martyna22a
Member
- Lut 9, 2009
- 803
- 0
- 0
martyna22a @ 18 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1077382na sama smietane na pewno sie rozpusci ale chodzi mi na taka z dodatkiem zelatynyWiam! ale w niej i tak z przewagą będzie śmietana!!!!!!!!!!!!!ja bym nie ryzykowała nie ma nic gorszego jak rozpływający się tort,dziurwy wielkosci pięści i wypływające z niego mleczne maziaje
FU
rastagatka @ 18 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1077435Waszkamaszko znalazłam tutaj rondelek do kąpieli wodnej. Może ten ci się spodoba?
A tak przy okazji to ja biorę mały garnuszek do większego i na dno większego wkładam łyżeczkę, wtedy mam pewność, że denka garnuszków się nie stykają i nigdy nie przypaliłam jeszcze czekolady>kurcze Rastagatka Ty to jesteś kopalnia super pomysłów, z Toba to żadnych gadżetów nie potrzeba - taki tortowy Macgyver![]()
Alll @ 18 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1077509Duszko, bardzo przepraszam ale spieszyłam się do pracy i nie odpowiedziałam Tobie na pytanie dotyczące śmietanki.
Do obłożenia lalki potrzeba ok800 ml śmietanki. Piszę około ponieważ nie wiem jak dużą wybierzesz formę i jak wysoką, Moja lalka była dosyć wysoka. To mój przepis, teraz już mocno go zmodyfikowałam. Jeżeli chcesz prześlę go Tobie.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe60063.htmlnie ma sprawy Alllpomyślałam, ze wśród tylu postów mój gdzieś umknął
dziękuję bardzo za odpowiedź. już niedługo sprawdzę czy śmietanka mnie również posłucha i ładnie ułoży się na torcie. pozdrawiam
kazeno @ 18 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1077658a mnie oswiecilo (wlasciwie maz mnie oswiecil ale co tam go bede chwaliczapytal czy nie moge zrobi tortu takiego "obsmarowanego budyniem" hahaha to jego okreslenie).. robie wiec wielki eksperyment.. piatkowy tort bedzie bez masy cukrowej![]()
.. jak to?? no wlasnie i tutaj blagam o pomoc.. ktora masa wg was najlepiej sie nadaje do dekoracji tortu "z rekawa".. wiecie jakie eski floreski, kwatuszki listeczki czy co tam mi wyjdzie (bida z ksztaltami tylek ale moze cos sie wymodzi
).. marzy mi sie cos na styl Joanny ale wiadomo ze tego nie osiagne..![]()
od razu mowie ze boje sie bitej smietany samej.. nawet z tym fixem mam wizje jak sie wszystko rozplywa hahaha (zwlaszcza ze tort na piatek popoludniu bede robila w czwartek wieczorem wiec noc spedzi w lodowce..).. podoba mi sie ten krem Leninki na ktory jest przepis na forum (z czekolada biala..) ale czy on sie nadaje do wyciskania z tylek??
wiem ze to nie ten temat ale zawsze tutaj pisze i zawsze dostaje odpowiedz wiec i teraz na was licze..
P.S a wiecie moze z jakies masy robia te roze na filmikach co je potem sciagaja nozyczkami z takich podstawek???? nie ze sie na roze takowe porywam ale jak to widze to mam wrazenie ze ta masa ma wprost idelna konsystencje.. taka gladka i w ogole.. ehh..kazenohttp://www.wielkiezarcie.com/recipe23252.html ta masa znakomicie nadaje sie do dekoracji tortu jest bardzo gladka.Widzialam ja na cinie,ale nie moge jej znaleźć.Druga,ktora masz na mysli to butter cream sa dwa rodzaje jeden z dodatkiem bialek,a drugi na bazie masla tez jest na cinie-musisz poszukac.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.