Masa do robienia ozdób na ciasta i torty

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Jestem zachwycona waszymi pracami
icon_smile.gif
same cuda i duuuza doza inspiracji

W tej chwili staram sie soboe ulozyc wszystko "do kupy " i stworzyc cos ladnego a mam zroboc to na niedziele i tu moje pytanie mam zroboc buzie dziecka czy potrzebuje barwnika jakiegos czy kakao wystarczy ??

Jeszcze jedno pytanie kupilam barwniki w proszku i panie cukierniczka bo to jakis formowy rodzinny sklep kazala mi go rozpuszczac w malej ilosci wody czy wy macie jakis inny barwnik??
Ja dodalam nierozpuszczonego i efekt wyszedl taki jak na zdjeciu ( kropki)

Uploaded with ImageShack.us

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
katikity, bardzo ładną torebeczke ulepiłaś
icon_smile.gif

Co do farbki w proszku, pani dobrze Ci doradziła. Wystarczy odrobinka wody. Najczęściej tego typu barwniki dodaję na początku robienia masy.
Ja, obecnie używam tych w paście/żelu. Są bardzo wydajne, łatwo z nimi sobie poradzić. Robię całą partię białej masy i w zależności od potrzeb barwię na kolory już na końcu, wtedy kiedy wiem ile i jakich potrzebuję.

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Dziekuje
icon_smile.gif

Pania spytalam oczywiscie jak juz torebke zrobilam
icon_smile.gif

Musze poszukac tych barwnikow w pascie ale to chyba na tortowni zamowie
Moj problem to to ze robiac mase cukrowa potrzebuje za jednym razem pare kolorkow dlatego dodalam w trakcie wyrabiania barwnik ale widze ze musze zmienic sposob
icon_smile.gif

chocake

Member
Sie 20, 2010
9
0
0
h-elen @ 5 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1045146katikity, bardzo ładną torebeczke ulepiłaś
icon_smile.gif

Co do farbki w proszku, pani dobrze Ci doradziła. Wystarczy odrobinka wody. Najczęściej tego typu barwniki dodaję na początku robienia masy.
Ja, obecnie używam tych w paście/żelu. Są bardzo wydajne, łatwo z nimi sobie poradzić. Robię całą partię białej masy i w zależności od potrzeb barwię na kolory już na końcu, wtedy kiedy wiem ile i jakich potrzebuję.
ja również posiadam barwnik w proszku, czyli tak jak napisała h-elen warto najpierew rozrobić go troszke w wodzie?
icon_smile.gif
jutro z rana biore się za robienie masy i lepienie różyczek
icon_smile.gif
mam nadzieje że mi wyjdzie...
icon_smile.gif

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Ja wczoraj walczylam z duzymi rozami , w sumie jedna ;) a dzis robie torta na chrzciny znajomej wiec bede mogla wyprobowac barwniki
icon_smile.gif

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Nicki1 niestety kotka robiłam z głowy. Ale wcześniej patrzyłam jak robić misia na youtube, trochę pozmieniałam no i wyszedł kotek:)

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Hej dziewczyny czy któraś może wie jak się robi storczyki? Na youtubie znalazłam niby jeden filmik ale jest to pokazane w takim skrócie że za cholere nie wiem jak to się robi:)

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Trzeba miec specjlane foremki, druciki i jeszcze barwniki pudrowe, i narzędzie kulkowe z gąbką. Bez tego się nie obejdzie raczej...
icon_smile.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Witam serdecznie, nie wiem jak to sie stało ale tą stronkę znalazłam dopiero tydzień temu
icon_sad.gif
Na szczęscie trafiłam na "MASE DO ROBIENIOA OZDÓB" CINKI. Od jakiegoś czasu zajmuje sie pieczeniam tortów (Mam małe dziecko i siedze w domu, więc jakoś zarobić trzeba ). Zawsze miałam problem z ozdabianiem, kupowałam gotowce albo stroiłam tylko kremem aż w końcu trafiłam tu. C I N K O !!!! Dziekuje!!!!!!!! uratowałaś mi życie ( a raczej portfel )
icon_smile.gif
masa jest przefantastyczna!!!!!!
anbetung.gif
a cuda jakie da sie z niej ulepić uuuuuu. Nie podejrzewałam sie nawet że tak mnie to wciągnie. Jak mały idzie spać ja siadam i lepie jak dziecko figurki
icon_smile.gif
Po weekendzie pochwale sie tortem z chrzcin, na razie dwa dzisiejsze z czego jeden ozdobiony masą
icon_smile.gif
na roczek a drugi zwykły dla miłośnika wędkarstwa
icon_smile.gif
pozdrawiam wszystkie forumowiczki bardzo serdecznie, postaram sie tu zaglądać jak najczęściej.

Załączniki

• TORT_ROCZEK_NIEBIASKI.jpg
    TORT_ROCZEK_NIEBIASKI.jpg
    572.1 KB · Wyświetleń: 0
  • TORT_RYBA.JPG
    TORT_RYBA.JPG
    557.5 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dziękuje, wstawiam jeszcze zdjęcie roladki w której użyłam lukru plastycznego pierwszy i ostatni raz
icon_smile.gif
dosłownie rozpływał mi sie w dłoniach i do tego śmierdział octem ble
icon_confused.gif
ale wygłądała fajnie. teraz mam problem z głowy i moge spokojnie zrobić pszczółki ładne i jadalne dzięki masie CINKI
icon_wink.gif

Załączniki

• pszczolka3.jpg
    pszczolka3.jpg
    69.3 KB · Wyświetleń: 0

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Witam, super te twoje torciki devillwomen:) Pszczółki słodziutkie:)
A to moje ostatnie dwa torty. Jeden dla siostrzenicy a drugi dla piwosza
icon_smile.gif

Załączniki

• page.jpg
    page.jpg
    71.1 KB · Wyświetleń: 0
  • PIC_0720.JPG
    PIC_0720.JPG
    1.4 MB · Wyświetleń: 0

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
olo ale super ten piwny torcik, będę miała inspirację na kolejne męskie urodziny ;)
mój chrześniak ma urodziny w lutym i zażyczył sobie lorda vadera, patrzyłam w necie na inspiracje, ale jakoś czarny tort nie zachęca mnie do jedzenia ;)

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dziękuje kobietki za słodkie przyjęcie
icon_smile.gif
olo2009 czy ten bucik też zrobiłaś sama?? i czym pokryłaś cały torcik?? ja wciąż nie odważyłam sie na pokrywanie tortów masą po żółtym lukrze na roladzie mam tak złe wspomnienia ze nie chce straszyc ludzi tym okropnym smakiem
icon_smile.gif
poniżej załaczam obiecany tort z chrzcin, klientka zamówiła sobie tort orzechowo czekoladowy wiec nie był typowo "chrzcinowy"
icon_smile.gif

Załączniki

• czekol_orzech_chrzest.jpg
    czekol_orzech_chrzest.jpg
    597.1 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy