Tymcia @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087648Maszynka do golenia.ale super pomysł Tymcia!!!ja własnie czekam na wykrawaczkę do listków wiec już zaraz wypróbuję
)![]()
Nicki1 @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087536ja kupiłam ten różowy barwnik, ale szczerze powiedziawszy nie użyłam ani razu, bo taki delikatny lub ciut ciemniejszy róż można uzyskać z czerwonego barwnika, więc jeśli masz ograniczony budżet lepiej kupić inny kolor w to miejsce
powiedzcie czy jak malujecie ozdoby barwnikami wiltona żelowymi to czy ten barwnik Wam zastyga? bardzo lubię malować na masie cukrowej (z dodatkiem planty i bez tłuszczu), ale trochę denerwuje mnie to, że ten barwnik nigdy nie zasycha, tylko cały czas wygląda jak świeżo pomalowany...
jakiego cukru pudru używacie, ja kupiłam ostatnio Królewski, ale był taki twardy, że ciężko mi było przesiać, kolejnym razem kupiłam Lidlowy, ale ten jest za gruby i widać te drobinki cukru w masie kolorowej... zauważyłam, że niektóre zawierają substancje antyzbrylające, więc który najlepszy jest?Ja zawsze kupuję diamant w kauflandzie i zawsze jest taki mięciutki i nie robią się żadne grudki, dodam że często nie chce mi się nawet przesiewaća i tak jest ok
chachu @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087379Izo---bardzo mnie zaintrygowały te motyle bardzo piękneMuszę je zroszyfrować![]()
chachu, jak na coś wpadniesz to daj znać, bo tłumaczenie nie jest dokładne, a ja spróbuje wylać tą żelatynę do foremek na motyle..
Duszka20 @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087669ale super pomysł Tymcia!!!ja własnie czekam na wykrawaczkę do listków wiec już zaraz wypróbuję
)
Ja też czekam na kilka wykrawaczek w tym do listkównie mogę się doczekać jak wypróbuję
Nicki1 @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087679olo2009 dziękuję za radę w sprawie cukru pudru![]()
iza-gr dziękuję za odpowiedź, daj znać czy masa wyschła po suszeniu
chachau ja również czekam na wskazówki po rozszyfrowaniu przez Ciebie tych motyli, piękne są...Co do cukru to musisz wybrać też odpowiedni sklepbo niektóre nie umią przechowywać takich produktów i potem cukry stają się cholernie twarde, niezależnie od producenta
![]()
Tymcia @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087654Przyda się na przyszłość. Mówię do ekspedientki że chcę maszynkę do golenia. Ona : damską czy męską? Nie wiem, pokarze mi pani wzorek z tyłu. Żebyście widziały jej minę?Pomyślała że jakaś głupia jestem.
podobne jak szukałam wałka do wałkowania w castoramie na dziale rury itp
Nicki1 @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087677Tymcia rewelacja!
Kilka dni przeglądałam to forum, ale metodę robienia listków jakoś przegapiłam...
Monsai ja używałam czerwonego barwnika do robienia różowych kwiatków, oto fotka:
pod koniec tygodnia lub na początku następnego będę robiła masę cukrową to mogę otwrzyć ten różowy (ja mam róż różany)ja mam jednak chyba źle skalibrowane ustawienia kolorów w moim monitorze, bo widzę bladzieńki kolor, ale ciągle czerwień a nie różAle dziekuję bardzo :*![]()
Ja chyba jednak ten różany zamówię mimo wszystko![]()
Piegusku-cudna owca![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.