Justee @ 27 Jul 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1535807bumelka cudny ten tort z angry birds!!! gdzie nabyłaś taką fajną wykrawaczkę do literek?powiem,że tort wygląda imponująco!!Bardzo dziękuję. A literki to jakiś tani szablon kupiony na eBay-u
kadarma @ 1 Aug 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1536408Wanilko, Judyto, Bumelko, dobrze, że jesteście. Wasze torciki cudne, a Wy chętnie służycie pomocą. Ja też jej potrzebuję Co robicie żeby nie pocił się tort. Obkładam lodówkę lnianymi ścierkami, tylką ścianę tekturą, a i tak po wyjęciu otynkowanego tortu, przy obkładaniu masą - błyszczy się jak psu nos. Może będzie widać na fotce...Wcześniej przechowywałam tort w kartonie , teraz mam lodówkę NO frost i nic się nie poci....choć ostatnio przy tych upałach po wyciągnięciu mocno schłodzonego tortu pojawiła sie na nim błyszcząca powłoczka chyba nie ma na to rady tylko spadek temperatury![]()
kadarma @ 1 Aug 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1536408Wanilko, Judyto, Bumelko, dobrze, że jesteście. Wasze torciki cudne, a Wy chętnie służycie pomocą. Ja też jej potrzebuję Co robicie żeby nie pocił się tort. Obkładam lodówkę lnianymi ścierkami, tylką ścianę tekturą, a i tak po wyjęciu otynkowanego tortu, przy obkładaniu masą - błyszczy się jak psu nos. Może będzie widać na fotce...Powodem jest duża wilgotność powietrza. Mój ostatni tort w lodówce wyglądał dobrze a po chwili stania na blacie cały był mokry![]()
Tutaj widać, że szczypanka opada (za świeczką), kartka sflaczała się robi i litery są rozmazane...
![]()
kajastama @ 4 Aug 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1536894Dziewczyny proszę o pomoc, mam mozliwość zrobić taki tort (oprócz tej okrągłej góry, same małe torciki):
http://prntscr.com/49j8or
i mam kilka pytań do Was ,
1. Mam zrobić takich torcików 116 i nie wiem ile mam za to policzyć
2, oraz muszę gdzieś dostać taki stelaż i też nie wiem gdzie znaleźć
Bardzo proszę o pomoc.Znajoma miała podobne zamówienie i powiedziała za jeden mini torcik 20-30 zł, w zależności od dekoracji. Miała świadomość, że to dużo i zamawiająca zrezygnuje. Jak mówiła, pracy jest ogrom. Lepiej zrobić duży tradycyjny niż tyle dziubania.
Co do stelaża, napisałabym zapytanie do sprzedawców, np. na All., czy wykonają i za ile. Tak zrobiła znajoma ale nie wiem z kim korespondowała. przy okazji mogę zapytać.
kajastama @ 4 Aug 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1536894Dziewczyny proszę o pomoc, mam mozliwość zrobić taki tort (oprócz tej okrągłej góry, same małe torciki):
http://prntscr.com/49j8or
i mam kilka pytań do Was ,
1. Mam zrobić takich torcików 116 i nie wiem ile mam za to policzyć
2, oraz muszę gdzieś dostać taki stelaż i też nie wiem gdzie znaleźć
Bardzo proszę o pomoc.Nie chcę Cię straszyć ale radzę zastanowić się nad takim zamówieniem. Pracy jest bardzo dużo przy mini torcikach. Wygląda to pięknie ale dla jednej osoby trochę wyczerpujące. Cena to rzeczywiście ok.20 zł za torcik, nie licząc tego większego.
Jeśli chodzi o formy to u nas raczej nie spotkałam a tylko one gwarantują że torciki będą równe. Są takie na eBay-u . Oto przykładowy link
Są też inne rozmiary i są też okragłe, Wystarczy poszukać. Życzę powodzenia a jeśli się zdecydujesz daj znać![]()
joka @ 31 Jul 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1536263Witam dziewczyny ,mam małą zgwozdkę czy z tortu 30 wykroję 30 porcji ,czy lepiej zrobić mniejszy piętrowy ,Oczywiście inspiracje i pomysły mile widziane na tort chrzcinowy dla dziewuszki.Pomocy !!! Czy ktoś mi pomoże ????
joka @ 5 Aug 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1536972Pomocy !!! Czy ktoś mi pomoże ????Według mnie to takie bardzo małe porcje, myslę że bardziej 28 To zalezy jaka masz tortownice bo one nie sa rowne, ja mam 30 a w rzeczywistości to 29
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.