcie dziobania tortu na kolejny konkurs w Hamburgu. Myslalam, ze wybralam ok kategorie ale kurcze..wcale tak latwo nie jest. Nastepnym razem wezme torty slubne
icon_biggrin.gif

a tu jeden z ostatnich:

Załączniki

• tort21.09_Amaly.jpg
    tort21.09_Amaly.jpg
    54.9 KB · Wyświetleń: 0

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Bardzo ładny
icon_smile.gif

Mam do was dziewczyny pytanko....ja obecnie przebywam za granicą i za bardzo sie nie orientuje jak to teraz jest w PL ....czy nie boicie sie tak sprzedawać torty lub, że znajdzie sie życzliwa osoba i zatelefonuje gdzie nie trzeba? Czy moze macie pozakładane firmy? Możecie mnie troche oświecić jak to wygląda?

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ja pieke takie zwyczajne
icon_biggrin.gif
na jedno jajko daje jedna lyzke maki i jedna lyzke cukru. Biszkopty wychodza mi puszyste i lekko wilgotne. Wszystko zalezy od tego jaki masz przepis, co najpierw ubijasz.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
moj biszkopt na blache 26 cm srednicy to:
8 jajek
8 lyzek cukru
5 lyzek maki pszennej
3 lyzki maki ziemniaczanej

Najpierw ubijam mikserem same bialka, na sztywno. Miksujac dodaje cukier i mieszam pare dobrych minut. Piana powinna byc mocno zbita. Dodaje powoli zoltka ale tu juz mieszam recznie. Na koncu dodaje make, przesiewajac przez sitko i tez mieszam recznie. To wsjo
icon_biggrin.gif

Wrzucam do piekarnika i pieke w 170 stopniach, okolo godziny - czyli do suchego patyczka. Biszkopt jest wyrosniety, nie kruszy sie, jest delikatny i jednoczesnie wilgotny
icon_biggrin.gif

Sprobuj ten przepis, a jak Ci nie podpasuje to Cinki na pewno podziela sie swoimi przepisami
icon_biggrin.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
dla pewnosci zawsze mozesz dodac wieksza szczypte proszku do pieczenia
icon_biggrin.gif
nie wiem jak jest w Polsce z jajkami ale 8 sztuk u mnie to wielkosc L.
Jesli rozmiar M to daje 9 jajek. Pamietaj zeby piana z bialek przed i po dodaniu cukru byla bardzo mocno ubita
icon_biggrin.gif

Powodzenia

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Lambethko, jak zwykle cudeńko
Kadarma, kufelek super
Judyto, śliczne torciki

kasia19 @ 6 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1472138Dziewczynki, mam do Was pytanie, chodzi mi o biszkopt do tortu. Czy pieczecie takie tradycyjne, czy jakies specjalne macie przepisy , bo te z cukierni są lekkie i puszyste
icon_sad.gif
domyslam się ze jakies spulchniacze dodają albo coś? a moj taki zwykły tradycyjny,moze coś źle robię ?
Oooo z cukierni zawsze będą puszyste
icon_mrgreen.gif
przecież oni maja gotowe mieszanki do ciast. Chcesz ciasto biszkoptowe bierzesz proszek biszkoptowy dodajesz określoną ilość wody i s..uuuu do pieca, chcesz ciasto kruche dodajesz wodę i tłuszcz do mieszanki i s...uuu do pieca i tak z każdym jednym. Gotowce, specjalnie spreparowane. Kiedy pierwszy raz pojechałam na targi to byłam w szoku po prostu. Żadne jajka, żadne tradycyjne ubijanie.
Biszkopt będzie lżejszy jeżeli dodasz maki ziemniaczanej. Im więcej ziemniaczanej tym większa puszystość- nie można jednak przedobrzyć bo będzie się strasznie kruszył.

estka19 @ 6 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1472184Możecie mi powiedzieć, jak się robi takie torty?
]
Chodzi Ci o wykonanie takiej dekoracji? Znajdź w necie obrazek, najlepiej kolorowankę, wydrukuj, rozetnij i wycinaj z rozwałkowanej masy poszczególne elementy.

estka19

Member
Maj 22, 2013
27
0
0
Jo_anna1 @ 7 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1472209Lambethko, jak zwykle cudeńko
Kadarma, kufelek super
Judyto, śliczne torciki

Oooo z cukierni zawsze będą puszyste
icon_mrgreen.gif
przecież oni maja gotowe mieszanki do ciast. Chcesz ciasto biszkoptowe bierzesz proszek biszkoptowy dodajesz określoną ilość wody i s..uuuu do pieca, chcesz ciasto kruche dodajesz wodę i tłuszcz do mieszanki i s...uuu do pieca i tak z każdym jednym. Gotowce, specjalnie spreparowane. Kiedy pierwszy raz pojechałam na targi to byłam w szoku po prostu. Żadne jajka, żadne tradycyjne ubijanie.
Biszkopt będzie lżejszy jeżeli dodasz maki ziemniaczanej. Im więcej ziemniaczanej tym większa puszystość- nie można jednak przedobrzyć bo będzie się strasznie kruszył.

Chodzi Ci o wykonanie takiej dekoracji? Znajdź w necie obrazek, najlepiej kolorowankę, wydrukuj, rozetnij i wycinaj z rozwałkowanej masy poszczególne elementy.
Dziękuję, dopiero teraz zauważyłam:)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy