Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
kajastama to jest fotoopłatek
icon_smile.gif

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Czy możecie mi podpowiedzieć jakiego pistoletu używacie?? Jest ich całkiem spotro i ceny takie różne że sama nie wiem jaki kupic. dziekuje:)

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
kajastama @ 4 Dec 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1485487Czy możecie mi podpowiedzieć jakiego pistoletu używacie?? Jest ich całkiem spotro i ceny takie różne że sama nie wiem jaki kupic. dziekuje:)
Sorry ale nie mam zbytnio czasu wertować wstecz o jaki pistolet pytasz, ale mniemam, że chodzi Ci o pistolet do wyciskania masy plastycznej. Ja używam TAKI . Jestem zadowolona, tym bardziej,że cena w stosunku do profesjonalnego jest bardzo konkurencyjna.

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
bumelka @ 4 Dec 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1485610Sorry ale nie mam zbytnio czasu wertować wstecz o jaki pistolet pytasz, ale mniemam, że chodzi Ci o pistolet do wyciskania masy plastycznej. Ja używam TAKI . Jestem zadowolona, tym bardziej,że cena w stosunku do profesjonalnego jest bardzo konkurencyjna.
O super:) też o nim myślałam bo nie jest az taki drogi ale zawsze lepiej zapytac znawców:)

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Ja używam teg przeznaczonego do masy cukrowej i mogę go z czystym suminiem polecić. Kiedyś pamiętam jak Joanna pisała, że nie wyobraża sobie robienia tortów bez niego to pomyślałam, że ja go nie mam i jakoś sobie radzę, ale jak w końcu się skusiłam na niego z ciekawości co to za cudo to teraz nie wyobrażam sobie robienia tortów bez niego
icon_mrgreen.gif
Używam go niemal przy każdym torcie
icon_mrgreen.gif
Według mnie warto w niego zainwestować
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Vanilka @ 5 Dec 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1485874Ja używam teg przeznaczonego do masy cukrowej i mogę go z czystym suminiem polecić. Kiedyś pamiętam jak Joanna pisała, że nie wyobraża sobie robienia tortów bez niego to pomyślałam, że ja go nie mam i jakoś sobie radzę, ale jak w końcu się skusiłam na niego z ciekawości co to za cudo to teraz nie wyobrażam sobie robienia tortów bez niego
icon_mrgreen.gif
Używam go niemal przy każdym torcie
icon_mrgreen.gif
Według mnie warto w niego zainwestować
icon_smile.gif
Pamiętam jak bolał mnie ten zakup
icon_mrgreen.gif
To był jeden z pierwszych nabytków. Mam go od trzech lat i teraz za nic bym nie oddala
rofl.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Myślę o nim od dłuższego czasu ale zawsze coś innego wypadnie, a ten mój też się sprawdza. Powiedzcie dziewczyny jaki duży jest ten profesjonalny pistolet i czy masa użyta musi być trochę luźniejsza? Bo w tym moim bardzo ciężko wycisnąć taką gotową masę. Muszę do niej dodać Plantę to wtedy idzie.

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Vanilko bardzo dziękuję za odpowiedź no i zdjęcie... pomogło i to bardzo. Pewnie będzie to następny wydatek , a może gwiazdor przyniesie
icon_question.gif
gruebel_2.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Wasze wszystkie jak zwykle piękne, takie dopracowane w każdym szczególe!
a to mój, wciąż mocno amatorski ( czekoladowo-miętowy):
motocykl_i_ch_opiec_017.jpg

Załączniki

• motocykl_i_ch_opiec_017.jpg
    motocykl_i_ch_opiec_017.jpg
    74.1 KB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Jo-anno, mówię, że mocno amatorski, bo ja nie potrafię tak elegancko ulepić tego wszystkiego, zwłaszcza małych szczegółów, a do figurek, to już w ogóle nie mam zdolności, zwłaszcza że z samoróbkowej masy cukrowej lepię, a ona mi się w rękach rozpływa jak dłużej coś próbuję wymodelować, klejenie na cukier też nie zawsze zdaje egzamin
icon_wink.gif

A teraz dzisiejszy, dopiero przed sekundą skończony ( śmietankowo-brzoskwiniowy):
brzoskwiniowo__mietankowy_021.jpg

Załączniki

• brzoskwiniowo__mietankowy_021.jpg
    brzoskwiniowo__mietankowy_021.jpg
    71.3 KB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
BeataSz jak złapię i przełożę przez kolano to dopiero poczujesz... a krzepę to ja mam...położna w końcu. Twoje torty są bardzo ładne i dopracowane. Nawet przez myśl nie przechodzi amatorstwo. Jednemu lepiej wychodzą kwiaty innemu figurki. Każdy zdobi tym w czym czuje się najlepiej No fakt wyjątek stanowią Jo_anna, asiula, Vanilka...te małpeczki to wszystko potrafią
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy