El_mag @ 25 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=493769Witam,
dzięki Twojemu przepisowi byłam w stanie "wyczarować" mojej córci - taki oto tort.piękne aż się łezka kręci
masa mi wyszła fajna
dziewczyny jesteście super mojej natce
oczy wyjdą na wierzch jak jej tort wyczaruje
divette @ 14 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=891840zastanawiam się nad białą masą... nioe mam czasu na zamawianie barwników, ale zastanawiam się czy jakby dać zamiast margaryny czy masła które są żółte
Plante?
ona jest przecież biała...Po co sobie życie utrudniaćjeśli chcesz czysto białą masę polecam ten przepis https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=414 masa jest bielusieńka jak śnieg.![]()
Przepis z tego tutaj wątku zawiera też mąkę która po zmoczeniu biała nie jest więc to nie tylko kwestia tłuszczu.
divette @ 14 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=891842mam jeszcze pytanko. chcę uzyskać kolor soczystej czerwieni.
czy uzyskam to z soku z buraków?Wątpię. Sok z buraków nada jak mi się wydaje raczej kolor różowy niż czysto czerwony.
Poszukałabym barwników - choćby tych do farbowania jaj na Wielkanoc.
A jeśli już kombinować z buraków to próbowałabym z zagęszczonego soku/koncentratu robić niż ze świeżego soku - jest gęstszy i barwa skondensowana w mniejszej ilości płynu.
Za rezultat ani smak nie ręczę - nigdy tak nie robiłam.
divette @ 15 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=892046jak myslisz... łatwo dostać glukozę w płynie?Nie wiem... ale w tamtym przepisie potrzebna jest w proszkui taka powinna być w każdym spożywczym.![]()
Jeśli do czego innego potrzebna ci płynna glukoza to w aptece o taką pytaj.
aha99 @ 23 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=903661CINKA czy mogą dodac zamiast barwnikow rozne galaretki ??Nie wiem jak w tej masie zachowa się galaretka - ma żelatynę więc może wyjść mega klajster - nigdy nie próbowałam dodawać do tej masy galaretek...
Polecam skorzystać z tego przepisu - https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16044![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.