pychotka12 @ 1 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526416Dzięki a sklejałaś je czymś czy tylko suche obłożone masą?Skleiłam na masło z cukrem (takim smaruje pod masę cukrową) i obsmarowalam żeby masa się przykleiła.
pychotka12 @ 1 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526416Dzięki a sklejałaś je czymś czy tylko suche obłożone masą?Skleiłam na masło z cukrem (takim smaruje pod masę cukrową) i obsmarowalam żeby masa się przykleiła.
Marlena52 @ 2 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526539Skleiłam na masło z cukrem (takim smaruje pod masę cukrową) i obsmarowalam żeby masa się przykleiła.Dzięki za pomoc
Jak zrobię to się pochwalę.
pychotka12 @ 2 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526541Dzięki za pomoc
Jak zrobię to się pochwalę.Ciekawa jestem jak tobie wyjdzie. Fajnie jest porównać bo można swoje błędy zobaczyć. Pozdrawiam.
kajastama @ 6 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1527348Dziewczyny proszę pomóżcie, na jutro muszę zrobić kilka figurek lego Star Wars, czy macie jakieś ściągawki? Bardzo będę wdzięczna za pomoc
Tu może coś znajdziesz
[...]
tu też jest kilka przejrzyj całą stronę bo jest ich tam kilka
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34052&st=380
powodzenia
mam nadzieję że coś znajdziesz
i jeszcze to
http://www.star-wars.pl/News/13907
pychotka12 @ 8 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1527644No i fajnie wyszło.
Czasem wystarczy iść najprostszą drogą.
Przecież też jesteśmy zdolne i nie musimy zgapiać od innych.Jasne że tak![]()
miu-miu @ 9 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1527736Dziewczyny! Mam problem z masą cukrową czarną...używam samoróbki i wszystkie inne kolory wychodzą ok...(jeszcze czerwony jest problemowy,ale nie tak jak czarny) masę na czarno barwie ze 3 dni stopniowo ale niestety bardzo się rwie i kruszy...zupełnie nie wiem dlaczegomyslicie że to kwestia barwnika? samej masy?za dużo cukru... ja uzywam barwników tych w proszku...może żelowe lepsze przynajmniej te ciemne kolory..? Może wiecie co zrobić jak masa się kruszy jest jakiś sposób żeby ją scalic? Niestety zawsze muszę ją wyrzucić![]()
może planty dodaj? nie wiem, czy pomoże, ale może warto spróbować![]()
miu-miu @ 9 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1527736Dziewczyny! Mam problem z masą cukrową czarną...używam samoróbki i wszystkie inne kolory wychodzą ok...(jeszcze czerwony jest problemowy,ale nie tak jak czarny) masę na czarno barwie ze 3 dni stopniowo ale niestety bardzo się rwie i kruszy...zupełnie nie wiem dlaczegomyslicie że to kwestia barwnika? samej masy?za dużo cukru... ja uzywam barwników tych w proszku...może żelowe lepsze przynajmniej te ciemne kolory..? Może wiecie co zrobić jak masa się kruszy jest jakiś sposób żeby ją scalic? Niestety zawsze muszę ją wyrzucić![]()
Niestety tak jest jeśli chodzi o czerwony i czarny, najlepiej to jeśli już musisz użyć tych kolorów do obłożenia to kupić gotową,
albo mieć białą gotową i ją zabarwiać.
miu-miu @ 10 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1528088Dziękuję Dziewczyny za wszystkie podpowiedzi
Z plantą próbowałam,ale mi nie pomogło
spróbuję następnym razem zrobić czarną dodając barwnik na etapie żelatyny tak jak radzi kajastama i zobaczymy. To i ja skromnie się pochwalę ostatnimi dwoma
dodam tylko ze tort smerf sie nie spodobałtroche mi smutno bo bardzo sie starałam...ech...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.