Masa do robienia ozdób na ciasta i torty

myprincesska

Member
Lip 23, 2009
96
0
0
ja też nie widzę, może ktoś go zjadł
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif

aga1088

Member
Wrz 18, 2010
7
0
0
Nie widac bo dzieciaczki na urodzinach tak go obsiadły dookoła że chciały tylko tego torta nic więcej ;D;D;D
a na poważnie to usunęłam fotkę

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Witam, widziałam te wasze torty i są super. Teraz już wiem ile wymagają pracy bo sama postanowiłam zrobić. Tylko jak zwykle miałam problem z masą cukrową i nie wiem w czym problem. Nie umiem wyczaić kiedy trzeba przestać dodawać cukru i nie dokońca wychodzi tak jak powinno. Jedna masa sie po jakimś czasie zaczeła kruszyć, a druga się rwała po rozwałkowaniu. No ale tort jakoś wyszedł i podkreślam że robiłam pierwszy raz taki tort więc proszę o wyrozumiałość
icon_smile.gif

Załączniki

• PIC_0389.JPG
    PIC_0389.JPG
    1.4 MB · Wyświetleń: 0

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
olo2009 po pierwsze moje gratulacje, za odwagę. Bo robić pierwszy raz tort pokryty masą cukrową i to od razu sukienkę lalki, to niezłe wyzwanie.
Ale muszę przyznać, że poradziłaś sobie świetnie, lalka jest super
daumen.gif

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Sliczna ta laleczka, moj pierwszy tort nie ma sie co do tego porownywac.

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Dziękuje wszystkim, fajnie że się podoba. Teraz chcę zrobić autko dla synusia. Czy ktoś może ma jakąś stronke gdzie pokazane jest jak to można zrobić?
icon_smile.gif
Jak nie to trudno jakoś dojde do tego metodą prób i błędów
icon_smile.gif
) ale muszę zrobić autko bo to jest teraz jego cały świat
icon_smile.gif
))

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
A dziękuje ślicznie, napewno coś się przyda
icon_smile.gif

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, w tym tygodniu robię tort śmietanowy dla siostry i chcę zrobić ozdoby z masy cukrowej, czy mogę bez problemu później je położyć na tort, chyba w danym dniu nic nie powinno się stać?
I jeszcze jedno pytanko czy któraś z Was ma może szablon do zrobienia trampek z masy cukrowej?
Pozdrawiam

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Olo2009 nie pomogę w sprawie masy śmietanowej pod masę cukrową, bo zawsze robię maślaną.
Ale znalazłam szablon do trampek, jest tutaj a tak wyglądają już gotowe trampki.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Olo często kładę ozdoby z masy( przede wszystkim kwiatki) na bita śmietanę. Wytrzymają napewno. Na drugi dzień tylko końcówki ozdób wbite w śmietane robią się miększe. Któregoś razu dla eksperymentu przykryłam bitą śmietanę masą cukrową i na następny dzień lekko "płakała", zrobiła się taka wilgotniejsza ale nie było tragedii.

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Rastagatka ale się naoglądałam na tej stronie co podałaś z tramkami
eek2.gif

mam tylko problem jak znaleźć wykonanie danej dekoracji, nie wiem gdzie kliknąć dalej
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy