Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Moja sobotnia produkcja. Przy Angry Birds miałam nie lada zabawę.

Chrzest__w._Miko_aja_1.jpg

angry_birds...jpg angry_birds_2.jpg angry_birds_3.jpg

Załączniki

• Chrzest__w._Miko_aja_1.jpg
    Chrzest__w._Miko_aja_1.jpg
    87.9 KB · Wyświetleń: 0
  • angry_birds...jpg
    angry_birds...jpg
    83.7 KB · Wyświetleń: 0
  • angry_birds_2.jpg
    angry_birds_2.jpg
    107.3 KB · Wyświetleń: 0
  • angry_birds_3.jpg
    angry_birds_3.jpg
    95.4 KB · Wyświetleń: 0

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
bumelka cudny ten tort z angry birds!!! gdzie nabyłaś taką fajną wykrawaczkę do literek?powiem,że tort wygląda imponująco!!

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Bumelko, przyłączam sie do zachwytów nad tortem z Angry Birds - cudo
icon_smile.gif

joka

Member
Sie 9, 2011
96
0
0
Witam dziewczyny ,mam małą zgwozdkę czy z tortu 30 wykroję 30 porcji ,czy lepiej zrobić mniejszy piętrowy ,Oczywiście inspiracje i pomysły mile widziane na tort chrzcinowy dla dziewuszki.

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Wanilko, Judyto, Bumelko, dobrze, że jesteście. Wasze torciki cudne, a Wy chętnie służycie pomocą. Ja też jej potrzebuję Co robicie żeby nie pocił się tort. Obkładam lodówkę lnianymi ścierkami, tylką ścianę tekturą, a i tak po wyjęciu otynkowanego tortu, przy obkładaniu masą - błyszczy się jak psu nos. Może będzie widać na fotce...

Załączniki

• 20140801_124748.jpg
    20140801_124748.jpg
    418.6 KB · Wyświetleń: 0

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
kadarma @ 1 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1536408Wanilko, Judyto, Bumelko, dobrze, że jesteście. Wasze torciki cudne, a Wy chętnie służycie pomocą. Ja też jej potrzebuję Co robicie żeby nie pocił się tort. Obkładam lodówkę lnianymi ścierkami, tylką ścianę tekturą, a i tak po wyjęciu otynkowanego tortu, przy obkładaniu masą - błyszczy się jak psu nos. Może będzie widać na fotce...
Wcześniej przechowywałam tort w kartonie , teraz mam lodówkę NO frost i nic się nie poci....choć ostatnio przy tych upałach po wyciągnięciu mocno schłodzonego tortu pojawiła sie na nim błyszcząca powłoczka chyba nie ma na to rady tylko spadek temperatury;)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
kadarma @ 1 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1536408Wanilko, Judyto, Bumelko, dobrze, że jesteście. Wasze torciki cudne, a Wy chętnie służycie pomocą. Ja też jej potrzebuję Co robicie żeby nie pocił się tort. Obkładam lodówkę lnianymi ścierkami, tylką ścianę tekturą, a i tak po wyjęciu otynkowanego tortu, przy obkładaniu masą - błyszczy się jak psu nos. Może będzie widać na fotce...
Powodem jest duża wilgotność powietrza. Mój ostatni tort w lodówce wyglądał dobrze a po chwili stania na blacie cały był mokry
icon_sad.gif

Tutaj widać, że szczypanka opada (za świeczką), kartka sflaczała się robi i litery są rozmazane...

zv9zxg.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
No niestety na te poty nic nie poradzimy. Ostatnio miałam już problem przy okładaniu tortu masą a dokładniej przy równaniu packą. Masakra.

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Dzięki kobietki. Kamień z serca, ze nie ja jedna...
icon_wink.gif
, bo już myslałam, ze jakaś niedojda ze mnie. W takim razie życzmy sobie niższych temperatur.
A tak na marginesie to niezłe te wykopaliska.
daumen.gif

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kadarma ja to samo dziś miałam, obkładałam tort i paca nie chciała równać, myślałam że może lukier źle zrobiłam ale jak widać nie ja jedna:)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Moje oststnie, choć jak widzę Wasze cuda to wstyd mi wstawiać:(

Załączniki

• smurfy_1.jpg
    smurfy_1.jpg
    211.4 KB · Wyświetleń: 0
  • star_wars_3.jpg
    star_wars_3.jpg
    161.9 KB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Dziewczyny proszę o pomoc, mam mozliwość zrobić taki tort (oprócz tej okrągłej góry, same małe torciki):

http://prntscr.com/49j8or

i mam kilka pytań do Was ,

1. Mam zrobić takich torcików 116 i nie wiem ile mam za to policzyć

2, oraz muszę gdzieś dostać taki stelaż i też nie wiem gdzie znaleźć

Bardzo proszę o pomoc.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
kajastama @ 4 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1536894Dziewczyny proszę o pomoc, mam mozliwość zrobić taki tort (oprócz tej okrągłej góry, same małe torciki):

Bardzo proszę o pomoc.
Znajoma miała podobne zamówienie i powiedziała za jeden mini torcik 20-30 zł, w zależności od dekoracji. Miała świadomość, że to dużo i zamawiająca zrezygnuje. Jak mówiła, pracy jest ogrom. Lepiej zrobić duży tradycyjny niż tyle dziubania.

Co do stelaża, napisałabym zapytanie do sprzedawców, np. na All., czy wykonają i za ile. Tak zrobiła znajoma ale nie wiem z kim korespondowała. przy okazji mogę zapytać.

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
kajastama @ 4 Aug 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1536894Dziewczyny proszę o pomoc, mam mozliwość zrobić taki tort (oprócz tej okrągłej góry, same małe torciki):

Bardzo proszę o pomoc.
Nie chcę Cię straszyć ale radzę zastanowić się nad takim zamówieniem. Pracy jest bardzo dużo przy mini torcikach. Wygląda to pięknie ale dla jednej osoby trochę wyczerpujące. Cena to rzeczywiście ok.20 zł za torcik, nie licząc tego większego.
Jeśli chodzi o formy to u nas raczej nie spotkałam a tylko one gwarantują że torciki będą równe. Są takie na eBay-u . Oto przykładowy link
Są też inne rozmiary i są też okragłe, Wystarczy poszukać. Życzę powodzenia a jeśli się zdecydujesz daj znać
icon_wink.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Ooops....źle Cię zrozumiałam Pytasz o stelaż a ja daję namiar na formę. Jednak i stelaż jest na eBay-u. Proszę oto link ale na okrągłe torciki kliknij tu Kwadratowe też są

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Bardzo dziękuję za informację, zastanawiam się cały czas nad tym zamówieniem i chyba zrezygnuję. Za duzo czasu to pochłania a ja chodzę do pracy bez możliwości urlopu. Jeszcze się zastanowię ale pewnie jak podam cenę to sami się wycofają
icon_smile.gif
i może sam problem się rozwiąże:)

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Jeszcze jedno pytanie: Czy wystarczy upiec duży prostokątny biszkopt i z niego wycinać czy piec w jakiś małych specjalnych formach takich jak podała Bumelka?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy